#2354612015-09-10 11:28:03 Válasz a #235458. hozzászólásra
Szerintem nemcsak a magam nevében köszi a jó kívánságot. Már Pesten vagyunk...kb 3 óra múlva indulunk a reptérre. Már kellően izgulok: első repcsiutam és első utunk Görögországba.
Amanda! Amikor feladjátok a bőröndöket, kérd meg, hogy adjon nektek A-B, vagy E-F helyre szóló jegyet. Az ablakon kinézve csodás tájakat fogsz látni és már mindjárt nem lesz olyan félelmetes a repülés. Nyugodtan kérheted, mindig megadják, ha kéred. Még fényképezhetsz is a repcsiről. Görögországot meg csak szeretni lehet. Napos időtök lesz végig, csak jó lehet minden. Élvezzétek. Sok élményt, jó repülést.
Kedves Fórumtársak!
Szept. 17-én indulunk Karpathosra, az idő remélem még kellemes akkor is. A szállásunk Pigadiában az Ilidia Apartmanházban lesz. Ha valaki ott nyaralt mostanában kérem ossza meg velünk a tapasztalatait.
Előre is köszönöm.
Sziasztok. Már nagyon sok infot kaptam tőletek, köszönöm mindenkinek.
Az lenne a kérdésem hogy, milyen árban vannak a dohány árúk Pigadiában. Mert a férjem dohányzik.
Vagy elegendőt rakjunka a bőröndbe hogy kitartson?
#2354922015-09-13 09:05:50 Válasz a #235489. hozzászólásra
Szia S75!
Hogy most milyen ára van a ciginek stb.(most jöttünk haza) nem tudom mert nem figyeltem,pár éve leszoktam.De amíg dohányoztam addig mindig itthonról vittem,mert a görög cigi nekem nagyon nagyon nem ízlett(szalonképesen fogalmazva)meg drága is volt.
Javasolnám:pakoljatok fel hazaival.
OFF:
Én szerencsére nem dohányzom, de legnagyobb sajnálatomra rengeteg utastárs igen, aki sajnos ebből adódóan potenciális apartman-, vagyis balkonszomszéd lesz a nyaralásom alatt. Ezért használom ki gyorsan az alkalmat, hogy egy kéréssel forduljak a cigiző utastársakhoz: Legyetek szívesek, a teraszokon ne dohányozzatok, legyetek tekintettel a szomszédos nem dohányzókra, mert nekik maga a pokol, ha a teraszon kajálásoknál 2-3 méterről dől feléjük a füst, vagy egyszerűen csak a szellőzésre nyitva hagyott ajtókon áramlik be a számukra gyűlöletes szag. Persze ha ilyen szomszédba futok bele, rögtön az elején megkérem, hogy legalább amikor kint eszünk, szüneteltesse a szenvedélyét, vagy ha esetleg a teraszajtónk nyitva van, és ezt többnyire akceptálják is. Idén Lefkadán viszont például belefutottunk egy "kedves" párba, akinek a női tagja megérkezés után azonnal kiült a teraszra füstölni, ezért rögtön elrebegtem neki a problémánkat. Sajnos ő úgy reagált, hogy "ez nem buszmegálló"
A következő 1 hétben "természetesen" hajnalonként azzal indított, hogy kiült kéjesen füstölni az erkélyre, amire kelve rögtön berántottuk az ajtónkat
Hát ennyi! Ez csak egy kérés, amit azért bátorkodtam idejegyezni, hátha ezzel egy kis empátiát és megértést válthatok ki a dohányosokból: légyszi, légyszi, légyszi! Jobb tiszta levegőre ébredni, cigizni meg az utcán is lehet mondjuk séta közben
ON
Én pont Karpathoson szándékozok leszokni. Úgy gondolom ha tényleg olyan gyönyörű a sziget akkor én is tartozok majd neki, hogy nem rongálom a természetet.....meg az magam.
Elnézést mindenkitől, de a tiszteletet a férjem ilyen helyen megadja, és nem az a egész nap a cigi lóg a szájában tipus. Egyébént én nem dohányzom így velem szemben is tisztelett mutat. Mi is utazunk töbször ilyen probléma velünk nem volt, hogy a másik szályába dohányozon.