#2363512015-12-13 18:55:06 Válasz a #236350. hozzászólásra
Szia! Az tuti, hogy jó nyaralás lesz, már egy csomó képet böngésztem neten, itt is visszaolvastam kb 20 oldalt. Még több, mint fél év van, de pörgök. Nagyon rég repültem már, azt is várom
#2363522015-12-13 19:53:50 Válasz a #236349. hozzászólásra
Szia Andi!
Amíg várakozunk az első szállásértékelésre innen, addig itt lenne néhány mérvadónak tekinthető külföldi értékelés, kép és leírás az apartmanról, természetesen amennyiben még nem olvastad:
Amennyiben nem, vagy nem teljes időtartamra szándékoztok autót bérelni, mondanám, hogy Krétán nagyon jó a buszközlekedés, és minden téren kedvezőbb alternatívát jelent az irodás fakultatív programokkal szemben.
A krétai busztársaság weboldala; menetrend, útvonaltérkép ás árak:
Szia Anikó! Köszi a sok infót, nagyon sokat böngésztem, mire döntésre jutottam, először Karpathost néztük ki, aztán inkább Kréta lett végül, pont a tenger közelsége miatt. Egy hétvége alatt nem láttam még ennyi képet Krétáról és környékéről, mint most
Tavaly Neos Marmarason voltunk, szeptember első hetében 40 fok volt, nagyon könnyen bele tudtam szeretni Görögországba!
#2363542015-12-13 21:47:16 Válasz a #236353. hozzászólásra
Szia Andi!
Nagyon szívesen!
Ha Neos Marmaras meg tudta szerettetni veled az országot, akkor Kréta csak fokozni tudja majd ezt az érzést. Bevallom, hogy nagyon elfogult vagyok a Nagy Szigettel kapcsolatban.
Annyit még... Amennyiben lehetséges és megtehetitek, távolodjatok el az északi fősodortól, azaz Platanias, Agia Marina és Kato Stalos környékéről. Látogassátok meg Chaniát, Rethymnot, az Akrotiri-félszigetet, illetve a sziget belseje és a déli partvidék felé orientálódjatok! Fedezzétek fel a talán még igazi Krétát!
Aztán.., ha szeretitek az efféle mókát, találtam egy kisvonatos vállalkozást a leendő szálláshelyetek közelében:
Sziasztok!
Most találtam erre az oldalra és nagyon megtetszett a sok rajongó hozzászólás! Élvezet olvasni a beszámolóitokat! Nyáron készülünk Krétára 2 nagyobb gyerekkel és nem tudok választani az utazási ajánlatok közül. Hajlok a Neckermann ajánlatára, de elég drága. Viszont nem tudunk angolul, így félek egyénileg elindulni. Mennyire tudnak németül a szigeten?
Köszi, Alíz
Krétán a busz közlekedés érdekelne, a Heraklioni repülőtérről hogyan jutok el pl Stalisba??
Elösször be kell mennem Heraklion központjába a reptéri busszal és ott átszállni a Stalis felé közlekedőre ??
Jól értelmezem vagy van a reptérről arra felé közvetlen járat.
üdv
gémike
#2365412016-01-10 15:22:01 Válasz a #236534. hozzászólásra
Szia Gémike!
Elképzelhető, hogy idén is megállnak majd a reptérnél, de pontos és aktuális választ nem tudok adni, azonban annyit el tudok mondani, hogy amennyiben a reptérről nem tudtok közvetlenül eljutni Stalis felé, akkor Heraklionból az "A" jelű buszállomásról indulnak a buszok Stalis/Stalida felé. Elméletileg a Malia, illetve Ag. Nikolaos irányába tartó buszok közlekednek arra.
Még annyit lehetne megtenni, hogy érdeklődsz a helyi KTEL társaságnál. Így biztos információid lesznek; itt lenne a jelenlegi menetrend, illetve az elérhetőség:
Üdvözlök mindenkit ezen az oldalon is! Először megyek Krétára! De Görögországba már 20 éve járok! Heraklionban a Heronissos szállodában foglaltam, júniusban! Ha valakinek van infója, szívesen venném! Előre is köszönöm!
Üdv Gyula!