Bizony bizony, nem minden új autóban van pótkerék. Én 2 éve vettem egy új autót. Először a skoda rapiddal szemeztem, de alapból nem volt benne pótkerék meg emelő sem. Csak felárért akartak adni hozzá. Benéztem kíváncsiságból a Peugeothoz, és ott a kocsiba volt alapból. És olcsóbb is volt az extrákkal, mint az alap rapid. Peugeot mellett döntöttem. És van pótkerekem
Elnézést kérek, hogy nem egészen ide vágó amit szeretnék kérdezni.
Nekem sincs pótkerekem, csak a kompresszor és tömítőanyag tartály.
Volt-e már defektetek és sikerült-e ezzel a készlettel megjavítani a meghibásodott gumit?
#2355472015-09-15 22:20:27 Válasz a #235546. hozzászólásra
Az én kocsimban el sem fér a pótkerék. Az AGM akksi miatt a mankó kerék sem fér el. Szal nincs más hátra mint előre. Ha a defektjavító és kompresszor nem segít trailer a lelke vagy a gumis hoz ki kereket helyben és kicserél. Szerencsémre még sem a defekt tűrő gumira sem a javítóra nem volt sosem szükségem a cirka 300k km-er során amit vezettem. Asszony kocsijával viszont évente megyek defekt miatt gumishoz...
Az első lehajtót tudtam én is, ha változott szóljatok:)
#2355522015-09-16 07:57:50 Válasz a #235550. hozzászólásra
Ha most kellene mennem én tuti Románia felé mennék. Ott valószínűleg nem lesz egyelőre ilyen gond és arra kell a legkevesebbet kerülnöm. Az útvonalat a nyár folyamán egy román út során többször átrágtunk ezért külön nem ecsetelném!
#2355532015-09-16 08:16:20 Válasz a #235550. hozzászólásra
Az indulási helytől függően Horvátországon keresztül is lehet alternatíva. Többen írják, hogy arra járnak. Arra (még) nincs probléma, bár a tegnap esti hírek ismeretében lehet, hogy már nem sokáig lesz így. Tudtommal Hercegszántó és Bácsalmás is problémamentes még és Tompán sincs gond, bár valószínűleg hamarosan lesz, ha Röszke és Ásotthalom helyett odairányítanak mindenkit.
#2355542015-09-16 08:41:04 Válasz a #235546. hozzászólásra
"Volt-e már defektetek és sikerült-e ezzel a készlettel megjavítani a meghibásodott gumit?"
Ezek a defektjavítók akkor használhatóak, ha úgynevezett szöglyuk van a gumin, vagyis egy átlagos szögnél nem vastagabb tárgy kiszúrta, lassan enged le és időben észre veszed.*
Ha vágás van rajta, vagy leeresztve mész vele többszáz métert, akkor azon csak a gumicsere segít.
* A defektjavító kulimászt utána ki kell takarítani a gumiból, ami nem a gumisok kedvenc munkája, sokan el sem vállalják az ilyen gumi javítását.
Zsolt, mi augusztus közepén indultunk, végén jöttünk, Románia-Bulgária útvonalon, igaz nem azon okból, amiért most te gondolkodsz rajta. Nagylak-Vidin-Kulata volt az útvonalunk, Budapestről indultunk. Kifelé Vidin volt csak 30 perc, mert épp műszak váltást fogtunk ki (19.45) illetve ideiglenes szem. igazolvánnyal jött a párom, azon kicsit elmeditáltak. Egyébként max. 5 perc volt mindenhol.
Üdv.mindenkinek! 2015.09.19.-én 23 órakor érkeztünk haza Cibakházára! Sartiból 9 órakor indultam,az út csodálatos volt/negyedszer voltam/!Szerbiába Szabadkára tereltek mindenkit rendőrségi kordonnal.Tompa volt a cél! A határ,- nem kamionos szemmel egy tragédia-hétfőn hajnalban nem szeretnék ott élni-.Szabadka határfelé vezető útja nem kamionokra lett építve. Jelenleg kb.5-600 kamion várakozik átlépésre és szemben Tompánál szintén annyi !Személyautóval annyit lehet tenni,hogy felvenni a fapofát és szembe a forgalommal a lehetőségeket kihasználva elmész a határig! A határőrök udvariasak,gyorsak és onnantól gyorsan haza! Jó utat és jó pihenést kívánok mindenkinek !