Nem rossz elképzelés,de nem tervezem a jogsit letenni,de gyanus ha letenném akkor meg a nyaralás rovására menne
Fél év "rutinnal" levezetni ekkora utat szép lenne...
Sajnos nálunk ezek az autós,robogós dolgok kiesnek...de látom szigeteket elnélkül lehet hanyagolni kell...sajnos...Mert kb szigetekre megy repcsi..
Nem rossz elképzelés,de nem tervezem a jogsit letenni,de gyanus ha letenném akkor meg a nyaralás rovására menne
Fél év "rutinnal" levezetni ekkora utat szép lenne...
Sajnos nálunk ezek az autós,robogós dolgok kiesnek...de látom szigeteket elnélkül lehet hanyagolni kell...sajnos...Mert kb szigetekre megy repcsi..
Erre is van megoldás,
Pozsonyból, és Bécsből indul repcsi Prevezába, ez kb 30 km Lefkadától.
Ott a reptéren bérelsz autót, vagy kb 100 Eur-ért eltaxizol Lefkára! Vizsgázz le, megéri!
Onnan max 2-3 óra az út, és Nydriig normál 2 sávos úton mehetsz, nincs semmi extra. A görög sofőrök pedig nagyon toleránsak, és előzékenyek, nem fogják leüvölteni a hajad, ha "bénázol is kicsit".
Azért írom hogy kb 100 Eur, mert Pargaból Prevezába 75 Eur a taxi, és ott is kb 30-40 km a távolság.
Nem hiába azt írtam,hogy felülről, naplementekor, amikor már nincs tömeg lent. Maga a strand lent egyáltalán nem jobb mint bármelyik más Lefkadás nyugati strand vagy Kefalónián a Myrtos,és mivel hajók mennek mindig nagy a tömeg,utószezonban is nagyon zsúfolt volt,azon nem csodálkozom,hogy nem fogott meg. De fentről tényleg gyönyörű. Főleg közvetlenül a hajóroncs felett nézve és nem a "képeslapos szemszögből". És azért nem csak ez az egy hely van amiért érdemes odamenni (Keri sziklák, Kampi is csodás látvány). Persze ha ennyire nem érdekel Zakynthos nem foglak ezzel sem meggyőzni.
Nem vagyunk egyformák, van akit ez vonz,van akit az, de a lényeg,hogy Lefkadát nagyon szeretjük.
Kónyu úgy van Zakkantossal, mint te Parga-val.
Azt meg én nem értettem, hogy max egy napot töltenél ott.
Szerintem nem sokat láttál a környékből!
4 strandja van, +1 ami csak hajóval megközelíthető, nem messze van az Acheron torkolat, és a forrás is, Ott van még Ali pasa vára, a Pargai kastély, a kis sziget, Az oliva ligetek közt megbújó szentélyek, Lychnos felé. És a környék igazi kis görög falvai....
Sziasztok!
Mi augusztus 31-én indulunk a Sun Raise apartmanba 1 hétre. Szeretnénk minél több helyre eljutni, és kérdezném, hogy ehhez quad vagy a kismotor bérlés-e a praktikusabb? Esetleg Nidriben jó kölcsönzőt és körülbelüli árakat tudnátok írni? Köszi!
A másik népszerű görög hely, ahova nem vágyom, Parga De ezért már tényleg elnézést mindenkitől, inkább Lefkadát dicsérjük, mint másokat lehúzzunk!
Lefkada tényleg rabul ejt, miatta adom fel az elveimet, és ismétlek, amint lehetőségem lesz! Eddig általában nem mentem vissza 2x ugyanoda. ( kivétel Parga, mert megígértem uncsitasóméknak, hogy megmutatom nekik)
És amúgy is van egy csomó hely ami kimaradt. És a csónakbérlésre sem maradt időm.....
De majd jövő nyáron! Red Mullet készülj jövök!
a sun Riseben voltunk mi is ez évben /földszint 2/nagyon rendesek a tulajék de ana is Emilios Tiakos segitökész. ő üzemelte be a wifit.kicsit gyalogolni kell a kikötö kb25perc gyalog.
Hú lehet kifutok az időből de már régóta meg akarom kérdezni hátha nagy Lefkada fan-ok tudják ..merre van az a barlang szerű ahova be lehet úszni mászni de nem hajóval és nem csukott tetejű hanem sziklákból álló...csomó You Tube videót néztem idén és elég sokban szerepelt.....nem tudom így ki tudja e bogozni valaki de a válaszokat köszönöm előre is....amúgy a tippem Mylos lenne valamelyik végén......
Hú lehet kifutok az időből de már régóta meg akarom kérdezni hátha nagy Lefkada fan-ok tudják ..merre van az a barlang szerű ahova be lehet úszni mászni de nem hajóval és nem csukott tetejű hanem sziklákból álló...csomó You Tube videót néztem idén és elég sokban szerepelt.....nem tudom így ki tudja e bogozni valaki de a válaszokat köszönöm előre is....amúgy a tippem Mylos lenne valamelyik végén......
Ilyen kisebb barlangokat találsz Porto Katshikin is többet is.
A parkoló felől van egy nagy, ha megkerülöd úszva a szirtet, akkor van egy nagyon nagy is, homokos parttal benne. Ha a lépcsőn leérsz, és balra indulsz, akkor a strand után is van több kisebb nagyobb, csak figyelj, mert elég sok "zátony" van arra felé a vízalatt, így könyen belerúghatsz, vagy nekicsphat a hullám, ha nem figyelsz. Viszont jó rajtuk megpihenni.
És van egy jó kis barlang a Dessimi öböl végében is, van benne egy jó kis falba vésett szentély.
Kb 7-800 métert kell odáig úszva megtenni. De figyelni kell a motorcsónakokra, és a yachtokra is.
Thatvanii nagyon köszönöm az infókat fel is írtam a magam kis listájára...ezek eddigi 2 alkalommal kimaradtak na de majd most...bepótoljuk...már csak 22 óra és indul a buszunk.....további szép nyarat mindenkinek ..fotóalbummal majd ősszel jelentkezem