#2356992015-09-26 18:28:21 Válasz a #235697. hozzászólásra
"A Kutak vize iható"
Neked! Azért ezt nem kellene ilyen határozottan kijelenteni,nem egyforma az érzékenységünk.Van akinek ez nem okoz gondot:helybeliek,Te,stb...
Én viszont olyan jót hánytam tőle pár óra múlva hogy ihaj.(Közben csak Metaxát ittam)
Attól meg még soha nem volt semmi bajom.Más is járhat így ha elolvassa a hozzászólásodat.
#2357002015-09-26 18:48:37 Válasz a #235699. hozzászólásra
Khm... a kutakból ivóvíz folyik, és nem "neked iható", hanem mindenki számára. Tiszta, friss ivóvíz. Az, hogy neked gyomorproblémád akadt, bármitől lehetett. A víztől is. A metaxától is. Bármi mástól is.
#2357032015-09-26 22:17:06 Válasz a #235699. hozzászólásra
Kedves Tib!
Kár személyeskedned, ha bemetaxáztál! A kutakból folyó forrásvizet mindenki probléma nélkül issza a városban! Neked valami más bajod volt! De csak NEKED!
Egy hete érkeztünk haza Karpathosról, nagyon szép nyaralás volt, elvarázsolt a sziget.
Töltöttem fel fotóalbumot is.
Lefkosban volt a szállásunk és Pozsonyból indultunk, ha van valakinek kérdése, szívesen válaszolok.
#2357312015-09-29 12:58:42 Válasz a #235704. hozzászólásra
Kedves Kónyu!
Ez a válasz azt hiszem nem engem minősít.Valahogy úgy érzem,nehezen tudsz megbirkózni azzal ha valaki ellent mond Neked,meg aztán némi szövegértési problémáid is lehetnek.De hát ez már legyen a Te bajod(meg a környezetedé)Jó szándékból felhívtam a
figyelmedet valamire,(már bánom)erre Te nekem estél.Azt hiszem a vitát innentől,részemről befejezettnek nyilvánítom.
További jó nyaralást kívánok!(remélem nem rontottam el)
#2357322015-09-29 13:52:28 Válasz a #235731. hozzászólásra
Nyugi! Egy újszülöttnek minden vicc új, még ha ez - sajnos - nem is vicc. Kónyú pajtás tett már tönkre fórumot az Indexen is, s itt is néhány topikot; majd megszokod...
"bár olvastam, h a karpathosi közkutakból folyó forrásvíz finom és iható, de azért én ehhez hozzátenném, h nekem a víz ivása után lett gyomorrontásom. Persze nem biztos, h ettől, de én ezt valószínűsítem. Senkit se beszélnék ne róla, de gondoltam jelzem, hátha nem egyedi esetről van szó" ,
akkor jogos lenne a felháborodásod. viszont nem ezt tetted, hanem kb. hülyeségnek állítottál be egy tényt. így meg úgy tűnik azért, h a te ellenvélemény elfogadásoddal is akad kisebb probléma...
Pordanniki! Néztem a szép képeidet, egy kis élménybeszámolót is írhatnál. A képekkel én is még adós vagyok, de volt (van) egy pötty az érzékelőmön, így minden képet ki kell pucolnom:( Lassú munkához.......
Szia.
Aeolus-al voltatok????Pozsonyból???
Akár priviben az árak érdekelnének az út költsége esetleg járműt ha béreltetek....jövőre Kefalónia és Karpathos között inagdozok bár a repcsi illetéket nem szivesen fizetem ki.....
Előre is köszi....esetleg ha van facebook-od ott vannak képek??
#2357362015-09-29 16:09:41 Válasz a #235734. hozzászólásra
Szia! Mi az idén már másodjára jártunk a szigeten, úgy mentünk, hogy már tudtuk mire számíthatunk...és talán jövőre is újból erre vesszük az irányt.
Sokakkal ellentétben nekünk nagyon bejön Lefkos nyugodtsága és szép öblei, semmiért sem cserélném el.
5 napra béreltünk Hyundai i10-est (30 euro/nap) és 1 napra egy Suzuki Jimny-t (45 euro/nap) a rázósabb szakaszokra.
Itt jegyezném meg, hogy Ag.Minasra és a Nati-hoz vezető út csak erős idegzetűeknek ajánlott.
Bejártuk a szigetet voltunk a kis falvakban, Aperi, Pyles, Othos, Volada, Menetes, Spoa, Mesochori, Ag. Nikolaos, Olympos, Avlona.
A kikötőkben...Diafani, Pigadia, Finiki.
Szebbnél szebb strandokon...Kyra Panagia, Apella, Diakoftis, Damatria, Arkassa, Psoraris, Araki, Fokia, Ag. Georgios, Nati, Ag. Minas.
1 éjszakát volt szerencsénk eltölteni Olymposban is, élmény volt!
Csodálatos 12 napot töltöttünk a szigeten.
Ha valaki konkrétumokra kiváncsi, szívesen válaszolok.
mi sem próbálkoztunk rá az utcai kutak vizét meginni.
feltételezem, hogy pigadiaban ugyanazon vízhálózaton vannak rajta az utcai kutak ivóvizei is, mint a szállodák, apartmanok ivóvíz hálózata. a reginában az első nap elfeledkeztem a vízről és teát főztem csapvízből ... aztán kiöntöttem a teát, mert fura volt az íze. most lehet, hogy nem lett volna semmi bajunk a csapvíztől vagy az utcai kutak vizétől, de ásványi-anyagösszetétele miatt nekem nem ízlett az a víz ... végig ivóvizet használtunk tea, kávé készítéshez, vagy főzéshez.
örülök, hogy azért a legtöbb karpathosra látogató pozitív élményekkel tért haza ... mondhatnám azt is, hogy jövőre újra itt
Ismerek olyan pestit, aki ha kilép Pestről és vidéken iszik vizet, már megy is a hasa. Ez nem jelenti azt, hogy a vidéki víz ihatatlan, csak azt, hogy ő érzékeny a vízre. Pont ez van a Görög vízzel is szerintem. Van aki bírja, van aki nem. Én mindenhol csapvizet/közkút vizet iszom Göröghonban, sehol nem volt bajom, Karpathoson sem
#2357692015-10-03 23:31:34 Válasz a #235747. hozzászólásra
Én nem bocsátkoznék feltételezésbe! Inkább hiszek a helyieknek, akik szerint az épületek vezetékes vize egy kevert víz, míg az utcai kutaké forrásvíz. Tehát nem ugyanarra a hálózatra van kötve!