Sziasztok! 03-an indultunk Thassosra. A szerb határ gyorsan ment szerb- macedon kb. 35perc mac- gorog 1 ora. A gorog resze ment lassan. Az ut nagyon hosszu volt igy hogy betartottuk a sebessegkorlatokat. Szinte Szerbia fele es Macedonia 3/4-e 40-60-80 km/h korlatozva. Lehet csak mi vagyunk benak de igy hogy mindenhol betartottuk a szabalyt nagyon hosszu volt leerni.
Merre mentettek? Mi másnap, 4-en délben indultunk. A határokon 10-20-30 perc alatt atertunk. A 6 évvel ezelőtti korlatozasoknak nyomát sem láttuk. Macedoniaban valóban több az útépítés és emiatt a sebesség korlátozás. Mi is betartották ezeket, s így kb. 15 óra volt a menetidő a Vourvourourig.
Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza. Sem oda, sem vissza felé nem tartottuk be a 30-60-as táblákat! Tök felesleges...mindenki legalább 30-al túllépi ezeket! Ja, és reggel 3-kor(magyar idő szerint 2-kor) indultam észak GO-ból,12.00-kor voltam Tompán! Sehol nem mentem 130 felett, de 60 alatt sem!
Csak megjegyzésként: tegnap Tompán razziáztak....2 és fél óra alatt értünk át
Látom a menetidő megnőhet a kalkuláltakhoz képest.
Valaki kb-re megtudja adni, mennyit jelenthet pluszba Paraliara az út. Nílván, ha a kintiek sem tartják be a sebesség korlátozásokat, akkor jó eséllyel mi is mehetünk annyival büntetés nélkül.
Volt esetleg valakinek ebből adódóan negatív élménye a kinti sünökkel?
Átolvastam pár útleírást, fórumhozzászólást, de egy dolgot nem tudtam meg. Macedóniában tervezek egyet tankolni oda és visszafelé. Ahogy nézem az autópályadíjaknál már rögtön van némi eltérés - háromszor 1.5Euro vagy 60, 80, 60 MKD......gondolom tankolásnál is érdekesen váltják a valutát. A kérdésem, hogy hol lehet MKD-t venni ? A helyi pénzváltóknál sehol nincs. Neten is csak valami jokervalutát találtam, de eléggé rossz volt az árfolyama.........vagy ne törődjek ezzel és fizessek euroval ?
Macedóniában az első vagy a második benzinkúton válthatsz eurot,általában 1 euro 60 dénár arányban.Sokszor tankoltam már és mindig ezt az árfolyamot számolták.A dénár csak a pályadijra kellett.
Átolvastam pár útleírást, fórumhozzászólást, de egy dolgot nem tudtam meg. Macedóniában tervezek egyet tankolni oda és visszafelé. Ahogy nézem az autópályadíjaknál már rögtön van némi eltérés - háromszor 1.5Euro vagy 60, 80, 60 MKD......gondolom tankolásnál is érdekesen váltják a valutát. A kérdésem, hogy hol lehet MKD-t venni ? A helyi pénzváltóknál sehol nincs. Neten is csak valami jokervalutát találtam, de eléggé rossz volt az árfolyama.........vagy ne törődjek ezzel és fizessek euroval ?
Előre is köszönöm.
Mi mindig bankkártyával fizetjük a tankolást is és a kapuknál is! Nem kell váltogatni!
Előre is köszönöm.
Mi mindig bankkártyával fizetjük a tankolást is és a kapuknál is! Nem kell váltogatni!
4-en haladtunk lefelé, mindenhol bankkártyával fizettünk. A díjak így alakultak az sms szerint.
743, 1882, 490, 306, 409, 306. Forintban. Nyilván a könyvelt összegben mutatkozni fog némi eltérés árfolyamtól függően.
Viszont a Macedón tankolásunk nem sikerült valami jól, a cigivel együtt fizettük és szerintem túl sok lett a vége. Figyeljetek oda. A csillivilli Rt Petrolnal volt, a határ elott 14 km-rel.
Joker pénzváltó a Délinél, vagy a Szerb-Macedon határ Macedon oldalán a pénzváltónál. Vagy fizess bankkártyával, de ott is van a váltásnál valami levonás.
Az RT Petrolnál az idén már többünket át akartak verni, más összeget írnak a terminálba, le is okézza, csak akkor dugja az orrod alá mikor a PIN kódot kéri a terminál, az összeget már nem látod. Figyeljetek oda, vagy inkább kerüljétek el azt a tróger bandát.
Halihó! SOS! jövő héten utazunk autóval és szeretnék biztositást kötni rá. 13 éves, hol tehetem ezt meg. europe assistance nem megy, a max kilóméternél kicsit több van benne.