itt is piszok meleg volt.Samin utána az anti samoson voltunk.A viz ott még hideg a déli beachokhoz képest olyasmi lehet mint a Myrtos vize vagy hidegebb kicsit.Nincs hőmérőm igy nem tudom a pontos fokot. A homokos beach nem egyszer nem lehet mezitláb menni mert annyira forro.Haza fele röviditeni akartam el is jöttem Gerosimosnak de utána olyan fehérköves ut jöttem a ainos csucs alig volt felettünk ahogy felnéztünk olyan közel volt és jött a pára is.De szerencsésen leértünk.és minden ok.
#2393212016-06-03 21:30:49 Válasz a #239295. hozzászólásra
Szia Kónyu! Akkor a Nikolaos Boat szerdánként megy Kastos/Kalamosra? Várom a fotókat A jegyet Pajánál kell intézni? Mennyibe kerül a szigettúra/fő? Ahogyan korábban Paja mondta 25 körül van? Mennyi idő van nézelődni szigetenként? Tudod...érdekelne a Kalamosi panoráma
#2393542016-06-05 15:58:24 Válasz a #239342. hozzászólásra
Ja, az egyik évben keskenyebb, a másikban szélesebb. Most a leomlott törmeléket szétterítve tét a tenger, ezért kicsit valóban szélesebb, de a sziklafal alatt azért nem napoznék!
Szia Kónyu,
ha hazajöttetek, ellátnál pár infóval?
Melyik partokra nem lehet egyáltalán lemenni?
Honnan indul az a hajókirándulás, amivel ti mentetek a nyugati partok mentén, hol kell foglalni, mennyibe kerül?
Posto Katsikinél van valami b-verzió, a "sziklás fennsíkon", valami ösvényen a szikla széléig kigyalogolni, tehát nem a leomlott híd útvonalán? Van valami lehetőség ezt az öblöt még fentről fényképezni?
Hol érzékelhető még zavaró erősségben a földrengés utóhatása, mi nem közelíthető meg egyáltalán?
köszönöm előre is
üdv, Andi
#2394332016-06-07 21:21:59 Válasz a #239400. hozzászólásra
Otthonról írok majd bőséges választ, képekkel is illusztrálva. Röviden:PORTO Katzikit lehet fentről fotózni, csak a kiugróra vezető lépcső rongálódott. Egremniről másodszor fordult vissza a hajónk a porzó szikla oldal miatt, azt valszeg lezárják majd, de ez csak tipp. Nyugati oldalon nem jár végig hajó, Nidriből indulva Egremniig megy, és onnan visszafordul. A többi beach tudtommal elérhető.
#2394582016-06-08 11:16:51 Válasz a #239433. hozzászólásra
Köszi, Kónyu, várok minden infót. Nidriből indul a hajó, de az a másik oldalon van, akkor előbb körbemegy az egész déli rész körül. Az nagyon sokáig tart, nem? Ez egy egész napos kirándulás, ahol kaját is adnak a hajón? Majd ezeket írd meg légszi. Az e-mail címed égre földre kerestem, év elején még leveleztünk, még sincs elmentve, ha neked meg van még az enyém, majd kérdeznénk mailben még többet is.
Kicsit aggódok, hogy mi van ha újabb földrengés jön és éppen egy másik sziklás strandon fetrengünk. Nem igazán vannak jó érzéseim Lefkadaval kapcsolatban.
Kellemes hátralevő nyaralást kívánok még nektek!
#2394852016-06-08 18:47:41 Válasz a #239458. hozzászólásra
Nidriből indul több hajó is, mi a Nikolaos boattal szoktunk menni, nekik van Kastos/Kalamos 25 euróért , ebben van kaja, húsgombóc tzatzikival, parisalival, kenyérrel és egy pohár borral vagy üdítővel. Másik útjuk a 3 strand Porto Katzikival, Egremnivel és Aghiofilivel, de Egremni mostanság nem tűnt túl bíztatónak, porzott a sziklaoldal, így továbbáltunk a hajóval. Holnap megint megyünk oda, kiderül, mi a helyzet. Ez a túra 20 euró kaja nélkül, 25 kajával. A harmadik útjuk a Nidri közeli Princess Islands, vagyis pár kisebb sziget körüli hajózás, ez 15 euró kaja nélkül, 20 kajával. Mindegyik hajóúton van több strandolás gyönyörű, csak hajóval megközelíthető beacheken és hajóról ugrálás, fürdőzés is. Apróbb változások mindig lehetnek. Más hajók árait nem tudom, azok nekem túl nagyok, megőrjít a tömeg
Idén nyáron Lefkádát választottam, remélem van olyan szép, mint Thassos. Az lenne a kérdésem, hogy melyik várost érdemes választani szerintetek? Olyan helyet szeretnék, ahol nincs nagy zaj, szép a tengerpart, és esetleg pékség is megtalálható.