Sziasztok!
Pénteken reggel értünk Paráliára autóval.
A Mac-ba való belépés tartott 45 percet. Lassan, araszolva lehetett csak haladni.
Az útépítések minket nem nagyon hátráltattak, mert nem volt forgalom, lehetett haladni.
Mo-n az utolsó kúton majd Mac-ban tankoltunk.
A kutakon kártyával fizettem.
Szerb-ban Euróval és kártyával is fizettem.
Mac-ban 3x1,50 Eurót adtam fémpénzben (50 centes).
Most röviden ennyit tudtam írni.
Üdv, Tibor.
Idén mi is úgy döntöttünk, hogy Görögországba látogatunk, azon belül is Lefkadára. Nagyon sok hasznos infót olvastam itt a fórumon az utazásról meg a kinti helyzetről, köszönjük ezúton is!
Szeptember 9-én indulunk és úgy terveztük, hogy az Ohridi-tónál lenne egy tranzitszállásunk. Olvastam, hogy volt már aki szintén megszállt a környéken, a kérdésem az lenne, hogy mennyire gázosak a Mac utak arrafelé Skopjétól és onnan le a görög határig? Mennyire biztonságos arra egyedül utazgatni? Hazafelé Skopjéban foglaltunk szállást, de arról sok jót nem olvastam itt nálatok sem, azt lehet inkább lecseréljük másra.
Megköszönnöm, ha valaki aki járt a tó környékén leírná miket tapasztalt
Szép estét,
mikeandris
#2341582015-08-08 22:30:33 Válasz a #234153. hozzászólásra
Szia. Mi egy hete jottunk haza kefaloniarol. Odafele kenyszerusegbol szalltunk meg Skopje koruli korgyurun (best western hotel) es semmi gond nem volt, sot! Hajnali 3 korul kellett megallnunk mert nem tudtuk lenyomni a gyerek lazat, nem volt foglalasunk sem, volt hely. A parkoloban hagytuk a telipakolt autot, csak a fontosabb dolgokat vittuk fel. Teljesen korrekt volt. Hazafele pedig foglaltunk skopje belvarosaban, ott is minden rendben volt, kint vacsoraztunk, setaltunk a folyoparton. Udv, ioa
08.04.-en indultunk thasszoszra.Nyiregyhaza mellol kb delelott 1/2 10 kor m3 m5 majd asotthalomnal ki. Szerbeknel mar szabadkanal mertek allvanyrol a kovetkezo parkoloba intettek is ki aki gyorsan ment. Szerbiaban euroval es denarral fizettunk. Belgrad utan valamelyik felhajtonal fust uvegu peugeut 407 v. 607 mert , kesobb ez ele a kocsi elé ment ki a tarsam figyelmetlensegbol ekkor radudalt es megelozott majd beallt elenk kb 128ra majd elhuzott, nis elott lattam megint parkoloban szin sototzold? . Az utolso 80km nagyon lassu volt sok busz es szinten meres 1 helyen kb este19-20h kor.Szerb-Macedonia hatar kb 50perc tankolas a gorogok elotti benzinkutonRT, fizetes kartyaval illetve a masik auto valtott penzt a hataron,kp kb 1 Mac denar 5.1ft. Macedoniaban ejszak most eloszor lattam rendort igazoltatni. Gorog hatar sima 20 perc. Magyar ido szerint kb hajnal 2h-kor kavala alvas delelott 8 ig aludtunk majd keramoti es komp. Vegere elfaradtunk, viszonylag hosszu megallokat tartottunk , 5 gyerek a legkisebb 3 eves. Az ekezetek eltuntek a valsag miatt!
köszi
A benzinkutaknál ki van írva euróban is az ár? Macedonok is euróban adnak vissza,
Ezeket azért kérdezem, mert nem sikerült kis címleteket (fémet) beszereznem.
#2341932015-08-09 16:08:26 Válasz a #234184. hozzászólásra
Nincs kiirva euroban. A párom mindig ott számolgatott tankolásnál, hogy mégis mennyi körüli összeget kell mondaniuk, hogy ne legyünk átverve.
De még nem próbáltak meg átverni minket soha.
#2341942015-08-09 17:39:42 Válasz a #234193. hozzászólásra
Pontosítsunk!
Ez nem átverés, max lehúzásnak nevezhető, ha drágán váltja az €-t.
Gyakorlatilag ez egy szerződésnek tekinthető, amiben megfizetsz egy szolgáltatást, aminek a kutas (szolgáltató) szabja meg az árát, miután ott nem hivatalos fizetőeszköz az €. A szolgáltatás az, hogy átváltja helyi fizetőeszközre az €-dat, amit a bankok sem tesznek ingyen. Hogy adott helyen és időben ennek a szolgáltatásnak mennyi az ára azt a helyi szokások és a szolgáltató arcbőrének vastagsága szabja meg. Viszont nem kötelező elfogadni, lehet fizetni a helyi fizetőeszközzel is, pontosan annyit, amennyit a számláló mutat a kúton. Ja, ha nincs, az kellemetlen. Már jártam úgy, hogy elküldtek pénzt váltani.........nem rosszul váltották, hanem el sem fogadták!!!
#2341972015-08-09 18:42:48 Válasz a #234194. hozzászólásra
Köszi
ezt tudtam, mindig megkérdeztem tankolás előtt, hogy elfogadják e ; mint a kártyát, mint az eurót. ill. anno a márkát, de egyszer Bulgáriában meg jártam, mert kifelé az úthasználatit ugyan fizethette márkában, de levát kaptam vissza amit két hónap múlva kivontak a forgalomból, 96 márkát buktam.
Hali! Ha mindedn jól megy, aug 17.-én délután, vagy este, vagy éjszaka indulunk Üllőről Agiokamposba (Nei Pori-tól kicsit lejjebb) két felnőtt, két gyerek. Esetleg, ha van valakinek arra útja, mehetnénk együtt. Immáron ötödször tennénk meg az utat, de még mindig azt vallom, hogy egy autó nem autó. Részemről a nyugodt (kb 110 km/h) autózást kedvelem a bevált kutaknál kb 300 km-enként szoktam megállni 20-25 percre.
Sziasztok! Csüt. éjjel indulunk Thassosra. Még nem tudjuk melyik határt válasszuk. Múlt hét csüt., péntekről van infótok, hogy mennyit kellett várni a határokon? Én csak az aug. 2-ai hétvégéről találtam infót, az nagyon gáz volt. Lehet, hogy nem kockáztatjuk meg Röszkét. Judit