#2341232015-08-07 22:03:02 Válasz a #234060. hozzászólásra
Popeye, nálad hány évesek a gyerekek?
Különben nem kell tartani a kavicsos parttól a gyerekekkel. Imádták a kölykök, h lehet szép köveket találni,rákokat fogdosni, a homokos parttal ellentétben. Homok van itthon is elég, nekem egyáltalán nem hiányzik a nyaraláskor!Mindemellett a homokos partoknál a víz szinte sosem tiszta, mindig felkeverik a fürdőzők, míg a kavicsos partnál ragyogó színekben pompázik, és az alját is lehet látni.Persze itt nem a sziklásról beszélek, mert abba nehéz a kölykökkel belemenni, meg szeretik a tengeri sünök, hanem az apró kavicsosról.
#2341452015-08-08 14:21:09 Válasz a #234123. hozzászólásra
Jelen pillanatban 2 és 5 évesek a csajszik. Jövőre ugye így 3 és 6 éves gyerekek lesznek:) Ha kavicsos part akkor a szezámmag nagyságú kavicsos mint Lefkada több strandja még szerintem tuti, az tényleg szép színben pompázik és nincs felkavarva A nagyobb köveset az általad is említett okok miatt gyerekekkel nem szívesen látogatnám.
#2341592015-08-08 22:54:03 Válasz a #233960. hozzászólásra
Szia accord,
Mi egy hete jottunk meg Kefaloniarol. Autoval mentunk 3 hetre, egy masfel es egy 6es fel eves gyerekkel.
Tavaly zakynthoson voltunk 2 hetet, repulovel mentunk 2 gyerekkel, vasilikoson szalltunk meg, fontos volt a homokos part a kisbaba miatt.
3 eve szinten zakynthoson voltunk, repulovel, egy het, 3es fel eves gyerekkel, marathiason volt a szallasunk, teknos szigettel szemben, aprokavicsos part.
Nagyon tetszett zakynthos, de harmadszor mar nem mentem volna vissza, foleg nem 3 hetre, ezert valasztottuk kefaloniat. Annyira bejott, hogy az elkovetkezo par evre megvan a nyaralasi helyszin
Ha szerettek menni, kirandulni, erdekes, valtozatos partokat latni, akkor egyertelmuen kefaloniat valasszatok! kozelebb is van...
De zakynthosban sem csalodnatok, gyonyoru, szoval nem tudtok rosszul donteni
#2341602015-08-08 23:02:59 Válasz a #234050. hozzászólásra
Szia, nekunk mindket sziget tetszett, es a gyerekeknek is a homokos partok. Tavaly zanten is es iden kefalonian. Szerintem kefalonian is rengeteg homokos part van: lourdata, trapezaki, karavados (agios thomas), ammes, minies, makris gialos, xi.... mi ezeket probaltuk es mind nagyon tetszett!
Tavaly zakynthoson a pici baba miatt nem tul sokat kirandultunk, vasilikoson volt a szallasunk, a kozelben plaka, vrachos, banana, gerakas beach, mind homokos. Banana kivetelevel nem tomegstrandok.
Sziasztok! Nem vagyok egy aktív fórumozó de mivel hamarosan elindulunk Zakynthos felé újra ezért most benéztem. Elöször Kefalónián voltam és onnan csak átkirándultunk Zakyra. Aztán a következő évben már eleve oda mentünk. Szerintem gyönyörű Kefa és látni kell". Bejártuk az egész szigetet, persze csak ami egy hétbe belefért. Jól éreztük magunkat és csodás helyeket láttunk, készült vagy 2000 kép (szóval ahogy szokás). Szerencsénk volt az idegenvezetőnkkel is aki rengeteget segített, hogy merre induljunk felfedezőútra.
DE! a gyönyörű helyek ellenére idegen maradt a sziget. Sajnálnám ha nem láttam volna de Zakynthos teljesen más. Azóta minden évben egy hetet szakítok arra, hogy lemenjek" pihenni egy kicsit. Már ismerek ott minden nagy turista látványosságot mégis mindig újra végigmegyek és mindig van valami új élmény. Persze ha csak egy hetet tudok szabira menni akkor én is valami új helyre megyek de eddig még mindig sikerült megoldani. Szóval ajánlom mindenkinek!
Én Agios Sostisban szoktam szállást foglalni mindig más helyen. Csendes lehet.. de könnyű eljutni bárhova. Általában egy napra bérlünk kocsit. A többi napon meg vagy befizetünk kirándulásokra vagy elütjük az időt Cameon. Szubjektív tudom de nekem Sostis és Laganas jön be jobban.
Ja és ha tehetitek akkor augusztus 24-e a legnagyobb ünnep a szigeten! Mi azért megyünk mindig ilyenkor :)Ha kérdés van igyekszem válaszolni. Mindenkinek jó utat aki most megy majd
#2344332015-08-13 10:43:51 Válasz a #234422. hozzászólásra
Egy Samsung Galaxy Note2-es telefonnal fényképeztem végig. Nem mai darab, de mindig nálam van és ehez csináltunk bent a meló helyen egy tokot amivel vízben is lehet stabilan használni, nem úgy mint az ilyen zacskós tokokat. Szóval ha palackos merülés jönne szóba, a 20-50 méteres mélységet is röhögve kibírja. Idén csak hobbibúvárkodtunk, szabadtüdős merülések voltak csak.
Ez kicsit off lesz, bocsánat mindenkitől, tudom ez nem telefon topic:
Hú, ezt most nehéz lesz elmondani. A lényege, hogy a hátlap rész az alumínium, amin van a kamerának egy süllyesztett nyílás, oda van beragasztva pontosan egy üveg karika lap, az előrész amin keresztül a kijelzőt látod az pedig plexi. A kettő egymásba van illesztve, közötte gumitömítés természetesen, amit 4db, kézzel is jól meghúzható pici csavar tart össze. Ilyenkor a készülékhez már ugye nem férsz hozzá, így a telefon vezérlését tasker-ből oldottam meg gesztusokkal. Fekvő állapot, kijelző felém néz, balra 90 fokban elfordítva majd vissza bekapcsol a kijelző, elindul a kamera alkalmazás, és elkezd fényképeket készíteni 2 másodpercenként, mindaddig míg ugyanezt az el majd vissza fordítást meg nem csinálom. Akkor abbahagyja, kilép a fényképező app-ból majd képernyő kikapcsol.
Jobbra fordítva majd vissza képernyő bekapcsol, kamera app indul, majd elindítja a videó felvételt. Addig vesz, míg a jobbra majd vissza mozdulatot meg nem csinálom.
Hogy ha bármi gáz lenne, ami egyébként sosem volt mert stabil a rom meg a telefon mint az állat, de végszükségre ha fekvő helyzetben magam felé 90 fokkal majd vissza akkor a telefon újraindul.
Ezek a funkciók hétköznapi használatkor nem élnek, akkor ezek a profilok kivannak kapcsolva a tasker-be. Minden mozdulatsorra egyébként alig 1 másodperced van, különben nem aktiválódik, azt hiszem ennyire állítottam hogy csak tudatosan lehessen aktiválni.