Üdv Mindenkinek!
Aug. 22-én indulunk Thassosra tíz napra. Egy hely felszabadult, szóval ha valaki szeretne jönni, akkor a teljes ár töredékéért betöltheti. Privát üzenetben keressen akit érdekel.
Sziasztok! Két óra múlva indulunk, már nagyon várjuk az ott létet. Ha lesz időm és lehetőségem, akkor jelentkezem itt is. Judit, Ti hogy álltok? Útra készen? Vagy még pakolgatsz? Jó nyaralást Nektek!
"Friss infók: Csütörtök du. 16. kor indultunk Pátyról Thasszoszra.
M5 végig jó, a röszkei M5 átlkelő előtti felüljárón átmentünk tankolni az 5-ös út melletti Agp kúthoz, közben ELNÉZTÜNK A HATÁR FELÉ..
Senki sem volt, így nem is tankoltunk ott, visszajöttünk az OMV-hez, ott tankolás 18.h kor majd laza tempóval gurultunk délre.
MINDENHOL, A FÓRUMON MÁR KORÁBBAN LEÍRTAK TÖRTÉNTEK.. Határokon nem volt semmi torlódás, -mentünk, mint kés a vajban..
A magyar határőrrel is poénkodtunk,
a szebek is kedvesek voltak, egyhelyen, ahol csak jegyet kellett nyomtatni, ott az előttünk lévő- korábban beelőzőtt szerb skoda fábiás " csinált nekünk egy jegyet,
sőt a macedónok is mosolyogva legyintettek, látván Magyarok vagyunk...
Egyedül ott kellett figyelni, ahol útépítés volt hosszan görögben, az iGo másfelé akart vinni Szaloniki felé, de "nem hagytam"
Thasszos felé az autópályán viszont NEM FOGADTAK EL KÁRTYÁT, csak KP-t. Itt a szigeten is az éttermek ragaszkodnak a KP-hez, de a helyzet NORMÁLIS, még magyar nyelvű étlapot is kaptunk, szóval a vendéglátás az működik.
Gázolaj: 1.15 EUR ( Szigeten 1.3 EUR )
Reggel 8 ra értünk a komppal a szigetre, úgy hogy nem rohantunk 100-120 átlag mellett, sok megállással a lányok miatt..........
Szombaton tervezem a visszautat szintén du.mert:
- nincs helyi forgalom az utakon
-nem esik nehezemre az éjszakai vezetés
- utasok is csendesebbek este !!
_ jó a kocsi világítása, szinte "nappali fényt " ad a gk előtti 10-50 méteren..
Egy helyen láttunk menekülteket, de nem számottevő mértékben.
A macedonok nem kértek semmit, - MÁS SE !!!- CSAK MINDENÜTT SZKENNELTÉK A SZ. IG. -t.
Szóval itt minden jó és működik az árak azért emelkedtek: egy helyi sör 1 korsó 3 EUR, Sziget felsztivál áras !!!
De hát elvégre NEM IS -csak - sörözni jöttünk !
Mindenki bátran jöjjön, de válasszon magának JÓ IDŐPONTOT, akkor kevesebb ősz hajszállal megússza.
Hazafelé én is biztosan telefonálok Röszkére, hogy milyen a sűrűség, s ennek fügvényében döntök Röszke/ régi Röszke, valamint Hercegszántó között."
#2345182015-08-15 15:47:38 Válasz a #234512. hozzászólásra
Igy elsőre azt mondanám, hogy Skala Potamia. (másodjára egy kis gondolkodás után még lehetséges Limenas, esetleg Limenaria)
De Skala Potamiaban főszezonban elég sokan vannak az tény.
Már két napja itt vagyunk Thassos szigetén, azon belül Skala Potamián. Éjszaka utaztunk, este 9-kor léptük át Röszkénél a határt, két autó állt előttünk, reggel 6-kor már a görög határnál kávéztunk. Minden oké, minden szép, az időjárás szuper, a tenger vize csodás. Ha lesz időm, majd még jelentkezem.
Sziasztok! Mi is szerencsésen megérkeztünk Thassosra tegnap. Az út eseménytelen volt. Mi csüt. éjjel Tompánál léptük át a határt, egy teremtett lélek nem volt rajtunk kívül. Egy határon sem kellett 15 percnél többet várni. 12 és fél óra alatt értünk le Vrasnára ott éjszakáztunk és reggel indultunk Skala Potamiába. Az idő nagyon jó, a tenger szintén. Reggel napfelkelte után tükör sima volt a tenger mi voltunk az első úszók.
Dtina! Jó nyaralást és kirándulást nektek!!! Mi az első napokban csak pihizünk. Ráérünk még a sziget felfedezésével. Itt az apartmanban elég fura a wifi hol jön hol nem, de inkább NEM.
Sziasztok! Három napja hullámzik a tenger. A reggeli úszásoknak lőttek!! Az idő elég borongós, de meleg van nagyon. Vettünk egy kis üveg vaníliás fügét ami nagyon édes. Tudjátok mi ez? Valami lekvár féleség? Egyébként finom csak nagyon tömény. Voltunk Panagia faluban. Hát valami csodálatos!!! Nagyon tetszett nekünk, de ránk sötétedett így még vissza kell mennünk nappal is. A Platános étteremben vacsoráztunk, az utolsó üres asztalt sikerült megkaparintani. Tele volt az étterem de nem kellett sokat várnunk a bárányra, a pincérek nagyon pörögtek. Hangulatos görög zene szólt, a vacsora finom volt és nem is drága. A szigetet is körbejártuk, a Metallion Beach és Tripiti, ja és Arsanas, Psili Ammos nagyon tetszett. A márvány partok és Aliki még hátra van. A végére hagyjuk a javát.
Judit; köszönjük, ha valamilyen közvetlen élményetek van olyan tavérnákról ahova kistestű eb-bel le lehet ülni és Skala Potemian található légyszi, mert pénteken indulunk mi is
szerintem kizárt, hogy a görögök szóljanak a kutyáért egy kültéri, kiülős helyen.
Van sok-sok ilyen hely, ami nekünk bejött az a Hotel Golden Sand Skala Panagián, nagy külső bár, mellette külső étterem-rész, előtte a homokos Golden beach, ja és jól is főznek, finom a smoothies
Ma értünk haza Thassosról - Skala Potamia. Mesés volt, nagyon sok helyet bejártunk, aktív nyaralásunk volt. Már most mennénk vissza ebből a nyirkos, vacak időből. Szigeten még soha nem voltunk, most ezt is kipróbáltuk. A kompozás odafelé ledöbbentett, vagyis inkább az a kapkodás, ki a kocsiból, rohanni jegyet venni, majd fel a kompra. Utálom a kapkodást, a feszült helyzeteket. De hát az idő nagy úr ugye. Visszafelé már minden karc nélkül ment.
Ami szokatlan volt, lehetett inni a csapbül, mert saját forrásuk van. Nem is kellett vennünk egész idő alatt vizet, mert mi csak csapvizet iszunk. (Köztudott, hogy görögben a bubisvíz rohadt drága amúgy).
Voltunk a Giola-nál, hát meredek egy kirándulás volt. Mi az első parkolási lehetőségnél letettük a kocsit, mivel mindenhol azt olvastam, hogy nagyon rossz az út. Ez igaz is, de a második parkolóig simán fel lehet jutni, utána van egy olyan rész, amiről itt már valaki írt, olyan, mintha leszakadt volna az út egyik széle, de az sem olyan vészes, inkább az, amikor szembe kerül két autó egymással és egyik sem engedi el a másikat. Az út felfelé nagyon meredek.
Szúnyog nem volt - mint írtam, mi Skala Potamiaban voltunk -, viszont özön méhecske és darázs, de ártatlanok.
Románokkal van megtöltve a falu, nem tudom máshol hogy van. Minden este a faluban vacsoráztunk, nekünk a Múzeum felőli rész jött be inkább, az ottani tavernákat látogattuk. Nem vészesek az árak, egy gyros tálat (két személyes) 5.90 euro volt. Akkora görögsalátákat adtak, hogy nekem bőven elég volt, mást nem is ettem jóformán (5 euró, de hármónknak bőven elég volt). A halas tál (mix) változó, attól függ miket raknak rá. Két személyes tálak már 15 eurótól 26 euróig lehetett találni. Gyros 2.50-ért volt. Amit hiányoltam az a fagyi, egyetlen egy helyen lehetett normálisat kapni.
Mi körbe jártuk a szigetet, oda-visszaút és az ott létünkkel együtt 2600 km-t mentünk. Meseszép helyeket lehet fellelni. A szigeten köbö 300 km-t autóztunk.
Azt elfelejtettem leírni, megtaláltuk a szakállas nénikét Theologosban. Hát... Én megálltam a fejszerkezeténél, onnan tovább nem nézelődtem, a többiek - főleg a srácok - ecsetelték mit kellene nézni, megkértem őket, fejezzék be, nem akarom tudni, látni.
A kinézetén túllépve viszont el kell mondani, amiket árul fenomenális ízekkel bírnak. Nem tudtam eldönteni milyen mézet vegyünk tőle - volt dinnye, mandarin, narancs, füge, citrom, dió, cseresznye. Végül narancsost és citromost vettünk.
Mindent végig kóstoltatott velünk, nem győztük dicsérni az áruját. Aztán megkérdeztem egy üvegre mutatva, hogy az mi -tudtam, hogy Tsipuro -, azt mondta vigyorogva, kóstoljam meg. A házipálinkánál nincs jobb, ez sem volt az, de azért hoztunk belőle ajándékba.
#2348572015-08-22 21:07:35 Válasz a #234854. hozzászólásra
Dtina, üdv itthon!
Azt elhiszem, hogy mennétek vissza, én is mennék ezerrel... De tartalmas nyaralásotok volt akkor, aktivkodtatok rendesen.
Mi fagyit mindig ugyanazon a helyen vettük, Skala Potamiaban a kikötő felé menet jobb oldalon az első crepes árusnál isteni finom volt, főleg a banán fagyi. De a crepesük se semmi, ettem egyet utolsó nap, valami tripla csokis, kekszes csodát, alig birtam megenni, úgy elteltem vele, hogy azóta sem kivánom túlzottan a palacsintát...
Nálunk a legnyerőbb édesség most is a limenasi sarki cukrászdában volt a gofris fagyi.
[quote="dtina"]Azt elfelejtettem leírni, megtaláltuk a szakállas nénikét Theologosban. Hát... Én megálltam a fejszerkezeténél, onnan tovább nem nézelődtem, a többiek - főleg a srácok - ecsetelték mit kellene nézni, megkértem őket, fejezzék be, nem akarom tudni, látni.
A kinézetén túllépve viszont el kell mondani, amiket árul fenomenális ízekkel bírnak. Nem tudtam eldönteni milyen mézet vegyünk tőle - volt dinnye, mandarin, narancs, füge, citrom, dió, cseresznye. Végül narancsost és citromost vettünk.
Mindent végig kóstoltatott velünk, nem győztük dicsérni az áruját. Aztán megkérdeztem egy üvegre mutatva, hogy az mi -tudtam, hogy Tsipuro -, azt mondta vigyorogva, kóstoljam meg. A házipálinkánál nincs jobb, ez sem volt az, de azért hoztunk belőle ajándékba.[/quote
Üdv itthon; hány órakór, és milyen napon találtatok a mézes nénire?