Sziasztok!
Egyetértek Jenikével, nincs garancia és nem is lehet tudni, hogy az utazási iroda melyik buszos céggel köt szerzõdést. Tavaly a Dias Zeus-nál foglaltunk, de a buszon alig voltunk Dias Zeusosok. Mivel gyûjõjárat volt, így bebarangoltuk fél Magyarországot, Szegednél aztán szétszórtíroztak bennünket. Kifelé egész jó volt, kivéve a szerb-macedón határt, ahol 1 és fél órát vesztegeltünk. Visszafelé aztán szörnyû volt, a wc bûze elviselhetetlen volt, az egyik sofõr meg kritikán aluli. Én még ilyennel nem találkoztam, ez is ritka és csak mi foghattunk ki ilyent. Babi
Sziasztok, ma voltam az Ibusz-nál. Tény, nincs saját buszuk Paraliára, de Panoráma busz megy, ami megbízható. (hallottam több embertõl)
Le is foglaltam ma az utat, Oceanis apartman.
Többen írtatok / írtunk az árakról. Nos, én sok katalógust begyûjtöttem, van viszonyítási alapom. Elvileg az Apollón-nal szándékoztam menni, de a Menta 2 apartman-ba már nem volt hely. Ez kb 100.000 Ft-ra jött volna ki 2 fõre, busszal, ellátás nélkül, egy szép apartmanba.
Az Ibusz-nál végül 101.000 Ft-ra jött ki, tehát nem drágább. Az Oceanis apartman 2005-ben épült, új, szép! Van tévé, légkondi, központ 400 m (direkt nem központit néztem a nagy zaj miatt).
Ezzel csak azt szándékozom mondani, hogy valami miatt nem kapkodják el az Ibusz-os utakat, de érdemes Náluk is szétnézni. Nagyjából ugyanaz az árkategória. És kimondottan szépek az apartmanjaik.
Szerintem ebben a 101000 Ft-ban nincs benne a busz.
Én is megnéztem sok ajánlatot, Mégis egy osztrák cégnél (idõközben kiderült, hogy nem német) maradtam. Mi 139000 Ft-ért két hetet nyaralunk. Igaz, autóval megyünk és annak is vannak költségei, de tavaly 55000 Ft-ból kijött az egész. És ebben a kirándulások és az autópálya díjak is benne voltak. Ha valaki látta a fotóalbumomat vagy olvasta a beszámolómat, tudhatja, hogy nem ültünk a fenekünkön két hétig.
Sziasztok!
Nem igazán értem az Ibusszal kapcsolatos problémát. Miért ne lenne busz?!
Mi tavaly voltunk Kamena Vourlában az Ibusszal és a Németh Travel busza vitt bennünket, nagyon szuper busz volt, a legnagyobb Magyarországon.
Már 2x utaztunk a Panorama buszával is,nagyon megbizható,jó buszok voltak!Minden egyéb volt,ami máshol is.A sofõrökkel sem volt semmi baj,szerintem ne aggódj!Egyébként a Németh Travel buszairól is jó véleményeket hallottam.
Az Ibusz utjai mindig drágábbak voltak,mint a többiek,pláne az Apollon...csak csodálkozom ezen az összegen,de biztos igy van,ha mondod...
Sziasztok, tényleg így van a költség. 29.900 Ft alapból az apartman, ebbõl 10 % kedvezmény van április 15-ig történõ foglaláskor. Így 26.910 Ft/fõ. A busz ára 21.300 Ft/fõ. Ez 48.210 Ft/fõ. Erre jön az 1.000 Ft foglalási díj és a sztornóbiztosítás. Így összesen a 2 fõre 100.792 Ft.
És tényleg egy nagyon szép apartman, 2005-ben épült.
Ha két hétre mentünk volna, akkor 155.000 Ft lett volna, busszal együtt. De csak 1 hétre megyünk.
Egyetlen egy dolog nincs benne, a balesetbiztosítás, mert azt még nem tudom, hol kötöm meg.
Örülök, hogy megnyugtató válaszokat adtatok a busszal kapcsolatban Köszönöm! Csak más fórumon felmerült, hogy akinek nincs busz, az ki tudja melyik iroda melyik buszára rakja az utasokat. De az Ibusz elég híres.... így nem lesz gond.
Csutek, két hétre mentek? Az igen! Biztosan gyönyörû két hét lesz!
Miskolciutas, Ti merre felé mentek s mikor?
Nos én sem vagyok elájulva az Ibusz áraitól. Mi jun. 23-án érkezünk, igaz saját autóval megyünk, így a 2 hét 4 fõre, gyermek kedvezmény nélkül 114000 HUF. Nos tény, hogy a légkondi nem szempont nekünk, nem bírjuk, de a két szobás apartman fontos volt, bár a studió olcsóbb lenne. A benzin és egyéb költségek a Csutek által leírtak körül mozognak, mi is elég sokat kirándulunk, megyünk kint autóval.
Hugom is az IBUSZt választotta, neki nem akarom elvenni a kedvét.
Csutek és Rebeka, Ti elõnyben vagytok az autóval Ha lenne autóm, én is azzal mennék, kötetlenebb.
Ügyesek vagytok, hogy jó áron kihoztátok az utat, én az Apollón általam kinézett apartmanja és az Ibusz apartmanja közötti ugyanolyan árra gondoltam. Tehát alapból nem drágább. De tuti az a legolcsóbb, ha az ember magának rendezi. Én is így voltam tavaly Horvátországban.
Rebeka, ezek szerint találkozunk (elvileg) Görögben, ha Ti is Paraliára mentek. Jó lenne
Paralia szállásokat az Apollonnál 1 fõre, utazással együtt 41.900-47.900 Ft között lehetett találni, ami két fõre 83.800-95.800 Ft. között jön ki. Gondolom a sok utazni vágyó ezt a különbséget nem óhajtotta kifizetni a semmiért.
Lényeg az, hogy van szállásotok!
Azért lett volna jó nekem az Apollon,mert egyedülálló módon 16 éves korig adják a gyerekkedvezményt-konkrétan ingyenes szállást!- és ez nálunk sokat jelent...vagyis jelentett volna.Egyébként juli 23-án megyünk SARTI!!!!
Teljesen igazad van, az Apollón-nál remek, sõt kitûnõ a gyerekkedvezmény! Ha lenne gyermekem, én is Õket választanám. Sõt, Õket is választottam (gyerekkedvezmény igénybevétele nélkül is) , csak ugye már nem volt hely a Menta 2-ben.
Sarti is nagyon szép, megvan a maga bája, bár ez már egy másik topic témája
Szia Jenike, igazad van, de azért számoljuk hozzá az egyéb költségeket ( sztornóbiztosítás, foglalási díj - van ahol kérik - ). De az Apollón azért veri az árakat, tény. Mentem volna a Kyriakiba én is, csak találtam egy másik irodánál egy magasabb kategóriájú apartmant, s mivel Anyuval megyek, ezért fontos az Õ kényelme s nyugodt nyaralása.
Mit gondoltok, június utolsó illetve július elsõ hetében mennyire lesz meleg Paralián? Kiszámíthatatlan az idõjárás, van aki azt mondja, rettentõ meleg s hosszú nyarunk lesz, van aki azt mondja visszajön még a hûvösebb idõ. Kíváncsi leszek...