#2368972016-01-29 23:12:28 Válasz a #236884. hozzászólásra
Szia Gémike!
Hát, igen... Valami hasonlót szerettem volna én is pedzegetni teljes jóindulattal. A részletesen analizáló módszert pedig azért választottam, mert a számok, a megtekinthető fotók, a minőségbeli kontrasztok bemutatása ellen nem elég a "hitvita", illetve, hogy nem értem a lényeget. Hanem, bizony adekvát válaszokat kellene adni!
Azért, nem ígérem meg, hogy később nem huhogok be ide.
Off.: Írtad, hogy félnek, bizalmatlanok az emberek és kényelmesek, s azért választanak akár egy ilyen utazási formát. Szeretném azt mondani, hogy így van... Csak szerintem ez valami más. Nem tudom mi, de valami más. Gondoljunk bele, hogy olyan korban élünk, hogy egy gombnyomásra kinyílik a világ, és egy csomó információ elérhető! Mégis, itt volt olvasható tavaly, hogy Krétán a "biztonságot nyújtó", telepített asszisztencia közvetítésével bérelt valaki autót, mert csak pont annál az 1 kölcsönzőnél volt teljes körű a biztosítás, a többinél bezzeg nem. Vagy, hogy Rethymno-tól kb. 10 km-re lévő településről valaki alig tud kimozdulni, miközben állandóan járnak a légkondis buszok, de a lehetőségekről nem is igazán keres információt az utazás előtt, csak el van keseredve. Érthetetlen...
#2369012016-01-30 10:49:42 Válasz a #236897. hozzászólásra
Szia Anikó!
Ha nem is érted miért választják az emberek az irodákkal történő utazási lehetőséget az egyéni szervezéssel szemben, szerintem meg kellene próbálni elfogadni, hogy ilyen is van és valakinek erre is lehet igénye és a döntésének is meg van az oka.
Ez nem jelenti azt, hogy éppen az az illető, aki az ilyen utazási formát választja, ne lenne tájékozott, ne olvasna és járna utána mindennek éppen úgy, mintha egyénileg szervezné ezt meg. Ez miatt szerintem senkit sem szabad önállótlannak, tájékozatlannak tekinteni.
Persze biztos vannak kivételek, akik úgy utaznak el, hogy fogalmuk sincs hova is mennek, de tapasztalataim szerint ők vannak a kevesebben, viszont az elégedetlenségüknek köszönhetően talán hangosabbak itt a fórumon, mint a többség.
De hidd el, az elmúlt években tényleg kinyílt a világ és a többség mindenre alaposan felkészül utazás előtt.
Ezt még szerettem volna leírni.
#2369022016-01-30 11:56:42 Válasz a #236901. hozzászólásra
lehet, h igazad van, mindenesetre ami itt a legtöbbször elszokott hangozni itt érvként, az az ár. az meg tényleg nehezen áll meg. mondom, lehet, h egyébként van kimunkált egyéb érvrendszer is, de az azt hiszem ritkán kerül elő.
hasonlót veszek észre a tájékozottsággal, és főként az arra való törekvéssel kapcsolatban: lehet, hogy igazad van, de ha az ember a hellaszon olvasottakat veszi alapul (márpedig ugye az itt olvasottak alapján beszélgetünk), akkor - legyünk őszinték - ezt nem könnyű elhinni.
Üdv mindenkinek.Julius 18-i hétre tombola befoglalva...a beszélgetésbe csak annyival szállnék be,hogy aug. elején lesz még annyi időnk,hogy egy 4-5 napos városnézős programot beiktassunk.Még nem döntöttem,hogy Krakkó és környéke,Prága és környéke,vagy Berlin lesz a kiválasztott cél.Ez lesz a saját szervezés...amúgy minden igaz,amit írtatok...
Sziasztok! Nekem az a véleményem a tombolával kapcsolatban, hogy azért válasszák ezt az utazási formát, mert a katalógus árakhoz képest olcsóbb. Az, hogy ki mit kap, ez benne az izgi. Gondolom gögög imádók mindannyian, hisz akkor nem erre fizetnének be. Gondolok itt az apartmanos repcsis desztinációra. Véleményem szerint ez éri meg a legjobban. Magánszervezésnél fontos a nyelvtudás, sajnos nem mindenki beszél nyelveket, így biztonságosabbnak tűnik az a variáció. Bár mi is tavaly úgy kölcsönöztünk autót, hogy itthon begyakoroltam pár kifejezést és sikerült. Így sokkal olcsóbb volt valóban, mintha az irodán keresztül történt volna. Igazad van Anikó, hogy itt a fórumon is rengeteg segítséget kap az ember, de szerintem a bátorság hiányzik az emberekből, mintahogy belőlem is, hogy megszervezzék saját útjukat. Félnek, mert az utazók nem csak fiatlokból állnak, vannak a középkorosztályból valók is akik még az irodás verziónál tartanak. Én is az ötvenesek közé tartozom, bár nyitok az új felé, azért kellene egy kis löket, hogy megpróbáljam a magánszervezést. Ha esetleg társasággal menne az ember az más.... Ez csak az én véleményem, gondoltam megosztom veletek. Üdv: Rebus
Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e ehhez a megmagyarázhatatlan módon kialakult vitához, de van itt már annyi vélemény, hogy biztos elfér az enyém is. Semmi esetre sem szeretnék összeveszni senkivel, már csak azért sem, mert valószínűleg én vagyok itt a fórumon a legfiatalabb, de úgy érzem, emellett már nem tudok elmenni. Sosem értettem, hogy embereket miért tesz boldoggá az, ha beleszólhatnak mások döntéseibe, bírálhatják, elítélhetik azt. Én már ezalatt a kevés évem alatt is rájöttem arra, hogy olyan, ami mindenkinek tetszik, mindenki véleményével megegyezik, NINCS. Hála Istennek, az én életemben történnek fontos, izgalmas dolgok, ezért sosem volt annyi szabadidőm, hogy méteres kommentárokban próbáljak meggyőzni vadidegen embereket olyan dolgokról, amikhez semmi közöm nincsen. Higgyétek el, nekem is rengeteg mindenről megvan a véleményem, mégsem megyek -teszem azt- a Paráliás fórumra győzködni az ottaniakat, hogy ugyan utazzanak már máshogyan meg máshová, csak azért mert mondjuk engem nem vonz az a hely és mások az utazási szokásaim. Ennek ellenére van olyan ismerősöm, aki elutazott a fent említett helyre, és egy hétig mást sem csinált, mint étteremről étteremre járt, magyar étlapról magyaros ételeket evett, felvárárolt 5 tonna szuvenírt, és rettentő boldogan és elégedetten tért haza. És én nagyon örültem neki, mert boldog volt! Jól érezte magát! Nekem csak ez számít, mert mindenki mást gondol jónak, kényelmesnek, elfogadhatónak. Ahhoz meg, hogy minderre mennyit költött, az égvilágon semmi közöm nincs.
Azzal nem tudok és nem is akarok vitatkozni, hogy sok az elégedetlen utas, aki a Tombolát választja. Nos, ők már biztos tanultak belőle, még egyszer valószínűleg nem választják. Kell még az orruk alá is dörgölni? Elégedetlen lehet az is, aki magának szervez utat. Persze, ott nem lehet az irodára fogni. Az emberek már csak ilyenek. Ellenben sokan vannak, akiknek "bejött" ez a dolog, én már nem is tudom hányadjára utazok ezzel, és tetszik, és szeretem, és pont. Jövőre, ha már lesz autónk, biztosan egyéni szervezéssel megyünk Lefkadára. És akkor majd át fogok menni más fórumra, és segítséget fogok kérni másoktól. De addig is itt ebben a fórumban hagy ne kelljen már minden nap a "fikázó" kommentárokat olvasnom. Persze lehet mondani, hogy akinek nem tetszik, az ne olvassa, de itt most nem én vagyok a "kakukktojás".
Ezen a fórumon tavaly kialakult egy nagyon jó kis közösség, jó volt ide járni. Szeretném én is, meg gondolom sokan mások is, ha ez továbbra is így maradna. Mindenkinek lehet véleménye, de egyesek enyhén lekezelő stílusát a magam és a többi tombolázó nevében kikérem magamnak.
Ha netán túl sok szabadidő gyülemlene fel, tudok ennél sokkal jobb elfoglaltságot is, minthogy idegeneket oktassanak döntésük helytelenségükről.
Ééééééés akkor ha megengeditek, visszakanyarodnék:
Gombi 67, igen, a tombolával voltunk már Korfun, Kefalónián, és Kelet-Krétán is. Mindháromszor szuper volt minden.
Szia Petraboo! Üdv a fórumon! Teljesen igazad van. Én személy szerint is imádom a tombolát! Többször is utaztam így . Tavaly kérdeztem is tőled pár infót Krétáról. Itt tényleg kialakult már egy kis közösség akik ezt a formáját válasszák az utazásnak, ezért is jött létre a MT. fórum. Üdv mindenkinek, kezd éledezni a társaság. Örülök : Rebus
#2369092016-01-30 15:02:18 Válasz a #236906. hozzászólásra
hm, ahhoz képest, hogy mennyire kiemelted a kommentedben, hogy milyen jóindulattal közelítesz másokhoz és a világhoz, kár, hogy ezt azoknak akiknek címezted ezt az írást, nem adtad meg.
ugyanis szó nincs arról (és ebben biztos vagyok), hogy kioktatás meg kötözködési szándék lett volna a beírások mögött. Sokkal inkább figyelemfelhívás, és olyasfajta ötletadás, szemfelnyitás; valami olyasmi szándék, amire rebus referált itt alább/fentebb, hogy van benne késztetés, de szüksége volna még jó szándékú 'lökésekre'.
Neked, aki teljesen elégedett ezzel a módszerrel, fiatal vagy (amiért nem tudok eléggé irigy lenni ), tényleg az utazás önmagában is öröm, mindegy is az úticél, nem szóltak a leírt tippek és gondolatok.
De mondjuk egy olyasvalakinek, akinek Santorini az álma, és most azt olvassa, méghozzá részletesen, lépésről-lépésre követve a lehetőséget, hogy talán egyszer ez neki is elérhető lesz, méghozzá akár tombolás árszinten, nos neki talán igen. Meg azoknak is, akik aztán majd idén nyáron is elégedetlenkedni fognak esetleg.
Egy szó, mint száz, kérlek, nézd ki belőlünk, hogy minket sem a rosszindulat, hanem sima jóindulatú ötletadás vezetett. Még ha nem is mindig a lehető legnegédesebb szavakat használjuk.
Nos, ha valaki visszalapoz, akkor elolvashatja az érveimet és a motivációt is, amit érthetően leírtam. Úgy hiszem, hogy a legnagyobb tisztelettel. Nem is szeretném ismételni önmagam. Másrészt, ez nem egy zárt fórum, és éppen az itt néha megjelenő szürreális attitűd -amely az eddigi jó szándékú ellenvélemények teljes ignorálásában is megmutatkozott-, is késztetett, hogy elmondjam, hogy mit gondolok. Ami most is megmutatkozott, hogy ugyan már, miért szólok, szólunk bele más döntésébe? Pontosan azért, mert van, aki nem volt elégedett, nem járt jól, és nem érezte jól magát. S ez bárkivel megtörténhet a jövőben, azzal is, kinek eddig kvázi szerencséje volt. Illetve, a megmásíthatatlan kinyilatkoztatásként hangoztatott, ellenvéleményt nem tűrő "megérősség"miatt. Ha valaki értőn olvasott, akkor ez kiderült volna számára, s nem kellene újfent megemlíteni. S én is szeretném kikérni magamnak az itt már sokszor megmutatkozó arrogáns, ignoráló stílust! Azon tapasztalt, önálló és segítőkész fórumtársak nevében is, akik másutt, a tágabb fórumon rengeteg segítséget nyújtottak másoknak; akár irodával, akár egyénileg indultak útnak.
Sajnos, egy kalkulációt, vagy érvelést nem lehet röviden levezetni, mint ahogy néha egy matematikai bizonyítást sem. S lám, még ilyen szájbarágósan sem sikerült igazán megérteni. De..., az általam felvetett alapkoncepcióra adekvát reakció, vagy érvelés sajnos még nem lett itt közzétéve. Kivéve, a tapasztalt utazónak számító Miskolciutas elismerését, hogy bizony, így van ez... Köszönöm, és szép utat kívánok neki, bármely desztinációra is esik majd a választás! Szóval, csak elterelés történt, valamiféle "hitvita"felé, vagy egyféle érzelmi irányba. Őszintén be kell vallanom, hogy egészen pontosan ilyen hosszú, semmitmondó válaszreakciókra számítottam. Viszont azt is el kell hinni, fogadni, még, ha megérteni nem is sikerült, hogy számomra teljesen indifferens hogy ki milyen módon utazik, és mit kezd a pénzével. Mint, valószínűleg a többi "hasonszőrűnek" is, akik leírták a saját példájukat, vagy a véleményüket.
Valamint nekem sem telt több időbe, vagy energiába idevésni a 6 hosszabb-rövidebb kommentemet, mint néhányaknak a nyárig, vég nélkül itt latolgatni az esélyeket.
Illetve, továbbra is fenntartom a véleményemet az átlagos tájékozottsággal és felkészültséggel kapcsolatban. Niki szerintem nagyon optimista és jóhiszemű e tekintetben. Az irodákat pedig nem kell megvédeni és propagálni, úgy vélem. Mindaddig, amíg szemrebbenés és gondolkodás nélkül fizetnek ki emberek 7000 Ft/fő kerozin pótdíjat, 2014. júliusa óta, 30 USD környékére szakadó WTI nyersolajár mellett, illetve az irodák által kreált, személyenként 25.000 Ft reptéri illetéket, addig robogni fog a szekér... Hála az égnek, a tombolás árban ez már mind benne foglaltatik.
Továbbá, lehet, hogy lekezelőnek tűnik a stílus, az alaposság és a szájbarágás miatt, de a jó szándék nem vitatható., ahogy Rollo is említette. De inkább legyen ilyen, minthogy tehetetlen legyen! Mindegy, ha valaki Santorinire, vagy a Kikládokra szeretne eljutni, nyugodtan keressen meg!
Na,pedig olyan jól indult ez a kis "elmélkedés",kár,hogy vita lett belőle...nem akarok szemantikai szócséplésbe keveredni,de sajnálatos,ha nem értjük meg a segítő szándékot.Én csodálkozom,ha valaki "fikázást" érzett a levezetésben,egyáltalán nem volt benne pejoratív felhang...nem éreztem,hogy meg kéne védeni akár a tombolát,akár az embereket,akik választják.Mindenkinek más oka van erre-nem írom most ide az enyéimet-de ha 2-3 ember lassan átgondolja a számításokat,és utánanéz,és belevág az egyéni útba,már megérte...egyébként-mivel városnéző utazásokat szoktam saját szervezésben bonyolítani-tudom,hogy egy ilyen szervezés már önmagában izgalmas dolog!És sok időt is vesz igénybe!És,hogy ezen izgalmas és sok időt igénylő tevékenység mellett egy ilyen hosszú kommentben még le is írta valaki a tapasztalatait,köszönetet érdemel!
Mivel én is ötvenes vagyok,tudom,hogy az a baj a szavakkal,hogy mindenki mást ért alattunk...
Szép vasárnap délutánt! Napok óta olvasgatom a mediterán fórum hozzászólásait. Szerintem, szóval írom, hogy szerintem ez a fórum arról szól, hogy aki ezen utazási formát választja (kicsit bevállalva a lutrit) megtalálja a hasonlóan, ezen utazási formát választok táborát. Tehát nem arról, hogy valakit erőszakosan (már-már okostojás módjára) meggyőzzünk igazunkról. Magyarul lebeszéljük a tomboláról. Ott van erre más fórum. Aki meg tombolázni szeretne az használhassa ezt a helyet. Köszönöm.
#2369222016-01-31 17:34:46 Válasz a #236919. hozzászólásra
Kedves Miskolciutas!
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a véleményedet! Valóban, az írásaim nem mindenkinek szóltak itt. Azonban, ahogy említetted, ha már 2-3 ember elgondolkozik, felbátorodik, máris megérte a konfrontációt.
A reakciók és a stílus nem ért meglepetésként, ez "csak" az itt már megszokott... Sajnálatos, mert ez nagyon távol áll, egyrészt a hellasz.hu szellemiségétől, valamint a többi topikban tapasztalható hangnemtől és attitűdtől is. Azt hiszem, botor voltam, mikor azt gondoltam, hogy az én hozzászólásom is lesz olyan színvonalas, vagy informatív, mint az itt gyakran leírt "juj, mikor hívnak mááár!"
De... Az ajánlatom továbbra is él. Ha valaki szeretne önállóan elindulni, bátran keressen meg, nagyon szívesen segítek! Ígérem, egészen más lesz a "fogadjisten", mint itt, azok számára, akik más véleményen vannak.
Végezetül, kérlek, engedd meg, hogy tegyek egy általános megjegyzést a tagság felé!
Elismerem, valóban hosszúak voltak a leírások. Viszont, azt is meg kell jegyezni, hogy ez nem egy Folegandros, vagy Amorgos fórum, ahol egészen más felkészültségű, vagy "tehetetlenségi" szinten lévő emberkék folyatnak párbeszédet.
Illetve... Nos, ugye, ez nem egy zárt fórum. Ha ennyire nem elfogadható, hogy bizony, léteznek más vélemények is, és az azokat képviselők néha megjelennek itt, mivel úgy támad éppen kedvük, akkor a lehető legnagyobb tisztelettel javaslom egy zárt facebook csoport létrehozását. Ott már nem fognak zavarni az egyet nem értők, avagy kakukktojások.
Kedves Bogárj!
Először is üdv itt a fórumon,és köszi,hogy ilyen kulturáltan mondtál véleményt-tulajdonképpen erről szól a fórum.Hogy aki akar a topik témájával kapcsolatban megszólalni,az tudjon-bármilyen előjellel,de kulturáltan,sértegetés nélkül!
Olyan régen vagyok hellaszos-most jöttem csak rá,azt se tudom,mióta.De azt vettem észre,a viták visznek előre-bármilyenek is.Tudod,akár olyan is előfordulhat,hogy pl. valaki azért tombolázik,mert azt gondolja,ezen a módon tud legolcsóbban eljutni helyekre...nem árt,ha tudja,hogy kis erőbedobással másképp is meg lehet oldani...szóval,ha a tomboláról szól,akkor szerintem-ahogy te is írod,hangsúlyozom,szerintem-belefér a tombola "kritikája"is.(egyébként nehéz határt húzni a témák között- a tombolás topikban írták le azt is többen,hogy milyen volt pl. a krétai apartman...meg ilyenek)de nem gond,ami információs értékkel bír,annak helye kell legyen...