Sziasztok! Érdeklődnék, hogy tudtok-e hasonlóan jó gyrosost, mint Sartin az Ovelix? Tavaly voltunk Nei Porin, de igazából nem találtunk igazán jó gyrost. Az idén mi a helyzet ez ügyben. Köszi a válaszokat.
Tudok nagyon jo gyrost és addig el sem kell menni,valodi görög az üllöi uton kispesten
Azért nem olyan vicces ez, ha valaki szereti és tudja, hogy milyen a jó gyros.
Valamikor az őskorban Paralián járva találtam remek éttermet (meg pocsékot is), de igazán jó gyrost nem. Amikor elmentünk a Meteorákhoz, visszafelé megálltunk találomra Trikalában egy gyors-kajáldánál, s ettünk egy gyros tálat. Soha nem fogom elfelejteni, annyira sok és finom volt. Ettünk utána az évek során sok helyen, de ez maradt a mérce, s bár máshol is volt finom, de ezt nem tudta feledtetni...
Az a helyzet hogy mindenkinek más az izlése,persze mi is kint toljuk magunkba a gyrost föleg athos étterméböl szoktuk venni,nekünk az tökéletes,itthon van jopár gyrosos és itt nagyon keményen különbséget tudunk tenni melyik jo nekünk,akit irtam görögöt az üllöi uton tényleg nagyon jo,van egy kicsit lejjebb egy töröknek álcázott és az is finom,több féle hus fajtábol lehet válogatni,ma ettünk a kökiben hát az messze elmarad a többitöl de van aki arra esküszik,hogy mi a lényeg hát az hogy nem igazán merek ajánlani bárkit is mert lehet hogy épp nem fog tetszeni,csütörtökön indulunk platamonba pár napra és onnan meg nei poriba két hétre,majd megirom melyik tetszett legjobban a két településen kaphatokbol
Nei Poriban egy sarki étteremben volt jó gyros, egy magyar lány dolgozott ott még 2010-ben, de nem a legfinomabb volt. Ettünk nála jobbat Platamonasban a főutcában egy piros-fehér kockás terítős étteremben! Igaz ez 5 éve volt! Más városban is ettünk jó Gyrosokat (Sarti, Zante, Tolo) Majd most megkóstoljuk Nei Poriban is! A leírások alapján van amit dicsértek, remélhetőleg nekünk is bejön.
Mi a falu legdélibb éttermében ettük a legfinomabbat. A Gyros Centerben, de ott is a legutolsóban./persze ízlések.../ 4-en voltunk mindegyikőnk egyöntetű véleménye alapján merem minősíteni.
#2345442015-08-16 00:00:04 Válasz a #234515. hozzászólásra
Én ugyan így vagyok a keftedessel. Mykene-ben egy étteremben ettem eddig az etalont. A pincér megkérdezte tőlünk ki volt minden idők második legjobb magyar focistája miután kiderült, hogy magyarok vagyunk! Ültünk ott bambán és üvöltött felénk hogy Detaaaarrriii:)
Én ugyan így vagyok a keftedessel. Mykene-ben egy étteremben ettem eddig az etalont. A pincér megkérdezte tőlünk ki volt minden idők második legjobb magyar focistája miután kiderült, hogy magyarok vagyunk! Ültünk ott bambán és üvöltött felénk hogy Detaaaarrriii:)
Ah, hát persze, több ilyen is van (polip, tintahal, stifado, stb.), csak nem akartam annyit offolni...