Sziasztok, megpróbálok írni az idei nyaralásunkról. Előre is elnézést, erősen szubjektív és csapongó lesz, néhol talán OFF is kicsit. Autóval mentünk négyen, szállást a booking-on foglaltam. Az úton minden rendben volt, hála a fórumról szerzett információknak. Szállásunk Porosban volt, ami a rengeteg komp ellenére pici, csendes, nem "turistás" település. De pont ezért választottam, és jól tettem. Voltunk többször Skalaban is, szerettük azt is, de jó volt visszatérni Porosba a nap végén.
Szállásunk: http://www.booking.com/hotel/g.....aid=342680
Tökéletes választás volt, közel mindenhez, de mégis csendes. Annyira, hogy a google maps nem mutatja az utcát ahol van A tulajdonos végtelenül aranyos és segítőkész volt. Az apartmanok hatalmasak, naponta takarítottak és cserélték az ágyneműt, töröközőt.
Nem akarok írni mindenről, de a fénypontokat kiemelném:
Agios Thomas/Karavados beach: Tapodyt fotói alapján nagy szerelmem volt, az első teljes napot ide terveztem. Úgy gondoltam mindenki megtalálja a neki való részt a beachen, és igazam is lett. Imádtuk. Ioával és családjával találkozni csak még jobbá tette a napot. Végre valaki aki értette a fanatizmusomat
Argostoli, teknősles: mint a gyerekek, úgy örültünk minden tekinek, ha több is volt egyszerre, akkor főleg Volt, amelyik pózolt a kamerának, majd megpróbálta megkóstolni
Myrtos. Uramatyám. Leírták ezerszer, de ismétlem én is: csodálatos fentről, csodálatos lentről. Sikerült nagy hullámokat kifognunk, órákat töltöttünk közöttük.
Zakyntosi hajókirándulás: ezt Marcsinál fizettük be, nagyon jó nap volt! A fiúk utána mindenáron akartak még hajózni, de sajnos nem fért az időbe
A fentieken kívül ezernyi emlékünk van még, én úgy éreztem, ott vagyok otthon. nagyon nehezen jöttem vissza. Köszönöm a sok információt amit tőletek kaptam!
Szia Glyntana!Nagyon jó kis beszámoló!Nálunk eldőlni látszik ,hogy jövőre is Kefalónia 1 hét és 3 nap Lefkada.Szinte már összeállt a fejembe a jövő évi program ,amit azért kicsit pihenősebbre szeretnénk ,mint az idén.Karavados mindenképp ,ha nem az idei szállásunk lesz az azért, közelebb legyünk ehhez a beach-hez.Szerintem újra sok kérdésem lesz a fórumon.Megnéztem a szállásotokat ,csábít a gondolat ,hogy a Peloponészosz felől menjünk és akkor ott is lennénk a szálláson.Az autót hol tudtátok lerakni?A hűtőnek volt fagyasztós része?Képeket ugye raksz fel?!
Sziasztok! Dénes,köszönöm az infókat délután megnezem őket,bár lehet Az IBUSZnal elég nagy kedvezményt sikerül elernem de meglatjuk. A bookingon néztem szállást, egyettaláltam ami nagyon tetszik, de még nezelodok. NIKO Studios,Lassiban van. Erről valakinek tapasztalata?
#2350012015-08-25 10:42:09 Válasz a #234990. hozzászólásra
Szia Keltor!
Nagyon szívesen! Este fogok még írni 1-2 dolgot, mert amit látsz a légitársaságok weboldalán, azzal még nem tudsz tervezni jövő nyárra, hiszen nincs még fenn a 2016. évi nyári menetrendjük. Szállások esetén pedig érdemes megnézni az utazók által jónak értékelt szállásokat a Tripadvisor-on és fel lehet venni velük a kapcsolatot, meg lehet keresni a saját weboldalukat, sokszor kellemes meglepetések érhetik az embert. A Booking-on és a Tripadvisor-on szereplő vélemények tükrözik a valóságot az adott szállással kapcsolatban, nyugodtan hagyatkozhatsz rájuk. (Megfigyelhető, hogy az olasz és a görög vendégek a leginkább szőrös szívűek.)
Még egy megjegyzés, ha szabad... Kónyuval teljes mértékben egyetértek, hogy autó nélkül is fel lehet fedezni egy adott szigetet -persze rugalmasabb megoldás és nagyobb szabadságérzetet ad-, de a helyi közlekedést már a legapróbb szigeteken is úgy alakítják, hogy pl. legyen járat az érkező repülőhöz, komphoz, illetve azokhoz a strandokhoz, látnivalókhoz, ami aszfaltozott úton elérhető. Azt kell mondjam sajnos, hogy sok esetben a telepített idegenvezető tájékoztatja félre az utasokat, hogy nem megfelelő a buszközlekedés, akadozik, pontatlan és még sorolhatnám. Tisztelet a kivételnek! El sem tudom képzelni milyen érdek vezérli! Szervezett kirándulásokat illetően érdemes a helyi kis irodák ajánlatait is megnézni, általában olcsóbban kínálják ezeket a programokat, mint az itthoni irodák.
#2350052015-08-25 11:13:20 Válasz a #234989. hozzászólásra
Dragont! Fagyasztója volt a hűtőnek. Parkoló volt kialakítva az apartman előtt, kb 3-4 kocsi fért el. Az egész héten talán kétszer nem fértünk fel, akkor az apartman utcájában parkoltunk, nem volt gond, elfértek mellettünk
pici, családi étterem, szinte már "gyorsétterem", de finomakat ettünk és kedvesek voltak.
Dionysos: ebből kettő van, ez nem a kikötői. Szállásadónk ajánlotta, és nem bántuk meg. A pincér, amikor megtudta hogy magyarok vagyunk, elmesélte hogy a szakács is magyar Szerencsére a főztje görög volt Mikor másodjára mentünk ide, már messziről kiabálta hogy Hungariaaa http://www.tripadvisor.co.uk/R.....lands.html
Skalaban kipróbáltuk a Kariatidákat, ott is jót ettünk, köszi Kónyu!
#2350522015-08-26 16:16:27 Válasz a #235005. hozzászólásra
Glyntana ,köszönöm válaszod!Nálunk nagyon fontos elem az autó jó helyen legyen.A hűtő az kicsi ,kicsi fagyasztóval ,vagy rendes nagy fagyasztóval?Bár az idén megfogadtuk nem viszünk jövőre sok kaját ,mert mindig a görög kaját ettük volna és a végén kényszerből ettük a hazait.Azért valamennyit mégis vinnénk a költségek minimalizálása végett.
Esetleg azt tudja valaki,hogy Lassiban az EVANS nevű apartmanban a hűtőknek van fagyasztó része? Sajnos a képek alapján nem derül ki,mert a hűtő pont nincs lefotózva...
Kónyu... ez egy elég buta kérdés volt ha Lassiba utazok akkor nyilván érdekel.....
Itt minden más fontos információt összetudok gyűjteni a szigetről,de ezt az infót amire szükségem volt nem találtam.