mi is ezt szoktuk mindig. és nem volt semmi bajunk vele .nekem még jobban is megy mint a magyartol. A fogyasztás meg az Rt-től visszább kellett tankolnom kb 30 km-rel s igy Prevezán 25euro ment bele a prémium dieselből. Hazafelé az Rt-n tankoltunk 2320 ért s mikor haza értünk kb 20l maradt és ahol lehetet engedtem neki az emelkedőkön is 160 al felfele. Ha ilyen lenne a magyar gázolaj örülnék neki. Közvetlen befecskendezős dieselem van . Jó minőségű gázolaj szürőt használok.
A Macedonoknál csak Euro diesel van ami semmivel sem rosszabb mint a görög vagy szerb gázolaj. De ha valakit ez megnyugtat akkor tankoljon a jóval drágább görög esetleg szerb kutakon.
#2399022016-06-22 11:57:14 Válasz a #239900. hozzászólásra
Ahol lehet hogy ugyanabból a finomítóból hozzák a gázolajat pl: nálunk is a százhalombattai finomítóból viszik(vitték) az ömv, shell stb... kutakra az üzemanyagot max adalékolás különbség van.
Nos az üzemanyag ár: áll ugye az előállított termék árából (kb:30-40%) plusz az egyéb rárakott adóból (jövedéki adó+útadó+áfa stb...) a macedónoknál az előállított termék ára nagy valószínűséggel azonos a szerb+görög árral csupán az adó ami kevesebb rajta mint a többi országban, de aki több adót akar fizetni az tegye.
Egyébként ők sem lovasszekéren járnak ott is elég korszerű a géppark ha gond lenne az üzemanyaggal akkor az ott is jelentkezne.
2004-ben ugyan ezen a szakaszon hajtott a mi buszunk is le a pályáról. Akkor szerencsére a buszsofőr lélekjelenlétének köszönhetően nem borultunk. Hihetetlen, megrendítő tragédia.
Sajnos kevés a sofőr és túlvezettetik őket, ez általános probléma. Nem mondom, hogy ez is arra vezethető vissza, mert nem ismerem a részleteket, de erős a gyanúm hogy elaludt. Nem semmiért ellenőrizgették tavaly a szerbek a buszok tachográfját, volt is bírság rendesen, nem akarom most ide beírni melyik utazási irodák buszai voltak érintettek.
Akkor, 2004-ben nekünk egy jobb első durr-defekt okozta a problémát. És igen, görögországba oda-vissza tik-takban két sofőrrel nem lehetne szabályosan megoldani. Megy a trükközés, mert az irodának így is kifizetődőbb a bírság, mint egy váltószemélyzet a buszra. Csak ilyenkor kellene elgondolkodni, amikor sajnos életek múlnak rajta. Ennyit nem érhet meg a dolog.
Egy elbambulás sok ember tragédiáját is okozhatja az úton.
Mi július 17-én vasárnap délután indulunk, mivel tavalyi évben nagyon bevált ebben az időszakban nem a nagy tömegben szombaton menni, hanem vasárnap....nem is a magyar határ a gond, hanem a szerb-macedon, meg utána a görög is.
#2399652016-06-24 11:04:04 Válasz a #239964. hozzászólásra
nem is a magyar határ a gond, hanem a szerb-macedon, meg utána a görög is.
A görög határ miért gond ? Van uniós sáv várakozás nélkül lehet átmenni..... Amióta beléptünk az unióba én egy percet sem vártam még akkor sem amikor a két határ összeért....
#2399662016-06-24 11:28:19 Válasz a #239964. hozzászólásra
Pont, hogy a magyar határnál szoktak többet vacakolni. Mi mindig ott állunk a legtöbbet.
A görög meglátja a magyar rendszámot, és már integet, hogy mehetsz. Sokszor még megkérdezi, hogy merrefelé mentek, és jó nyaralást.