Ja én is köszi mindenkinek, de úgy néz ki megoldódott az autóproblémánk, sikerült egy megfelelő útitársat találni, aki tud hozni egy megfelelő autót. Ha meg véletlen lelép ez is, mint az előző bajtársunk, akkor bezsúfolódunk hároman (a csapat maradéka) az én 97-es Swiftembe aztán csapatunk. Kalandtúra
Erzsi, a verda miatt no para, ha megfelelően karban van tartva, akkor nem lesz para. Persze Murphy ilyenkor is dolgozik (hogy állna bele a kasza), de ahogy más is írta : legyél optimista. Én a fentebb említett 97-es 3 ajtós Swifttel 2012-ben már egyszer megjártam Paraliát, minden gond nélkül. Akkor csak ketten voltunk, el is fértünk kényelmesen. De azért amikor haza értünk megfogadtam, hogy azzal ilyen hosszú útra soha többet, de persze azóta ezt már átgondoltam Azóta csak nagyobb járművekkel voltunk, de mint olvashattad, idén lehet, hogy mégis azzal megyünk
Sziasztok! Mi is 19-én vasárnap este indultunk kifele, mint Raven71, Tompa fele mentünk, nem volt sor, csak a mac-görög határon reggel, ahol mi az én unszolásomra tolakodtunk kicsit, mivel nem volt nyitva az eu-s sor és én nem voltam hajlandó kivárni az ellenőzéseket, holott nekünk alapból csak integetnének. Menekültet, rendőrt nem láttunk, csak egy sünit ütöttem el. Hazafele hétfőn este indultunk, sehol nem volt sor a határnál, néhány menekültcsoporttal találkoztunk, meg egy kutyával az autópályán, de szerintem ha nem igyekezett le az útról, akkor nem sokáig élt még. Mi autónk sem fiatal, de megbízható, semmi gond nem volt vele. Útközben pályadíjakat kártyával fizettük, kényelmes megoldás, meg olcsóbb, de azért nem gazdagodtunk meg rajta:) Tankolni is kártyával tankoltunk Macedoniában, a gázolaj kb 280 Ft-ra jött így ki, Lefkadan volt legolcsóbb a diesel, ott 1,19 EUR-ért tankoltunk, de átlagban olyan 1,25 volt mindenfele.
Hali. Hazaértünk mi is thassosról. Semmi gond nem volt az úton. De vagy 3 helyen is voltak az út szélén emberek, akik bandukoltak. A határokon alig voltak, magyar autókkal alig találkoztunk az úton, ami kicsit furcsa volt az elmúlt évek tapasztalatai után.
Hali. Hazaértünk mi is thassosról. Semmi gond nem volt az úton. De vagy 3 helyen is voltak az út szélén emberek, akik bandukoltak. A határokon alig voltak, magyar autókkal alig találkoztunk az úton, ami kicsit furcsa volt az elmúlt évek tapasztalatai után.
Triznyak, te nyertél. Az én autóm 88-as, ezzel megyünk négyen jövő pénteken. A kérdésem az lenne, hogy péntek 15:00-16:00 körül Röszkénél mekkora tömeg várható kifelé menet? Érdemesebb másik átkelőt választani? Mondjuk Ásotthalmot?
Nekünk egy punto 2 1.9jtd van 2000évjárat ez évben is vele voltunk .Általában ketten megyünk így elfér minden és a fogyasztás is jó. én szoktam átnézni indulás előtt a szervizben ahol dolgozom és amik kellenek az bele. tavaly mikor mentünk akkor volt nagyobb összeg (új gumik ,vezérlés fék olaj..... .ez évben csak a szűrők és olaj így pár tízezer lett csak.néha megharagszom rá s gondolkodom hogy veszek másikat de valahogy mindig marad.Tegnap is tankoltam fullra a shellen és 11ezer -értment bele.És mentem 740 km -rt egy jó hónap alatt.én is találkoztam már jo pár lerobbanttal uj merci .audi ford . Nem az év határozza meg,még csak nem az átnézés sem. az ujjabb autók bármikor elromolhatnak.Tul sok az elektronika.az ennyimbe még nem tilt le az egérszelep míg egy újabba képes vészüzemre átállni ez csak egy példa volt.
#2337782015-08-01 14:56:31 Válasz a #233766. hozzászólásra
Pénteki kérdésre egy válasz: tegnap reggel jöttünk haza Lichnos(Parga)-ról! A Szerb-Mac határon kifelé 2-3 km sor állt!! Iszonyat volt még csak látni is, nemhogy ott állni!
Pénteki kérdésre egy válasz: tegnap reggel jöttünk haza Lichnos(Parga)-ról! A Szerb-Mac határon kifelé 2-3 km sor állt!! Iszonyat volt még csak látni is, nemhogy ott állni!
Triznyak, te nyertél. Az én autóm 88-as, ezzel megyünk négyen jövő pénteken. A kérdésem az lenne, hogy péntek 15:00-16:00 körül Röszkénél mekkora tömeg várható kifelé menet? Érdemesebb másik átkelőt választani? Mondjuk Ásotthalmot?
Kifelé a péntek délután a legnagyobb szopás, ami csak létezhet.
Kifelé 19-én vasárnap este mentünk ki Tompánál, 5 perc volt a legtöbb ami t vártunk talán. 3 autónál több nem is emlékszem, h lett volna bárhol előttünk.
Vissza 30-án csütörtök este indultunk, és egyetlen helyen kellett várnunk egy kicsit, az pedig a szerb-mac határnál a szerb oldal, mert ott valami gebasz volt a buszokkal, sok volt a szkennelgetés, de az is 20 perc volt. A többi laza 3-4 autós semmiség volt, Tompán pl. mi voltunk az egyetlen bejövő autó.
Szóval nekem ez a vasárnapi kimenetel továbbra is tökéletes, lemegy már addigra a csúcs, a visszára meg a csüt. éjszaka, mert akkor meg még csúcs előtt hazaérünk.
A napokban utazunk autóval Görögországba. A kérdésem az lenne, hogy ha édesapám kocsiját viszem el (azonos a lakcím) akkor kell kölcsönadási szerződés a kocsira?
A másik kérdésem, hogy kint mit tapasztaltatok, lehet bankautomatából pénzt kivenni, vagy vásárolni kártyával?
#2337872015-08-01 18:44:43 Válasz a #233779. hozzászólásra
Haza vagy oda fele?
Oda 1 óra volt a Mac-Görög határ (reggel 4.50-re értünk oda), a többi max 10 perc! Haza tegnap reggel jöttünk, Mac-Szerb határon voltak sokan, de 15 perc alatt átértünk!
Előbb arról írtam, h pénteken délelőtt a Szerb-Mac határon 2-3 km sor volt! De valszeg ennél még sokkal több is lett, mert tömött sorok mentek lefele...
Köszi az infók, mi péntek 16-20 között indulnánk Bp.-ról, mert szombaton; 29-én már Tassoson akarunk lenni, arra lennék kíváncsi, hogy akkor lesz e még vendégmunkás invázió?