Kónyu !A kis kápolnához milyen út vezet ,alacsony autóval megközelíthető,így képekről nehéz eldönteni,vagy inkább robogóval menjünk.Tavaly is kerültünk olyan kanyarokba ,hogy alig tudtuk bevenni olyan éles volt és közben erősen lejtett,az autó orra éppen nem ért le a földre.Ez akkor volt amikor jött szembe is autó és még véletlenül se lassított volna ,hogy ne egyszerre érkezzünk ,ő rosszabbul járt ,mert nagy puffanást halottunk tőlük.
#2383062016-04-22 11:09:43 Válasz a #238304. hozzászólásra
Mivel én nem vezetek, nem figyelem konkrétan az út milyenségét, a felvétel is 2008-as, nem is emlékeznék, az biztos, hogy nem egy tuti bitumenút De Paja megmondja szívesen, a facebookon megtalálod 'Paja Bedo'-ként, szívesen válaszol. Esetleg más is járt arra!
Sziasztok!
Idén ismét Lefkada lesz a célpont, de most nem Vasiliki, hanem Frini! Erről a részről van valakinek infója fekvés, és jó éttermek tekintetében?
#2383102016-04-22 13:01:29 Válasz a #238309. hozzászólásra
Érdekes választás, a fővároshoz közel van, ott található a Faneromeni kolostor. Szép innen a kilátás az Agios Ioannis beach felé, ahol a szélmalom romok állnak. Étterem, taverna nemigen lesz a helyiségben, túl sok legalábbis biztosan, de közel a főváros, ott van pár jó hely. Beach a közelben a Kaminia és az említett Ag. Ioannis található, de nem ezek a sziget csodapartjai! Kocsi vagy moci ajánlott, és akkor gyorsan a Miloson vagytok.
Kilátás a kolostor mellől
Ag. Ioannis beach
A Faneromeni kolostor
Ez is az Ag. Ioannis beach
emlékem szerint tavaly a szomszéd szobások béreltek egy grande 1,4 és 4en felmentek .Ahogy vissza jöttek azt mondták nem egyszerü volt .volt hogy 1be is kelett kapcsolni és voltak szük helyek.aki vezetett azt mondta még egyszer nem vállalná.De ez egyén függő Tavaly hogy voltunk a Cape-nál és lent álltunk meg a parkirozoban közbe láttuk nem egy auto felment a capéhoz peddig vizátfolyások kövek. ugy tudom két uton lehet felmenni nem tudom melyiken mentek.
nekem annyi elég, hogy járható Ausztriában is vannak ilyen kalandok, amikor hegyi úton szembejön valaki és tükröt is be kell hajtani, mert másik oldal "szakadék" arról nem is beszélve, ha meg kell fordulni.. én ezt élvezem, a párom az anyósülésen annyira nem
#2383182016-04-23 12:07:09 Válasz a #238317. hozzászólásra
Mikor 2000-ben először jártunk a Doucato Cape-i világítótoronynál, még murvás út vezetett oda, a kölcsönzős a térképen piros filccel kisatírozta az oda vezető utat, és megfenyegetett, hogy leadáskor megnézi a kocsi alját, hogy jártunk-e ott Persze jártunk és persze nem nézte meg, le sem szarta Persze azért fostunk, de hajtott az adrenalin, meg a "vilcsitorcsi"-mániánk
Sziasztok!
Minden évben felmegyünk a kápolnához (Profitis Ilias), voltunk már felhőben és ragyogó napsütésben. Az út felfelé hol szűkebb, hol szélesebb, bár ha valaki már járt Lefkada belsejében, akkor ez nem fogja meglepetésként érni. Teljesen járható alacsonyabb padlójú autóval is, nyilván a megfelelő sebességgel. Annyi változást tapasztaltunk az elmúlt évben, hogy az utolsó 50-100 méteren már nem bírtunk felhajtani a korábban kialakított "parkolóhoz", meg kellett állnunk az út szélén, ugyanis az a murvás út (ami elég csúszós) tele lett mély vízfolyások által mélyített gödrökkel. Még egy motoros sem próbálkozott meg vele, pedig nem egy kis robogóval volt. Visszafele izgis volt az "y"-ban való megfordulás egy viszonylag hosszú autóval a szakadék szélén, de nagyobb kikaparások nélkül könnyedén ment a végén. Hogy azóta csináltak-e vele valamit, arról nem tudunk, de reméljük, legkésőbb idén szeptemberben megtudjuk, immáron hetedjére. Mert Lefkadát nem lehet megunni, még ha néha alakítgatja is a természet. Elnézést a hosszú üziért.