Kedves Zsuzsi!
Kalamki partja végig kiválóan alkalmas kisgyermekkel való strandolásra. A település szép, tiszta és csendes. Szerintem tökéletes választás kisgyermekes családok részére.
Sziasztok!
Csak pdf-ben tudtam felrakni Zante főváros térképe. Felül a buszpályaudvar, a sárga vonalon lehet a leggyorsabban lejönni a partra, és Laganas felé a 4. számú kikötői megállóban lehet felszállni. Remélem hasznos lesz pár embernek.
Hmm, vmiert csak a komment eleje ment at... Szoval 21en indulunk laganasba a andreolas beach hotelbe, van vkinek friss tapasztalata rola? 2 eves kislanyunkkal megyunk es szivesen bandazunk
Múlt héten, július 14-én jöttünk haza Zakynthos- Gloria Maris hotelből.
Mivel elég szélsőséges véleményeket olvastunk a szállásról, így nem tudtuk mire készüljünk.
Meg kell mondjam, hogy pozitív élményünk van, és csak egy-két negatív dolog volt .
A hotel eszméletlen gyönyörű helyen van, pont a teknős szigettel szemben. És a kilátás tényleg pazar.
A csatorna szagokkal kapcsolatban annyit, hogy mi a hotel oldalsó bejáratánál éreztük 2 nap. Hál isten nem folyamatosan. Egyébként mi a főbejáratot használtuk a ki-be járásra.
A szobánk a 427-es tengerre néző volt, a legfelső emeleten. Fantasztikus kilátással, kényelmes matracokkal, és kicsi fürdővel, ami tiszta volt, de a zuhanyfüggönyök cserére szorulnak.
Minden nap takarítottak, felmostak, és két naponta ágynemű, törölköző csere is volt.
Mi kértünk légkondit (7 euro/nap), hűtőt ( 2 euro/nap), és széfet is (2,5 euro/nap).
A legfelső szinten a légkondi csúcsszezonban erősen ajánlott.
A személyzet velünk nagyon kedves és segítőkész volt.
Bár volt egy kis kellemetlenség.
Az egyik nap korán, még reggeli előtt kellett indulnunk a hajós programra ezért előző este kértünk reggeli csomagot. Valahol nagyon elakadhatott az információ, így reggel kapkodtak, hogy mit adjanak.
Mi félpanziós ellátásra fizettünk be, ami szintén pozitív csalódás volt, bőséges és finom választékkal.
Reggelinél müzli, tükörtojás, mini virsli, sült burgonya, paradicsomos bab, sült bacon, sült paradicsom, felvágott, sajt, mini croissant, friss pékáru, zöldségek, saláták……
Az ízük finom. Ami fogyott, azt mindig újratöltötték.
Vacsorára egyféle leves, sült csirke, bárány és sertés pörkölt, halétel minden este, még polip is, ami nagyon finom, nem volt rágós.
Sok saláta, feta sajt és a dinnye nagyon édes! Fahéjas és vaníliás sütemények, de azt nem láttunk minden este.
Mindenki talált magának elegendő ételt, csak a változatosság hiányzott.
A bár nagyon kellemes hangulatú a karibi stílusú fabútorokkal, de igazából ez a stílusa az egész kinti résznek. Nagyon tetszett!
Ami érdekes, hogy a képeken nekünk kicsit koszosnak hatott a felső medence, de ott rájöttünk, hogy ez a medence anyaga miatt van, egyébként tiszta és édesvíz víz van benne, nem tengervíz.
A hotel vendégei közül sokan (főleg az angol és a cseh vagy szlovák vendégek) nem tartják tiszteletben a „No diving” táblát, össze-vissza ugráltak, nem foglalkoztak azzal, hogy kit mennyire vizeznek össze.
Gondolom az ilyen viselkedés miatt zárhatták le a függőhidat is, mert nem látszott lepukkantnak.
Az alsó medencét csak a Suites vendégei használhatják. Sajnos, mert azt kipróbáltuk volna.
Talán ha legközelebb csak ketten megyünk, akkor oda foglalunk.
Tengerpartja tiszta, lassan mélyül, van kicsit hínáros rész is, de közel sem annyira, mint Agios Sostis. Ott nagyon hínáros és keskeny a part.
A hotelnél lehet bérelni csónakot, és át is visznek a teknős szigetre, nem kell a kikötőig elmenni ezért.
Összességében is szuper nyaralásunk volt egy jó hotelben!
Végigsétáltunk Agios Sostison és Laganason keresztül Kalamakiig, de nem láttunk olyan hotelt ahol szívesebben szálltunk volna meg!
Ez a mi véleményünk a hotelről.
A Sziget gyönyörű!!!!
Kampiban voltunk Görög esten Dóra (Zakynthos a kelet virága) szervezésében. Minden flottul ment, maximálisan elégedettek voltunk. És a naplemente ott fatasztikus!!!
Sziget körüli hajókázás, Navagio-val, lélegzetelállító, amikor megpillantja az ember!
Teknős sziget, és azok a színek..... leírhatatlan, és hihetetlen kék színekkel találkozik az ember! nem is hittem, hogy tényleg olyan mint a képeken!
És ami csodás, hogy 5 teknőssel is úsztak a fiúk, én csak láttam, de így is pont volt az "i"-re
Vissza vágyunk, így jövőre újra betervezve, mert sajnos elég sok helyre nem tudtunk eljutni.
Mi tavaly Laganasban voltunk, és az idén szeptemberben is odamegyünk. Hosszú, homokos, lassan mélyülő a partja. Közel Cameo sziget és a Teknős sziget is. Át lehet sétálni Kalamakiba, végig a homokos parton, ami tele van kagylókkal. Tavaly a 12 nap kevés volt a felfedezéshez, most 2 teljes hétre megyünk saját szervezésben, és végig lesz autónk is, így talán mindenre lesz időnk.
Gerakas nagyon szép. Homokos, széles, sekély a víz és nyugodt, nem szeles. Van teknős lerakó hely, amik körül vannak kerítve. Ajánlom, mert nagyon pazar a part...
Sziasztok. Szept. 1-én utazunk a férjemmel Zakhyntos, Laganas Alex Apartmanba repülővel a Blue Sky Travel-lal. Szinte sehol nem találok leírást a szállással kapcsolatban. Ha vki megtenné, h ír pár sort, h mire számítsunk (takarítás, személyzet, környék, stb.) azt nagyon megköszönöm.üdv:Heni