Szia Raven71!
Az-az igazság, hogy Athen-i és Szaloniki ismerősökkel beszélgettünk telefonon és ők egy kicsit tartanak a migránsoktól. A görög tv. is sokat foglalkozott velük, de igazából májusra lesz tiszta a kép mondják.
A hét eleje nagyon jó volt, nappal 20 fok fölött volt a hőmérséklet, de a hétvégére ez lement 16-17 fokra nappal és eső is volt.
a bevandorlas nem fog megszünni, csak csökkenni fog.
akik ittmaradnak fognak problemat okozni, örületes anyagi megterheles, a 90 %-os irastudatlanok miatt.
mar kezd mindenkinek a gyomra forogni ezek miatt, nincs mas a tv-ben mint ez a tema
sem Buson, sem villamoson utani nem lehet , tele van idegennel, fekete szemek, fekete hajzat, fejkendök, gyerekek tömege, ingyen jarnak az uszodaba, ingyen mennek mindenhova egyenruhazatot kaptak, hogy mikorra tudnak--akarnak--beilleszkedni az isten se tudja
elrontjak az ember illusiojat ami a görög nyaralast illeti -
#2377662016-03-23 19:07:37 Válasz a #237764. hozzászólásra
Akkor hétvégén felszerelem az autóm elejére a vadrácsot !!!! Remélem észbe kapnak a görögök és végre egy kicsit határozottabban lépnek fel a csürhe ellen....
majd ha a görög spec. egységek megkínálják őket vízágyúval, akkor szerintem újrafogalmazzák a követeléseiket Abban biztos vagyok, hogy ha ezt szezonban csinálják meg, akkor 30 percen belül kapnak egy egészséges vízágyúzást és pár baráti taslit
Rendben van, hogy még nincs szezon, de elég rossz "reklám" ez görögországnak hidd el. Most sem kellene hagyni, most kellene megmutatni, hogy urai a helyzetnek, mert ezzel csak azt érik el, hogy a turisták nagy része lemondja a következő napokban a görög nyaralását...
Rendben van, hogy még nincs szezon, de elég rossz "reklám" ez görögországnak hidd el. Most sem kellene hagyni, most kellene megmutatni, hogy urai a helyzetnek, mert ezzel csak azt érik el, hogy a turisták nagy része lemondja a következő napokban a görög nyaralását...
#2377822016-03-24 05:25:24 Válasz a #237764. hozzászólásra
Én is nagyon remélem, hogy a görögök észbe kapnak. Nem értem,mi jogon diktál az a csürhe,féreg népség. Miért nem keménykedik otthon ,a saját pöcegödrében? Ja..,lehet, hogy ott a fejbe lövik? Lassan itt is azt kellene már tenni,a hadsereg igazi bevetését, a határ- és szuverenitás- sértőket keményen megtanítani. A szezonra csak kitalálnak valamit a görögök erre a problémára.
Evvel mi is igy vagyunk ,de mindig is ezt irtam.Tudom Gabi hogy te is ilyen vagy megtalálod a modot hogy menjetek. Ha félelem.... akkor nem mennék sehova.Nem görögre gondolok pl belga francia......... . Ha nagyon kell ott van a tengerpart lefele (Albánia) de azért ettöl vannak egyszerübbek is Macedonig mindenféle képpen elmegyünk. Bulgáriát ha lehet nem választom mivel akkor szlonikinek át kell jönnünk és akkár milyen lehet az ut. Meg egyszerübbnek tartom a másik oldalt.Mindig is magam döntöttem hogyan merre ezért is csak ketten szoktunk menni.
#2377842016-03-24 07:03:46 Válasz a #237782. hozzászólásra
Tudod az van, hogy bárcsak minden ilyennek el kéne töltenie nem többet, csak öt napot akár az egyik baromi biztonságos török, akár a macedón határ menti görög táborban. Szóval nem azt átélni, mint ezek többségének át kellett még a háborúban, a sima hétköznapokban korábban, mikor minden egyes nap egy terror volt. Nem. Csak ezekben a kényelmes kis táborokban, és tényleg csak egy szűk hetet. És csak neked, nem a komplett családodnak, a gyermekeidnek, és ezt is csak úgy, hogy tudod, hogy öt nap és hazamehetsz.
Megnézném azt a most annyira felsőbbrendű, a tudás, a történelmi ismeretek (beleértve a sajátunkat is!), a valós tájékozódás igényének írmagja nélkül is okoskodó, gonoszkodó, a szavai súlyába nem belegondoló, kivagyi fejedet, ahogyan az öt nappal korábbi önmagad véleményével, hozzáállásával állsz szemben - lesokkolva...
(A dolog tartalmi részéről már a dumcsiban írtam.)
Senki nem mondta, hogy mondd le... én nagy általánosságban beszélek. Nem magamat féltem én sem, tudod kisgyerekkel már másképp gondolkozik az ember...
Csak megjegyeztem hogy engem még ez sem tud visszatartani Megfogom találni a megoldást, hogy biztonságosan lejussak Korfura Ha kell megyek Velencéből komppal, de lemegyek !!!