Múlt héten megjártuk Pargat és Lefkadát.
Odafelé (08.08. 17:00- Kalocsa):
Minden határ és fizető kapu sima liba pár perc várakozással. Szerb és macedón kapuknál és kutakon kártyával fizetés, semmi probléma (nem kérdeztük meg, hogy lehet-e...)
Visszafelé (08.15. 11:00- Parga):
Sz***pás a köbön, Belgrád előtt több mint egy óra, Tompa 2,5 óra, többi kapu/határ összesen 1 óra, szerbia hatalmas vihar +45 perc. Egyik 60 MKD-s Mac kapunál 2* számolt a bank, nem reklamáltam a 300 Ft-ért, volt már ilyen automata Magyar benzinkútnál is(ott reklamáltam) ->terminál hiba.
Pályadíjak a korábban sokszor leírtakkal megegyeztek. Traffit nem láttunk a 3000km alatt, rendőr nem állított meg. Minden határon egyszerre adtam át a személyiket, forgalmit, zöld kártyát semmi kérdés, Mac-ok biztosítást nem kértek, persze volt. Visszafele Mac-ba befele megkérdezték, hogy van-e vámolni való. Odafelé ténfergő szerb vámos mellett elmentem, rám ordított, satufék, rálesett személyire, morcos fejjel intett tovább. Vissza magyar határon 3-szori sikertelen csomagtartó nyitás után (belülről be volt zárva ) "üljön be és menjenek" felszólítással hazaértünk.
Tetszett a görögöknek a leállósávba lehúzódós szokása, dinamikusan lehetett haladni. Sok a kihelyezett traffi, de mivel kiengedtek az országból, gondolom, csak akkor mér, ha áll mögötte rendőr is...
Egy érdekesség: MAC-SZERB határ után kb. 3-5. noname benzinkútnál megálltunk pihenni. Kihalt kút, egy elég érdekes kinézetű bácsikával, mellette hatalmas üres épület, amiben egy asztal, kanapé és TV volt összesen, első sor kútnál egy körfűrésszé átalakított TRABANT!!! és pont telibe kapott minket egy hatalmas vihar. Tökéletes horrorfilm alapanyag, szakadtunk a röhögéstől Sajnos nem jegyeztem meg a pontos helyét, de ha betévedsz nem kell megijedni, nem harap a Bácsi, még a retkes kanapén is helyet kínált (tényleg kedves volt!).
Aki még ezután megy, annak jó utat, többieknek pedig köszönöm az itt begyűjtött infókat az utazáshoz.
((Na most látom, hogy a traffit nem láttunk sehol és a sok a kihelyezett traffi kicsit ellentmondásos
Szóval, rendőrrel felszerelt traffipaxot nem láttunk egyik országban sem. Görögben viszont sok a táblával előre jelzett sebesség és/vagy forgalom ellenőrző dobozka. Ezekről nem olvastam korábban, egy nálam tájékozottabb esetleg leírhatja, hogy mik ezek.))
Lehet azon a tavon evezni? Akkor az egy nekem való hely. Sziklaomlásos utak máshol is akadnak görög honban, azt már megszoktam.
Biztos lehet evezni is, elégé nagy tó.
De ez a másik, kisebb sokkal szebb, inkább ezt ajánlom evezésre és látnivalóknak is.
Nagyon szép a táj, szépek a színek és szinte teljesen "lakatlan".
Üdv
Tegnap este 10 kor indultunk kispeströl és már egy orája átvettük a szobát platamonban,szakadt végig az esö,a határokon pillanatok alatt átjöttünk,sehol semmi vész nincs,most viszont megyünk lubickolni
Üdv
Tegnap este 10 kor indultunk kispeströl és már egy orája átvettük a szobát platamonban,szakadt végig az esö,a határokon pillanatok alatt átjöttünk,sehol semmi vész nincs,most viszont megyünk lubickolni
Üdv
Ezt akartam én is kérdezni... Tolatva mentetek hogy ilyen sokára értetek ki ??
3 hete jöttünk vissza, láttunk ki és befelé jövet is menekülteket de nyilván ennyi tapasztalatból nem lehet megítélni a helyzetet. Kifelé menet a fizetőkapuknál, meg egy elhagyatott parkolónál álltunk meg a kis dolgot elintézni. Visszafelé fizetőkapunál meg egy nagyobb benzinkútnál (ahol egy menekült sem tanyázott).
Sziasztok. Szerdán értünk haza Paraliáról 2 kocsival 11-en. Voltunk Skiathoson megnéztük a repteret,1 felszállást 3 leszállást láttunk,a sziget gyönyörű a hajóskapitány (Kostas) egy bohóc ,persze jó értelemben.Kalózhajó,Olimpus,Paralia ismét nagy élmény. Határátkelés Szerb-Magyar határon katasztrófa. Szerdán hajnali 2 órakor értünk a Szerb oldali kocsisor végére és Magyar fülkétől 6 órakor távoztunk. 8 kapubol 3 üzemelt azt mondták nincs elég emberük. Az éles határon lévő kerítésnél kb.5 rendőr szaladgált 25-30 migráns után teljesen értelmetlenül mert nem sikerült őket egy csoportban tartani. Migránsokat nem,de a hivatalosan belépőket szépen megszívatták. Az a 5 rendőr inkább ült volna be 1-1 fülkébe.A migránsokat hozzák kocsival,taxival,busszal,vonattal erre ez nem megoldás. Görögországgal semmi baj nincs.
Sziasztok! Jövő pénteken indulunk Toloba és kicsit aggódom a menekültekkel kapcsolatosan kialakult helyzet miatt. Van valakinek friss tapasztalata (mac.határ stb...)? Annyiféle cikket olvasok, kíváncsi lennék lennék a tapasztalatotokra. Előre is köszi!
Sziasztok! Jövő pénteken indulunk Toloba és kicsit aggódom a menekültekkel kapcsolatosan kialakult helyzet miatt. Van valakinek friss tapasztalata (mac.határ stb...)? Annyiféle cikket olvasok, kíváncsi lennék lennék a tapasztalatotokra. Előre is köszi!
Nem vagyunk egy formák! Én mindenképpen megnézném Navpliont (első görög köztársaság fővárosa) már csak a történelme miatt is. Ha kocsival mentek Mükéne, Argos, Epidavros is közel vannak. Tolonál a kis szigetre át tudtok menni bérelt vízibiciklivel (mi szedtünk ott érett fügét). Ha messzebbre kalandoztok, mi először Toloból mentünk el Spártába és Olympiaba is. Egy nap alatt megjárható ha korán indultok!
Mi tegnap jöttünk haza. Menekültnek kinéző 6 főt Görög oldalon határhoz közel láttunk sétálni a vasút mellett. Határon semmi gond. Macedóniában egyszer szembe jött 4 katonai, vagy rendőr jármű, de ez semmit sem jelent. Mentek a vezényelt helyükre.
Szerintem nincs min aggódni. Lehet menni, jönni. Jó utat!
Ahogy mi jöttünk tegnap szerbián macedonián keresztül,egy darab menekültet nem láttunk,teljes nyugalom az utakon a határon is, a helyi görögök véleménye hogy a hirek 90% a nem igaz,ök teljes nyugalomban élik életüket,irdatlan sok a vendég mi most látjuk élesben