Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 1351
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235906 Üzenet linkje2015-10-12 16:03:15 

A dolmades az szerintem is szőlőlevélbe csomagolt, hagymás kapros fűszeres rizs
# 1352
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235907 Üzenet linkje2015-10-12 16:17:31 

Sziasztok,

én úgy tudom, hogy a dolma szó jelentése töltött és a cukkinivirágba töltés a szőlőlevél egyik "alternatívája". A töltelék pedig rengetegféle lehet.

De az is lehet, hogy én tévedek ... Valaki ?? icon_question.gif

# 1353
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235908 Üzenet linkje2015-10-12 16:31:58  Válasz a #235905. hozzászólásra Előzmény #235905

Én is úgy tudtam, hogy dolmades vagy dolmadakia a szőlőlevélbe töltött rizs vagy darált húsos rizs.
# 1354
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235909 Üzenet linkje2015-10-12 16:35:20 

Hú de nagyon szép képek a virágokról..../a szemétről csak annyit megdöbbent évről-évre mennyire nem foglalkoznak vele és most nem a turisták által eldobált szemétre gondolok ...meg lehet különböztetni nem tudom ezt meddig csinálhatják ...nekem a legbrutálisabb szemét ügyileg Sarti volt 2008-ban olyan mennyiségű út melletti szemetet nem láttam..../ na de a szép dolgokat próbálom észrevenni.......nagyon köszi Kónyu újra a videó linket és a segítséget is...icon_smile.gif icon_smile.gif
# 1355
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235910 Üzenet linkje2015-10-12 16:44:21  Válasz a #235908. hozzászólásra Előzmény #235908

A cukkinivirágról itt olvashattok Jacques de Molay, egy Index-es topikoló "tollából".
http://garum.blog.hu/2011/10/01/cukkinivirag_toltve

# 1356
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235911 Üzenet linkje2015-10-12 16:52:58  Válasz a #235909. hozzászólásra Előzmény #235909

A szeméttel az a baj, hogy vonzza a további szemetet icon_sad.gif A görögök elkezdik, a turistáknak meg már természetes, hogy folytatják! Amikor Ausztriában raftingoltunk pár éve, valaki a csapatból egy cigit dobott a földre, mire az idegenvezető felvette, a kezébe nyomta az illetőnek, és közölte vele, hogy ez megy haza szépen icon_smile.gif Nagy kiránduló vagyok, sajnos itthon sem jó a helyzet az erdőkben, de az említett sógoréknál keresve sem találsz egyetlen eldobott papírzsepit sem a természetben. De ugyanez elmondható a szlovákok hegyeiben is és Erdélyben is! Ez sajnos mentalitás kérdése, és a görög mentalitás lazasága az az eldobott szemetet is jelenti. Pár éve stoppal utaztunk Kefalonián, bal oldalt a tenger, a sofőrünk végezve a frappéjával lehúzódott a bal oldali sávba, amikor belátható volt az út, csak azért, hogy a partfalra dobhassa a frappéspoharát, aztán visszanavigált a jobb oldali sávba icon_sad.gif Nem tértem magamhoz!
# 1357
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235912 Üzenet linkje2015-10-12 17:25:49 

Én betonkeverőt láttam, amelyiknek már nem kellett több betony, azt megerősítvén a sziklafalat alá zúdította.....odakötve ezzel az utókornak, a lerozzant kidobott kanapét....lesz min gondolkodniuk az utókornak miért ültünk kanapén a merőleges sziklafalon....
# 1358
Teketoria
Aktív fórumos
Aktív fórumos
63 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235913 Üzenet linkje2015-10-12 17:26:45  Válasz a #235857. hozzászólásra Előzmény #235857

icon_smile.gif
# 1359
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235914 Üzenet linkje2015-10-12 17:31:02 

Be lehetne már végre fejezni, hogy kinek mikor miért van igaza??????????????otthon vitatkozzatok az uratokkal vagy az asszonnyal, osszátok az észt a gyereknek meg egymásnak, ide meg toljátok a képeket, meg a beszámolókat!!!!!!!!!
Komolyan nevetséges ez az egész....

már csak 400 lép és feltöltődik a Igoumenitsa-Parga-Preveza-Paxox,Antipaxos album, remélem tetszeni fog nektek !
Fogadjátok many love

# 1360
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235915 Üzenet linkje2015-10-12 17:34:09 

Kónyu, szuper képek!
Főleg a csacsis...nagy csacsimániás vagyok, ha kint vagyunk, és látunk útközben valahol, azonnal meg kell állnunk, létfontosságú megsimogatnom őket. icon_smile.gif Egyszer egy állatkertben találkoztam egy Karcsi nevezetűvel, úgyhogy azóta nekem minden csacsi Karcsi. icon_smile.gif

Én nem értem, hogyhogy nem zavarja a görögöket a saját szemetük? Mert oké, hogy a turisták is bűnösek, de ha az ott lakók a sajátjukat is kiöntik akárhová, akkor mit várnak a nyaralóktól. Ráadásul ami szanaszét van, még azt is össze lehetne szedni...

# 1361
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235916 Üzenet linkje2015-10-12 17:55:29 

Ők már csak ilyenek. Karpathos egyik legszebb részén Kyra Panagián sétálgattunk felfelé, hogy még szebb fotókat tudjunk készíteni felülről aztán egyszercsak látjuk, hogy órás méretű kukák ledobálva, hordók és még ki tudja mi...
Olympos felé pedig egy mentőautó volt az enyészeté az út szélén. Gondolom még 5 év múlva is ott lesz, ahogy az a rengeteg elrozsdásodott autóroncs is, amit láttunk szerte Görögországban.
Ez nekünk nagyon zavaró, de őket csöppet sem zavarja pedig nem keveset ücsörögnek kávézgatnak icon_biggrin.gif úgy, hogy körülöttük a szemét.
Pigadiában idén egy olyan apartmanban voltunk, amiről messziről látszott, hogy nem görög a tulaj, annyira precíz volt minden és rendezett. Valóban, mert a hölgy Holland volt és a férje görög. A nő elképesztően figyelmes és tiszta volt, minden ragyogott állandóan.

Lazák, némely dolgokban trehányak, de ilyennek szeretjük őket és kész icon_smile.gif

# 1362
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235917 Üzenet linkje2015-10-12 18:16:32 

ne haragudjatok, de úgy tűnik nekem, ti másik országban éltek, mint én. mert arról, amiben én élek, hát finoman szólva se állítható, hogy rend volna a lelke mindennek, és szemétnek írmagját se lehet találni. na most persze erre lehet azt mondani, hogy jó-jó, de mi nem szemetelünk annyira, csak nem tudom ezt ki dönti el, h milyen szinten gáz ez már, és milyen szinten fér még bele.
csak mert mondjuk egy osztrák (német, skandináv, szlovén, stb...) weblapon könnyen lehet, h rólunk beszélnek ugyanígy, h micsoda rendetlenek és szemetesek vagyunk...

(amúgy, engem a szemetelés alapvetően idegesít, görögországban is, de engem itthon jobban, mert hát ez a hazám vagy mi; másrészt engem az, ahogy az állatokkal bánnak sokkal jobban dühít a görögökben, az is igaz.)

# 1363
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235918 Üzenet linkje2015-10-12 19:57:26  Idézet innen: #235917

rollo írta:
(amúgy, engem a szemetelés alapvetően idegesít, görögországban is, de engem itthon jobban, mert hát ez a hazám vagy mi; másrészt engem az, ahogy az állatokkal bánnak sokkal jobban dühít a görögökben, az is igaz.)

Szívemből szóltál- A szemét is idegesítő, de valahogy azt még ellensúlyozza más, pozitív tulajdonságuk a görögöknek, no, de ahogy az állatokkal bánnak, az elkeserítő. Csak egy példa: tucatnyi szobával üzemelő apartmanházban laktunk, bőven volt mit aprítaniuk a tejbe, de a macskának nem vettek volna egy konzervet... a vendégek etettek, a szívem összeszorul, ha arra gondolok, mi lesz velük télen...
És ahogy a csacsikkal bánnak, meg Szkiatoszon hány kóbor kutyust láttunk, de sorolhanám még...

# 1364
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235919 Üzenet linkje2015-10-12 20:11:05 

Na vért izzadva, de sikerült feltölteni a Pargai fotókat:-)
# 1365
Ananda9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#235920 Üzenet linkje2015-10-12 20:25:01 

Teljesen egyetértek. Engem is zavar az itthoni szemetelés és igen a mi megítélésünk sem lehet jó egy osztrák, német vagy más szemében. Abszolut.
Ott is azért zavar, mert olyan gyönyörű kincseik vannak és nem becsülik meg eléggé csak sok esetben kihasználják az adottségokat, de nem gondozzák azt.

Az állatokkal kapcsolatban pedig siralmas a helyzet. A kecske a háznál 1 méteres láncon Kalamitsin, a kutya nem számít egész nap ugathat, mert senki sem hallja szegényt olyan messze kötötték ki a gazdájuktól ( szintén Lefkada) a csirkék a szemétdomb tetején, üvegeken ugráltak...nem sorolom, de siralmas. Van kegyetlenség ebben bőven, semmi szánalom.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 90 91 92 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu