Segítségre lenne szükségem.
Augusztusba megyünk Görögországba egy 6,7m hosszú 2,6m magas lakóautóval.
Megtudja valaki, hogy melyik kategória tartozik ránk az autópályákon?
Előre is köszönöm
Szerb: 2/c. kategória, amennyiben az össztömege nem haladja meg a 3500kg-ot. Link
Igen talált, Pargat célozzuk meg egy két tucat éjszakára, de nem igazán találok infót az arra vezető pályaszakasz, pihenőivel, benzinkútjaival kapcsolatban.
Csarlsz köszönöm a választ, igaz nem írtam, hogy pont a másik irányba megyünk.
#2398632016-06-20 21:45:49 Válasz a #239860. hozzászólásra
Bofefe!
Szaloniki és Parga közt nem sok benzinkutat és pihenőt fogtok találni közvetlenül az E90-es pályán.
Egy-két parkoló azért van wc-vel, de olyan igazi pihenő minimális.
Macedóniában az utolsó kúton megtankoltok, és a maradék 400 km-t letoljátok gyorsan....
Igen talált, Pargat célozzuk meg egy két tucat éjszakára, de nem igazán találok infót az arra vezető pályaszakasz, pihenőivel, benzinkútjaival kapcsolatban.
Ugyeljetek mert Kleiditol - Ioaninaig nagyon keves benzinkut van..szerintem az egesz autoalya reszen Kleidi-Igoumenitsa max 5 benzintkutat ha lattam. Mi egyszer majdnem megszivtuk ezen az utszakason, pihenohely is van de nem sok, ami van az nekem tisztanak tunt.
A horvát-szerb határon, valamint sem előtte, sem utána nem láttam menekülteket. Én vasárnap Belgrádon keresztül jönnék. Az út nem hosszabb, de nem vagyok benne biztos, hogy valamilyen kirakodó vásár nem lenne az elkerülő mellett. Migránsokat csak Görögországban láttam a határ után, de a forgalmat nem akadályozták.
Valószínűleg az lesz, hogy Szerbia végén teletankolunk és majd Görögben az első kúton, nemrég cseréltük az öreg benzines asztrát, fiatalabb Dízelesre és nem javasolják az olcsó makedón Dízelt. Nem tudom mi a véleményetek erről ?
Én évek óta a határ előtti RT-petrol kútnál tankolok oda és vissza és nem volt semmilyen problémám. Bofefe szerintem nyugodtan megtankolhatsz. Most két hete, hogy jöttem két görög is ott tankolt. Egyik mercedes, a másik bmw volt.
Dokeee mikor jöttem még sokan voltak a határközeli Macpetrol kút környékén is, illetve a Policastro lehajtó utáni Eco-kútnál is. Ha ezeket a görögök eltűntették, akkor ez nagyon jó.
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. ugye most is elég a személyigazolvány az utazáshoz külföldre. A Szerbek a Macedonok és a Görögök is elfogadják ugye? Gyereknek is elég az? Autóval mennénk. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Valószínűleg az lesz, hogy Szerbia végén teletankolunk és majd Görögben az első kúton, nemrég cseréltük az öreg benzines asztrát, fiatalabb Dízelesre és nem javasolják az olcsó makedón Dízelt. Nem tudom mi a véleményetek erről ?
Üdv Bofefe
Euró dízelt tankolj, ne a sima dízelt. Macedóniában szoktam én is megtankolni gázolajból fiatal dízelt is és semmi gondom nem volt.
De ha nem lenne megfelelő minőségű az üzemanyag akkor át kellene járni a Macedónoknak, Szerbiába, vagy Görögországba.