Szia Judit! Ma voltam bent az ibuszban, a Manias helyett a Skalat kaptuk, mert csak egy 4 ágyas szoba lett volna és mi 7-en megyünk. Az fel sem merült,hogy ketté osszanak és másik apartmanházba kerüljünk, mert azt el sem fogadtuk volna. Így 2 négyágyast kaptunk. Várom azért az infókat tőled, mert a hely változatlan. Köszi
Jó nyaralást mindenkinek, páratokkal vasárnap találkozunk a reptéren! Legközelebb 17-én leszek, akkor majd pótolom az új időpontokat és hozok beszámolót is. Sziasztok!
Szia Lerana, mi pont utánatok megyünk 16-val (Sfakaki). Remélem jól érzitek magatokat, várjuk a beszámolót
Szia Judit!Nekünk is tetszik az apartman, föleg, hogy medencés a gyerek miatt. Mi kényelmesen elférünk 3-an a négyágyasba. Először azt mondta az IBUSZ-os hölgy, ha nem lesz hely Krétán, akkor máshová megyünk. Kicsit megijedtünk, mert már Krétára hangolódtunk, nem értem amikor felhívtak nemtudták, hogy csak egy szoba van a Maniasba? Mindegy csak azért írom le, hogy más is láthassa, amíg nincs befoglalva az út, bármikor változhat. Bár nálunk lehet a sors így akarta, mert amikor először bementünk az irodába a hölgy mondta, hogy másnap menjünk vissza, mert elromlott a nyomtató. Ezidő alatt, elképzelhető, hogy lefoglalták a szobát. Bocsi kicsit hosszúra sikerült a magyarázat , de a lényeg örülünk. Kréta minket vár, s mindazokat akik erre a csodálatos szigetre utaznak még e nyárutón. Írjatok forumozók......
Tegnap jöttünk haza Krétáról, a Manias apartmanból.
Tényleg minden nagyon jó volt, ahogy azt már korábban Jucy és Viktor is írta, Stratos a tulaj kedves és segítőkész, a szobák szépek, tágasak, tiszták. Tavaly Korfun 3*-os szállodában voltunk, ez az apartman sokkal szebb és tisztább volt annál. Minden nap jöttek takarítani, szemetet kivinni, stb.
A part szép, lassan mélyülő, gyerekekkel ideális.
Rebus a Skala pár méterrel van csak feljebb, mint a Manias biztosan jó lesz az is:)
Szupermarket van minden sarkon, mindent be lehet szerezni ami kell. A víz zsugorban 1,6-1,8 EUR.
A gyros a Cafe Snack's-ben (megtaláljátok:)) pitában 2,3 EUR csirkéből és finom.
A parton az első nap jártunk körbe kicsit, hogy mi a helyzet napernyő bérlés "ügyben". Lehet, hogy én nem mentem túl messzire, de nem találtam olyan helyet, ahol fogyasztás fejében ingyenes lett volna. 5-6EUR/ nap árat viszont ha kifizettek, akkor kutya se zaklat, hogy muszáj ott fogyasztani. Mi pl. a vizet előre hűtve-fagyasztva mindig levittük, meg rágcsálni valót.
Mi napernyőt a NIREAS-nál béreltünk, ott a főnök nagyon jó fej (Janis:)), elsőre 6-ért akarta adni az ernyőt, de végül 4EUR-ban állapodtunk meg mikor megtudta, hogy magyarok vagyunk:) Pár szót beszél is magyarul és tényleg kedves.
Volt amikor ott ebédeltünk a pizza 6-7 EUR nála, de aki tőle bérli az ernyőt kap 10% kedvezményt minden fogyasztásból.
Egyébként ami vicc, hogy a fagyi a Nireasnál olcsóbb, mint a supermarketben:))
Rebus! Én is a 10 éves kislányommal mentem, a te gyermeked is élvezni fogja a nyaralást! Erről jut eszembe a legtöbb étterembe adnak gyerek adagot, de pl. a Lottosban is ettünk, és mivel ott nagyok az adagok lehet kérni egy adag ételhez 2 tányért és ami nekem tetszett hogy emiatt egyáltalán nem is néztek ki, hanem teljesen természetese ez.
A Lottosban egyébként szintén van 13-18-ig 10% kedvezménye az Ibuszos utasoknak. Nagyon kedves ott is mindenki, és ebéd / vacsi után a "ház ajándékaként" felszolgálnak sütit fagyival, rakit és a gyereknek egy kis kupica gyümölcskoktélt.
Mi Baloson és Elafonissin is voltunk, az Ibusz szervezésében, mivel nem akartunk autót bérelni. ezt már itthon eldöntöttem, ketten mentünk az ottani kacskaringós utakon nem akartam vezetni, végül akikkel megismerkedtünk szintén így gondolkodtak. Autót bérelve természetesen minden jóval olcsóbb, Balosra pl. sokkal jobban meg is éri, na arra a kirándulásra mondtam azt, hogy pofátlanul lehúz vele az Ibusz. 25 perc busszal Ag Marinából a kikötő, Kissamos, ezért az Ibusz elkér 45EUR-t, mert a hajójegy az külön van. 18EUR/fő a gyerek jegy a fele.
Gondoltam legalább ha jön velük az idegenvezető, Timi legalább mesél pár dolgot az úton, de sajnos érdemi infót nem sokat hallottunk tőle. Egyébként az egyetlen ami számomra negatív volt az az idegenvezető. Sem kedves, sem segítőkész nem volt, és amikor felhívtam, mert a Balosi buszra nem várt senki rajtunk kívül, és a megbeszélt időpont már 10 perce elmúlt olyan stílust ütött meg, amivel totál kiverte nálam a biztosítékot. Na mindegy, szerencsére sok kapcsolatotok úgyse lesz vele:)
Szóval Gramvousa: szép volt, bár sajnos mi kifogtuk a rossz időt, a szakadó esőt, az erődhöz sem másztunk fel, nagyon csúszós volt az út.
Tipp: ha mentek nehogy papucsban menjetek, egy kényelmes, bokát fogó szandál mindenképpen legyen! Gramvousa után Balosra hajóztunk, ott 2,5 óra időnk volt. Sajnos csak a lábunkat lógattuk a vízbe az esőben.
Elafonissiban szombaton voltunk az viszont csodálatosan szép, lenyűgöző volt, nekünk jobban tetszett, mint Balos. Szerintem lehet ott találni helyi szervezésben olcsóbb utat is, utólag már én sem az Ibusznál fizetnék be, ráadásul az Ibusz is csak annyit tesz, hogy egy helyi szervezésű buszra megveszi a részvételi jegyet.
Az Elafonissi túrán egy görög idegenvezető volt, aki fantasztikusan összefogta a csapatot (nem úgy, mint Baloson Timi), komolyan aki nem ért angolul, a lényegi infót a görög pasi még annak is átadta: találkozási pontok, megállók, stb.)
Az út oda-vissza csodálatosan gyönyörű, komolyan már ezért megéri busszal menni, mert végig a szurdokon, majd vissza a hegyeken lehet gyönyörködni a kilátásban.
Visszafelé egy csodás hegyi snack bárban álltunk meg, ahol aki akart tudott vacsizni is.
Elafonissi annyira szép, hogy a lélegzetünk is elállt, kristálytiszta víz, fehér-rózsaszín homok, áááááááááááááááá, alig akartunk visszajönni, Rebus, ez az amit semmiképp sem lehet kihagyni szerintem ha már ott vagytok.
Egyenlőre ennyi, most mennem kell, ha még kérdés van, írjatok nyugodtan!
Szia Kri76! Nagyon köszönöm a beszámolódat, Elafonissi biztosan csodálatos és Balos is. Mi is szeretnénk elmenni mindkét helyre, de nem az ibusszal. Kocsival Kissamosig és onnan hajóval Balosra. Ez egyénileg megoldható? Vagy inkább helyi irodával érdemes menni? Elafonissibe mindenképp autóval mennénk. Még azt szeretném kérdezni, hogy ezeken kívül volt e még valami fak. kirándulás? Santoríni úgy tudom, csak kelet Krétáról indul ugye?
Innen is megy kirándulás Santorinibe, az Ibuszos sztem felejtős, pofátlanul drága: 175EUR/fő.
Kissamosig kicsival is gondolom el lehet jutni, bár igaz én csak buszparkolót láttam. szerintem kérdezd meg ott a helyieket pl. az apartmanost, biztosan meg tudja mondani. Kissamosig az út teljesen jó és nem is hosszú.
Elafonissibe mentek kocsival többen is, ha béreltek autót úgy jobban megéri, mint az Ibusszal.
Ott a part felé ahogy átmentek majd a lámpánál meglátod majd, hogy van egy pult ami egy kisvonatot hirdet. Az Ibuszos tyúk erre mondta, hogy ott lehet befizetni a Watercitybe. Később láttuk, hogy több kirándulást is szervez, mi be is fizettünk a narancsliget túrára. Teljesen jó, nagy élmény volt, 19EUR felnőtt, 9 Eur a gyerek jegy, 3 órás út, átvisz a "fehér" hegyeken, a narancsligeteken, felvisz Kréta első olivakészítő múzeumába. Nekünk az nagyon tetszett, a görög idegenvezető szintén nagyon kedves és érthetően magyaráz angolul mindent.
Mi kétszer mentünk be busszal Chaniába, (1,8EUR), tök jól szervezett, szólnak mikor kell leszállni visszafelé, de odafelé a végállomás a buszpályaudvar, onnan 5 perc az óváros, 8 perc a kikötő. Csodálatosan szép és nem lehet eltévedni:)
Köszönöm kedves Kri76! Santoríni 175 euróért valóban rablás, pedig nagyon szerettem volna megnézni, sajna a férjem tengerparton pihizős, de azért a többiekkel rá lehet beszélni egy két programra. Majd ha ott leszünk meglátom, mire lesz idő, ja meg a pénz se mellékes. Az nagyon jó, hogy ilyen olcsó a buszjegy és közel van Chania. Még annyit szeretnék kérdezni, a széllel kapcsolatban olvastam, hogy folyamatosan fúj. Nem nagyon zavaró-e? Köszi az infókat
Rebus, a szél az fúj, de inkább kellemes, mint zavaró. Pl. mi nem is béreltünk légkondit, mert 2 oldalra volt erkély, és az a kis lágy szellő kellemesen áthűtötte a szobát. Az eső előtt volt egyetlen szélcsendes nap, az volt inkább kellemetlenebb. Ja és megfogadva Jucy tanácsát vittünk matracot, nagyon jó volt a hullámokon sodródni a matracon. Jó lesz nagyon, hidd el!
Sziasztok! Látom a Balos kirándulás iránt érdeklődtök. Mi két éve voltunk Sfakakin, szintén a tombolával. Saját szervezésben jártunk végig mindent. Csak az Imbross kanyontúrára fizettünk be az Ibusznál. Autót béreltünk 4 napra. Kissamos kikötőjét egyszerű megtalálni, ott van ingyenes személyautó parkoló is. Külön kis épületben árulják a jegyeket a két hajóra. Van túra ami Gramvousa erődhöz megy előbb és utána a lagúnába. Mi ezen voltunk, nagy hajóval. és van egy kisebb hajó is. Van rövidebb túra csak a lagúnához. Van weboldaluk, fenn vannak az indulások és az árak. Balos-Gramvousa cruises. Sokkal olcsóbb így, és csodás, nem szabad kihagyni! Ezenkívül voltunk a Palm Beachen, Elafonissin, és Knossosban is kocsival, ezek mind 1-1 napos túrák voltak, más közeli helyekkel összekötve. Nyugodtan kérdezzetek, ha tudok segíteni valamiben. Jó nyaralást mindenkinek!