Kedves Lerana!
Ez az első hozzászólásom (sajnos nagyon ritkán tudom követni a fórumot), de szeretnék pár gondolatot hozzáfűzni, ha nem gond. Mindenekelőtt próbálj meg kicsit pozitívabban állni a dolgokhoz. Azt tudnod kellett, hogy ez a tombola lényege. Más szigeten is van olyan szállása az Ibusznak, ahol nem sok semmi van (ha jól tudom Kefalónia-Svoronáta is ilyen). Nem tudhatjuk, hogy milyen rendszer alapján osztják az utakat, melyik repülőn, szálláson milyen a kihasználtság. És nyilván ha egy embernek megengedik a cserét mindenki mehetne reklamálni.
De amiért írok annak az a legfőbb oka, hogy mi júliusban Krétán ezen a szálláson voltunk… akár holnap indulnék vissza. Valóban kis település, de szemben van egy nagy szupermarket, mellette egy fantasztikus pékség, egy cukrászda, egy kávézó, fentebb egy benzinkút és másik szupermarket. Itt van egy nagyon jó taverna (Kehagias) is. A másik irányba is van 3 taverna, mellettük szuvenírbolt, szupermarket. A szállás jó, minden szoba tengerre néző , mellette is van 2 taverna. Előtte a part valóban kavicsos (van aki pont ezt szereti), de kicsit odébb főleg homokos, vannak bérelhető napágyak. A szállás előtti útszakaszon pont megáll a Rethymnoba menő busz (kb. 20 percenként jár) – 1,6 euro a jegy és LÉGKONDIS, úgyhogy nem fősz a saját levedben. De nem kell vele addig se menni, Adelianos Kampos még közelebb van és ott is van nyüzsi. A szállás csak Ibuszos, úgyhogy biztos lesznek magyarok mások is, hátha tudtok pl. közösen autót bérelni. Igazából szerintem némi költőpénz (pl. autóbérlés vagy fakultatív) nélkül más üdülőhelyen sem láthatsz olyan sok mindent.
Igaz az, hogy mi jól éreztük magunkat, nem garancia arra, hogy ti is jól fogjátok, de drukkolok nektek, hogy jól teljen a nyaralásotok bárhová is mentek. De hidd el Kréta bármelyik része nagyon messze van egy bányató partjától.
ui.: Bocsánat mindenkitől, hogy ilyen hosszú voltam. Szép nyarat!
Kedves Pargor! Örülünk minden hozzászólásnak, főleg, ha ilyen pozitív kisugárzása van. Én is biztos vagyok benne ha nem is álmaitok nyaralása lesz, de sokkal jobban fogjátok érezni magatokat, mint most gondolod. Sokszor azok a dolgok sikerülnek legjobban, amik nehezen indulnak. Fel a fejjel Lerana, szuper nyaralásotok lesz
Kedves Lerana!
Ne keseredj el, biztosan jól fogjátok magatokat érezni.Mi két éve tombolával Kefalónia-Svoronáta településen voltunk ahol kábé semmi sincs. Nem mondom, hogy nem volt rossz szájízem, jobb lett volna Lassi ahol nyüzsi van, de béreltünk 4napra robogót és bejártuk vele kb. az egész szigetet:) Mondjuk Argostoliban este adtuk le a mocit és a taxi elég húzos áron vitt minket haza, de utólag már ezen is csak nevetni tudok.
Idén Tolo-ban voltunk és szinte minden nap használtuk a helyi buszt, hogy bemenjünk Nafplio-ba, sőt Epidavrosba is a helyi buszközlekedést vettük igénybe és nem a fakultatívot.
Lerana, én sem tudok mást mondani, csak hogy fel a fejjel, hiszen a nyaralás az nyaralás, tengerparton lesztek, busszal gyakorlatilag olcsón,gyorsan bárhová el tudtok jutni! Sajnos előfordul az ilyen, én sem azt kaptam amire vágytam, de megpróbáljuk kihozni ebből is a legtöbbet. Krétán szerintem csak az unatkozik, aki unatkozni akar
Miskolciutas, azt írtad, hogy szombat este érkeztetek, és egy héttel később szombaton reggel fél9-kor már jött értetek a transzferbusz. Ugye ez csak vicc? Csak mert a mi gépünk (de gondolom akkor a Tiétek is) olyan este 6-7 fele száll fel. Szóval akkor most ott kell ülni a reptéren egész szombaton, és várni a gépre? Mert ha így van, akkor az nagyon nem fair...
Kedves Lerana! Szerintem ne igy allj a dologhoz. Egyreszt a tombola lenyege valoban az, hogy nem tudhatod mit kapsz és csak akkor szabad ezt választani, ha képes vagy bármelyik eshetőségnek örülni. Nagyon kevés hely van, ahol a szállás is jo, a part is és közel is van, és még a látnivalók is ott vannak helyben. Szinte mindenhová autó, motor kell, vagy befizetni csoportos túrákra. Sokan örülnének annak a szállásnak, de tenyleg. Ráadásul a zsúfolt helyeknek is megvan a hátránya. Gondoljatok arra, hogy anélkül fogtok tudni kikapcsolodni, hogy angol turisták lába lóg a szátokba napozás közben. De komolyan, nekem mar ugy tűnik az utolso hozzaszolasodbol, hogy egyre inkább csak hergeled magad. Nem lesz azzal a nyaralással semmi baj csak ne keresd benne a hibákat, mert akkor te magad teszed tönkre.
Na,kedves Lerana,most már csak jól érezheted magad,mindenki neked szurkol!Ha úgy van,ahogy Pargor írta-márpedig miért ne az igazat írta volna-,akkor azt kell,hogy mondjam,ez a te Sfakaki szállásod még jobb,mint a mi Despinánk volt...nekünk nem volt cukrászdánk,se annyira jó pékségünk,mint azt vártam....és kb annyi taverna stb,mint Pargor írta.Ezek szerint nem lesz az rossz!Rethymno egyébiránt szenzációs városka!Reggel bementek,estig ott lehetsz!
Petra,az úgy volt,hogy a mi gépünk a debreceni reptérről indult 13 20-kor.Mire a Heraklioni reptéren a tarnszferbuszon voltonk,(már görög idő szerint)17 óra elmúlt.Mire a szálláson leraktuk az utolsó táskát is,és szusszantunk egyet,majdnem 18 óra volt.És valóban az azt követő szombaton 8 30-kor kött értünk a busz,11-kor szállt fel a gép...(elmondanám,hogy odafelé minket tettek le elsőnek a buszról,tehát mi értünk leghamarabb a szálláshelyre,majd hazafelé értelemszerűen minket vettek fel utoljára.Tehát,még mi jártunk a legjobban!)
A Kelet-Krátai településekről csak annyit,hogy mi kocsival voltunk jónéhány szomszédos helyen,és egyet sem találtam,ami jobb lett volna,mint a miénk.Meg is jegyezte a férjem,hogy ilyen oldalról nézve,már nem is olyan rossz ez a Gouves...gondolok itt Analipsi,Stalis,Malia vagy Hersonissos féle rettenetekre!Volt egy Sissi nevű kis településke,ami megtetszett...
Remélem tényleg jó lesz a vége, kedvesek vagytok. Holnap leszek utoljára elérhető, utána szabin leszek, otthon meg még nincs internet. Aki közben tudja meg a helyszínt, azét majd utólag pótlom és a statisztikában látszani fog. Jó utat mindenkinek!
Mi tavaly voltunk a Daisyben, nekünk nagyon tetszett. Az erkélyről láttuk és hallottuk a tengert, a szoba tágas és tiszta volt, a személyzet is nagyon kedves. Ár-érték arányban tökéletes választás volt! Annyi a hátránya esetleg, hogy az óvárostól kicsit távol van, mi csak párszor mentünk át.
Szia Timi! Mi is a Daisybe megyünk 3 hét múlva, azt szeretném megkérdezni hogy az apartman előtt milyen a strand? Ti oda jártatok vagy esetleg kicsit messzebb van valami jó kis strand?? Köszi előre is!
Na,akkor a lényeg:A három napos kocsibérlés első napja dél felé vezetett.Heraklionon keresztül mentünk Matalába.Aztán itt rögtön módosítás jött.Úgy terveztük,megnézzük a kikötőt,de a Heraklioni közlekedés olyan kaotikus és egyben esetleges is volt,hogy félúton "újraterveztük",és elindultunk Matala felé.Az odas vezető út nagyon szép volt a hegyen keresztül-bár a másnapi keleti út ez bőven felülmúlta-.Megálltunk Meris városában-ez egy nagyobb,idegenforgalomtól messze lévő város,lényegében csak görögök lakják.Itt alaposan szétnéztünk,vásárolgattunk.Külön érdekes volt,hogy a zöldségesnél zsákból,kilóra lehetett venni a sót...ilyet most láttunk először.Szuper gyrososok,cukrászdák...jó hely,ajánlom,aki arra megy,nézzen szét.Matala jó hely.Érdekes a falucska,bár inkább 2 utca,plusz 2 sor étterem,de hangulata van.A legfontosabb dolog,amiért ide szoktak jönni,az a hippik által régen lakott,és átalakitott sziklafal.Sorrendben:2 e-ért beparkolunk.Ingyen hely vagy 5 van,azt nyilván már elfoglalták.(bár a 2 eu nem egy nagy összeg...)Parkolás után irány a part.Homokos és durva kavicsos.Középső részen a szokásos ernyő-ágy kombó(nem tudom,mennyiért),a part 2 oldalán szabadstrand,Jobbra a sziklás rész-ez is belépős-3 pénz.Szerintem érdemes felmenni,de figyelmet igényel,akármilyen cipő nem jó...A kis barlangokban ágy-polc,szék-asztalszerű faragványok.Anno a hetvenes években itt éltek a hippik.A történet szerint aztán már annyira elmérgesedtek a viszonyok,hogy bezárták előttük a hegyet,és kirakták őket.(Azért lehet mindenkinek elképzelése)...úgy fél óra alatt megnézhető.
A tenger nagyon jó.Tiszta,jól mélyül-mondjuk mi azt szeretjük,ha hirtelen,nekünk az a jó!A sziklák folytatódnak a tengerben,lehet búvárkodni,sokan felmásznak a kisebb kiállásokra,onnan ugrálnak.Mondjuk vannak nagyobb sziklák is...az öböl másik oldalán van az a 2+2 utca.Plusz kilátók.Jópofa,úgy,ahogy van.Mivel itt a távolságok nem kicsik,nem fér annyi minden egy napba
Visszafelé beiktattuk még a tervbe a Vathi öböl néhány partját-Komo beach és Kalamaki beach)de ez is csak terv maradt.Az oda vezető hegyi út olyan parádés volt,hogy inkább a hegyen maradtunk.Kicsit félelmetes is,ahogy kanyarog,.persze korlát nélkül.Sehol senki,legalábbis nagyon ritkán vetődik oda több kocsi egyszerre.Ragyog a nap,fúj a szél,isteni növényillatok szállnak,és persze szól a kabóca.Élvezkedtünk még kicsit egy Agia Varvara nevű közepesen nagy hegyi faluban,ez is olyan hangulatos volt...aztán mentünk is neki a hazavezető útnak.Kato-Gouves-(Gouves alsó,szabad fordításban)olyan vacakul van kitáblázva,hogy első nap világosban akartunk hazaérni...
Vacsi a Mylosban:egy sült feta-Lefkadan kóstoltam.itt kicsit másként csinálják,de ezt is szeretem.Főételnek töltött padlizsán és kleftiko.Sétálnánk még kicsit,de itt nincs bazársor,így lemegyünk a közeli homokos partra,kis éji sunbad-ülésre,tengerhallgtásra.Aztán haza...
Másnap indul a nagy keleti túra.
Jó nyaralást mindenkinek, páratokkal vasárnap találkozunk a reptéren! Legközelebb 17-én leszek, akkor majd pótolom az új időpontokat és hozok beszámolót is. Sziasztok!
Én is jó nyaralást kívánok mindenkinek, aki most indul; ha hazajöttünk Ag Marinából mesélek majd én is:)
Egy kérdésem lenne még azokhoz akik már hazajöttek. Volt valaki Knossosban? Gondolkodom, hogy ha nem fogunk autót bérelni (már pedig így lesz) megéri-e az Ibuszos fakultatívra befizetni, érdemes-e elmenni Knossosba, vagy kihagyható? Van-e valakinek tapasztalata ajánljátok-e, mert ha már Krétán járunk látni kell, vagy nem érdemes a nyugati részről annyit utazni / fizetni érte?
Szia Kri! Ha jól emlékszem innen nem volt fakultativ Knossosba.A fakutatívak drágák.Inkább próbáljatok összeállni autóbérlésre, Stratos a tulaj biztosan segít, már akkor is spóroltok ha nem az idegenvezető ajánlatát fogadjátok el. Távolsági buszokkal is el lehet jutni több helyre pl. Efalonisi,Kissamos,Chania, Rethimno.