#2348712015-08-22 22:50:19 Válasz a #234831. hozzászólásra
Mi a part menti tavernákban, Skala Potamia központjában több helyen is láttunk családokat, akik kutyussal voltak. Nyilván ők kinti részen ültek. Nem fognak szólni érte hidd el, de ha beültök valahová, először kérdezzetek rá, legfeljebb továbbálltok, ha csúnyán néznek rátok.
#2348792015-08-23 08:48:08 Válasz a #234875. hozzászólásra
Biztosan, mondjuk jó rég volt az oltás, a hatása pedig még mindig érezhető. Én speciel mondjuk ókori rom oltást is kaptam.
Odakint még nagyon jó időtök lesz! Skala Potamiban a pékséget ne hagyjátok ki, mi minden reggel ott kezdünk - bár tőlünk nem volt messze - aztán a maradékon elvoltunk napközben a strandon.
Dtina! Örömmel olvastam a kis beszámolódat. A szállásotok gondolom nagyon rendben volt. Jártunk arra. Nagyon szép. Panagiában merre láttátok a nénit? Mi este voltunk ott, nem láttuk, bár akkor nem is kerestük. Potamia is nagyon szép kis falu. Ott is van Platános étterem, frappéztunk ott tegnap délelőtt. El is döntöttük, hogy egyik este ott vacsorázunk. Theologosban is voltunk ez a falu is nagyon tetszett nekünk. A tavernákban ott forogtak a nyárson a birkák (azt hiszem). A tenger még mindig hullámzik több napja. Az idő nagyon jó, néha zavarja meg egy-egy sötét felhő. Tegnap előtt éjjel volt nagy vihar, de az nem zavart minket. Itt a fórumon olvastam a Magic Coast étteremről (köszönöm!) mi is elmentünk tegnap este. Akkora kétszemélyes grill tálat kaptunk, hogy hárman nem tudtuk megenni, másnap reggelire is elég volt, ja és nagyon finom!!
Szerintem sincs gond a kutyusokkal az étteremben. Sok taverna úgy van kialakítva, hogy az út két oldalán van, a taverna közepén megy az út, ott járnak az autók, a gyalogosok a kis vonat. Ha a tenger felőli részre ültök ott senkit sem zavar szerintem. Minden tavernában vannak cicusok, kicsik nagyok, jól meg van a kutyus velük?
A cicákkal nem lesz gond a nevelő anyja az volt
Akkor hol is található ez a mézárús néni Theadlogos, v. Panagia faluban?
A Magic Costa tavernához is van kutya hely, és hova is tették le?
Még 5 nap és.... igérem nem kérdezek, talán
Dtina!
Örülök, hogy sikerült találkoznotok a szakállasnővel! és annak is, hogy thassosi látványosságok és helyi unicumok közé emeltük!!!Növeljük a bevételt!!!!Sartin a lucumadeses anyóka is ilyen számomra....
Nekünk is a citromos méz ízlett a legjobban a cippuróját meg sikítozva emelte le az uram szájáról, mert eltüntette az üveget is
Nagyon sok helyen jártunk, szerencsére nincsenek nagy távolságok a szigeten. Köbö 300 km-t kirándultunk a szigeten, voltunk Aliki Beachen, megnéztük az Archagelos Mon.-t, igaz nem lehetett teljesen bemenni a kolostorba, voltunk a Giolanál, hatalmas élmény volt, bár megküzdöttünk a felfelé vezető úton, majd visszafelé is, de az élmény kárpótolt, a lányomat alig tudtuk elrángatni a Szirének medencéjétől, imádja az ilyen adrenalin növelő helyeket, aki viszont nem mert ugrálni, azt maga a táj szépsége kárpótolta. Haza felé bementünk Kavalába, a vízvezeték maga a csoda milyen jó állapotban van. Odafelé, mivel hamar a görög határhoz értünk (reggel 6-kor), bementünk Thessalonikibe várost nézni, mindig tudunk felfedezni újabbnál újabb kis zugokat a városban. Voltunk Limenasban, megnéztük a színházat, a kápolnát és az ott lévő tavernát. Átmentünk 15-én Panagiaba, Potosba, Theologosba, Potamiat is megnéztük. Elmentünk megnézni a La Scala Beachet, meseszép, teljesen más világ, igaz az üvöltő zenétől agybajt kaptam, nem is voltunk sokáig. Paradise Beach nem igazán jött be. Ami mindent vitt az a márvány part, Porto Vathy, lenyűgöző szépségű a tenger, vakító fehér a part és átlátszó a tenger. Nekem ez volt az kedvencem. Mivel a Golden Beach két percre volt, ezért többnyire ott leledztünk, ha nem kirándultunk. Az utolsó két nap hatalmas hullámok voltak, a párom a gyerekekkel hihetetlenül élvezték.
Szóval aktív pihenésben volt újfent részünk, de nagyon szép helyeket láttunk, nagyon szép helyeken fordultunk meg, ismét feltöltődtünk. Az egy hét után kellett volna következnie a másik hétnek, ahol csak pihenéssel töltöttük volna az időnket. Beszéltük is, ha legközelebb megyünk, akkor egy hét x helyen, a következő hét pedig y helyen lesz.
#2349462015-08-24 09:49:26 Válasz a #234916. hozzászólásra
Theologos faluban volt a szakállas hölgy, amerre visz az út a falu belterületén, a közepe táján. Tavernák után. Egy hatalmas fa árnyéka alatt volt fellelhető. Imádja a magyarokat, tud pár szót is. Aki meglátogatja, készüljön, minden ízt megkóstoltat. A kisebb üveg méz 5 euró volt, a nagyobb 7 euro. A nagyobbat érdemes megvenni, de erre ő is felhívja a figyelmet.
Skala Potamiaban laktunk, tényleg nagyon finom dolgokat lehet kapni a pékségnél. Aki nem bírja a kemény héjú (az alja) kenyeret, az inkább vegyen a super marketek egyikében. A pékségben nagyon finom a cukrozott fánk, a csokis hatalmas croason - ketté van vágva és látod, hogy mogyorókrémes, volt vanília ízű, sima és csokis fánk is, azok is nagyon nagyok voltak. Imádták a gyerekek mind a hármat. Van olyan pékárujuk, ami zsemleszerű és benne olíva bogyók vannak. Ha mentünk kirándulni, mindig ezekből vittünk az útra.
#2349502015-08-24 10:29:19 Válasz a #234948. hozzászólásra
A hozzászólás ablaknál (amikor új hozzászólást akarsz irni), felül, rögtön a kis ablak felett,a ahol irsz, van egy olyan, hogy Img. Ezt megnyomod, utána rögtön szóköz nélkül beszúrod a kép url-jét, és utána megint Img gomb.
De ezt csak akkor tudod megtenni, ha valahová a neten fel vannak töltve a képeid (pl. picasara). Ott a képedre ha rámész jobb egérgombbal, ott lesz, hogy a kép url-jének másolása.
Ennél jobban nem tudom leirni, remélem érhető volt azért...
Várjuk a képeket!
Az olivás zsemle nekem is a kedvencem volt, van amibe fetát raktak. Én cream pie-t ettem éjjel-nappal, nálam az a kedven, páromnak pedig a sajtkrémes pite. Mi mindig onnan vettük a pékárút, boltban nem, ez friss volt, és isteni, mondjuk kenyeret nem nagyon ettünk, inkább zsemlét, és egyebeket.
Panagiában akkor pont a kirakodóvásár idején voltatok?
Skala Potamiaban laktunk, tényleg nagyon finom dolgokat lehet kapni a pékségnél. Aki nem bírja a kemény héjú (az alja) kenyeret, az inkább vegyen a super marketek egyikében. A pékségben nagyon finom a cukrozott fánk, a csokis hatalmas croason - ketté van vágva és látod, hogy mogyorókrémes, volt vanília ízű, sima és csokis fánk is, azok is nagyon nagyok voltak. Imádták a gyerekek mind a hármat. Van olyan pékárujuk, ami zsemleszerű és benne olíva bogyók vannak. Ha mentünk kirándulni, mindig ezekből vittünk az útra.
dtina; nagyon hálás vagyok a részletes beszámolóért, mi már lélekben ott vagyunk, mert ilyen részletes beszámolókat olvashatunk, és a türelmünk is csillapodik, mert ott vagyunk, ahova 4 nap múlva indulunk, na ezt jól össze bogoztam, de a lényeg: KÖSZI AZ INFÓK