Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 10096
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Glyntana
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234985 Üzenet linkje2015-08-24 23:29:51 

Sziasztok, megpróbálok írni az idei nyaralásunkról. Előre is elnézést, erősen szubjektív és csapongó lesz, néhol talán OFF is kicsit. Autóval mentünk négyen, szállást a booking-on foglaltam. Az úton minden rendben volt, hála a fórumról szerzett információknak. Szállásunk Porosban volt, ami a rengeteg komp ellenére pici, csendes, nem "turistás" település. De pont ezért választottam, és jól tettem. Voltunk többször Skalaban is, szerettük azt is, de jó volt visszatérni Porosba a nap végén.
Szállásunk: http://www.booking.com/hotel/g.....aid=342680

Tökéletes választás volt, közel mindenhez, de mégis csendes. Annyira, hogy a google maps nem mutatja az utcát ahol van icon_smile.gif A tulajdonos végtelenül aranyos és segítőkész volt. Az apartmanok hatalmasak, naponta takarítottak és cserélték az ágyneműt, töröközőt.

Nem akarok írni mindenről, de a fénypontokat kiemelném:
Agios Thomas/Karavados beach: Tapodyt fotói alapján nagy szerelmem volt, az első teljes napot ide terveztem. Úgy gondoltam mindenki megtalálja a neki való részt a beachen, és igazam is lett. Imádtuk. Ioával és családjával találkozni csak még jobbá tette a napot. Végre valaki aki értette a fanatizmusomat icon_smile.gif

Argostoli, teknősles: mint a gyerekek, úgy örültünk minden tekinek, ha több is volt egyszerre, akkor főleg icon_smile.gif Volt, amelyik pózolt a kamerának, majd megpróbálta megkóstolni icon_smile.gif

Myrtos. Uramatyám. Leírták ezerszer, de ismétlem én is: csodálatos fentről, csodálatos lentről. Sikerült nagy hullámokat kifognunk, órákat töltöttünk közöttük.

Zakyntosi hajókirándulás: ezt Marcsinál fizettük be, nagyon jó nap volt! A fiúk utána mindenáron akartak még hajózni, de sajnos nem fért az időbe icon_sad.gif

A fentieken kívül ezernyi emlékünk van még, én úgy éreztem, ott vagyok otthon. nagyon nehezen jöttem vissza. Köszönöm a sok információt amit tőletek kaptam!

# 10097
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234989 Üzenet linkje2015-08-25 06:07:37 

Szia Glyntana!Nagyon jó kis beszámoló!Nálunk eldőlni látszik ,hogy jövőre is Kefalónia 1 hét és 3 nap Lefkada.Szinte már összeállt a fejembe a jövő évi program ,amit azért kicsit pihenősebbre szeretnénk ,mint az idén.Karavados mindenképp ,ha nem az idei szállásunk lesz az azért, közelebb legyünk ehhez a beach-hez.Szerintem újra sok kérdésem lesz a fórumon.Megnéztem a szállásotokat ,csábít a gondolat ,hogy a Peloponészosz felől menjünk és akkor ott is lennénk a szálláson.Az autót hol tudtátok lerakni?A hűtőnek volt fagyasztós része?Képeket ugye raksz fel?!
# 10098
Keltor
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234990 Üzenet linkje2015-08-25 06:38:15 

Sziasztok! Dénes,köszönöm az infókat délután megnezem őket,bár lehet Az IBUSZnal elég nagy kedvezményt sikerül elernem de meglatjuk. A bookingon néztem szállást, egyettaláltam ami nagyon tetszik, de még nezelodok. NIKO Studios,Lassiban van. Erről valakinek tapasztalata?
# 10099
Keltor
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234991 Üzenet linkje2015-08-25 06:44:16 

Bocsánat Denesa!
# 10100
Ddlehel
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234992 Üzenet linkje2015-08-25 07:08:51 

Sziasztok,
Ha esetleg valaki volt gyalogosan a Fterinél, elmondja hogy jutok le oda ?

# 10101
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#234994 Üzenet linkje2015-08-25 08:01:19  Kefalonia Előzmény #234923

Mi tavaly Kefalonián, idén Lefkadán voltunk autómentesen, és nem unatkoztunk. Igaz, egyik helyen sem először, így nem volt feltétlenül szempont, hogy minden "kötelezőt" abszolváljunk. 1-2 fakultatívval, néhány hajós úttal (ami Kefán drága, de Lefkadán a Nikolaos boat pl. rohadt jó árú) a lényeg megtekinthető. Aztán legközelebb már társultok, vagy lesz már jogsi icon_smile.gif
Itt vannak a Guglin a tavalyi és az idei fotók, ha valakit érdekel:
Kefalonia:
https://photos.google.com/album/AF1QipM7NyWfmrk9GVriF7XRV9RXUEgfoVn_4ur5mqY_
Lefkada:
https://photos.google.com/album/AF1QipM1xGUjq2dJ1plH8JdrDmDt2UfSS8-Po1goChMw

# 10102
Kijelentkezve--
-törölt nick 10391
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235001 Üzenet linkje2015-08-25 10:42:09  Válasz a #234990. hozzászólásra Előzmény #234990

Szia Keltor!

Nagyon szívesen! icon_smile.gif Este fogok még írni 1-2 dolgot, mert amit látsz a légitársaságok weboldalán, azzal még nem tudsz tervezni jövő nyárra, hiszen nincs még fenn a 2016. évi nyári menetrendjük. Szállások esetén pedig érdemes megnézni az utazók által jónak értékelt szállásokat a Tripadvisor-on és fel lehet venni velük a kapcsolatot, meg lehet keresni a saját weboldalukat, sokszor kellemes meglepetések érhetik az embert. A Booking-on és a Tripadvisor-on szereplő vélemények tükrözik a valóságot az adott szállással kapcsolatban, nyugodtan hagyatkozhatsz rájuk. (Megfigyelhető, hogy az olasz és a görög vendégek a leginkább szőrös szívűek.icon_smile.gif)

Anikó

# 10103
Kijelentkezve--
-törölt nick 10391
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235003 Üzenet linkje2015-08-25 11:00:43 

Még egy megjegyzés, ha szabad... icon_smile.gif Kónyuval teljes mértékben egyetértek, hogy autó nélkül is fel lehet fedezni egy adott szigetet -persze rugalmasabb megoldás és nagyobb szabadságérzetet ad-, de a helyi közlekedést már a legapróbb szigeteken is úgy alakítják, hogy pl. legyen járat az érkező repülőhöz, komphoz, illetve azokhoz a strandokhoz, látnivalókhoz, ami aszfaltozott úton elérhető. Azt kell mondjam sajnos, hogy sok esetben a telepített idegenvezető tájékoztatja félre az utasokat, hogy nem megfelelő a buszközlekedés, akadozik, pontatlan és még sorolhatnám. Tisztelet a kivételnek! El sem tudom képzelni milyen érdek vezérli!icon_smile.gif Szervezett kirándulásokat illetően érdemes a helyi kis irodák ajánlatait is megnézni, általában olcsóbban kínálják ezeket a programokat, mint az itthoni irodák.

Anikó

# 10104
Glyntana
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235005 Üzenet linkje2015-08-25 11:13:20  Válasz a #234989. hozzászólásra Előzmény #234989

Dragont! Fagyasztója volt a hűtőnek. Parkoló volt kialakítva az apartman előtt, kb 3-4 kocsi fért el. Az egész héten talán kétszer nem fértünk fel, akkor az apartman utcájában parkoltunk, nem volt gond, elfértek mellettünk icon_smile.gif

Ami kimaradt: mi két helyen ettünk itt:
Fotis Family: http://www.tripadvisor.co.uk/R.....lands.html
https://www.facebook.com/pages/fotisfamily/254106938296?fref=ts

pici, családi étterem, szinte már "gyorsétterem", de finomakat ettünk és kedvesek voltak.

Dionysos: ebből kettő van, ez nem a kikötői. Szállásadónk ajánlotta, és nem bántuk meg. A pincér, amikor megtudta hogy magyarok vagyunk, elmesélte hogy a szakács is magyar icon_smile.gif Szerencsére a főztje görög volt icon_smile.gif Mikor másodjára mentünk ide, már messziről kiabálta hogy Hungariaaa icon_smile.gif
http://www.tripadvisor.co.uk/R.....lands.html

Skalaban kipróbáltuk a Kariatidákat, ott is jót ettünk, köszi Kónyu!

# 10105
Kijelentkezve--
-törölt nick 10391
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235030 Üzenet linkje2015-08-25 22:16:05  Válasz a #234990. hozzászólásra Előzmény #234990

Keltor,

Átkocogok a repülős témával a repülős fórumba.

# 10106
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235052 Üzenet linkje2015-08-26 16:16:27  Válasz a #235005. hozzászólásra Előzmény #235005

Glyntana ,köszönöm válaszod!Nálunk nagyon fontos elem az autó jó helyen legyen.A hűtő az kicsi ,kicsi fagyasztóval ,vagy rendes nagy fagyasztóval?Bár az idén megfogadtuk nem viszünk jövőre sok kaját ,mert mindig a görög kaját ettük volna és a végén kényszerből ettük a hazait.Azért valamennyit mégis vinnénk a költségek minimalizálása végett.
# 10107
Molyhoska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235078 Üzenet linkje2015-08-27 13:15:33 

Esetleg azt tudja valaki,hogy Lassiban az EVANS nevű apartmanban a hűtőknek van fagyasztó része? Sajnos a képek alapján nem derül ki,mert a hűtő pont nincs lefotózva... icon_smile.gif
# 10108
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235100 Üzenet linkje2015-08-28 10:03:59  Válasz a #235078. hozzászólásra Előzmény #235078

Lassi is érdekel, vagy csak a hűtő! icon_sad.gif
# 10109
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235104 Üzenet linkje2015-08-28 11:07:42  Válasz a #235078. hozzászólásra Előzmény #235078

Molyhoska!

Van mélyhűtő része is, ha akkut akarsz betenni arra alkalmas.

# 10110
Molyhoska
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235105 Üzenet linkje2015-08-28 11:56:46 

Kónyu... ez egy elég buta kérdés volt icon_smile.gif ha Lassiba utazok akkor nyilván érdekel..... icon_smile.gif
Itt minden más fontos információt összetudok gyűjteni a szigetről,de ezt az infót amire szükségem volt nem találtam.

Ananda9 köszönöm szépen a válaszodat! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 673 674 675 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu