A Dimitrinél elfelejtettem megemlíteni a kilátást, ami csodálatos, Nidri öblére. És az étel nagy adag volt, nagyon finom volt és itt is csak 25 Eurót fizettünk két előételért, két főételért és két Mythosért.
Majd még írok többet is, de nagyjából összefoglaltam a tapasztalatainkat.
szuper leírás, köszi Meg tudnád mondani, hogy melyek azok a strandok, ahol viszonylag kevesebb ember volt és nyugodtabb a tenger? Csak felsorolás szintjén. Porto Katsikin mi is úgy tervezzük, hogy fél óránál többet nem maradunk, mert utáljuk a tömeget.
#2410072016-07-22 12:18:51 Válasz a #241003. hozzászólásra
Szia Mezzos,
amit leírtam, hogy ha Porto Katsiki felől jössz Kalamitsi falu felé, akkor rögtön, ahogy a falu szélét eléred, normálisan jobbra megy tovább az út Ag. Nikitas felé, ha élesen balra kanyarodsz, megy egy 4 km hosszú elég durva kanyargós út le a Kalamitsihoz tartozó strandokhoz, ezek több részre vannak felosztva, kb. félúton megy jobbra egy leágazás a hosszabb részhez, ha teljesen lemész, akkor balra esik a Megali Petra, nekünk ez tetszett a legjobban, mert el lehetett gyalogolni a végéig, ahol már alig volt ember, de ugyanezt láttuk a jobb oldal felé is, ha az előbb említett leágazásnál a jobb oldalé felé eső strandok felé mentünk volna, amit nem próbáltunk ki (sajnos a nevüket nem jegyeztem meg).
A Dessimi sem volt tele, de jó parkolóért és jó fekvőhelyért mindegyikre érdemes 10 óráig odaérni, 11-kor tetőzik a tömeg, megtelik a parkoló mindenhol és a leg lehetetlenebb helyekre is parkolnak a hegyoldalban.
Agiofilire hajóval mentünk, ez is horror volt. Annyira gyönyörű strand és 11-kor mentünk, tömve volt, hogy mozdulni is alig lehetett és egy órán belül még három hajó köpött ki vagy száz embert. Ott is nagyon koszos volt a hajók miatt a víz sajno, pedig kristálytiszta átlátszó, de úszott a víz tetjén a dízel olaj foltokban és foltokban valami barna darálék. ami szerintem ürülék volt (bocsánat), de nem tudtam másnak beazonosítani. Amúgy nagyon szép strand, de ez az ipari méretű turizmus sajnos mindent elront.
#2410082016-07-22 12:21:18 Válasz a #241003. hozzászólásra
Amúgy azt hittem, te vagy az, aki a szigeten él, mert te írtad ezeket a részletes képes beszámolókat az út készítéséről...akkor valamit nagyon elnéztem, ha csakmost mentek oda nyaralni.
köszi az infókat, neem, mi is csak most megyünk először, csak felvettem a kontaktot olyanokkal, akik tájékozottabbak meg van egy újdonsült ismerősünk ott a szigeten
#2410102016-07-22 12:52:53 Válasz a #241009. hozzászólásra
Ne egyetek Vasilikiben a kikötőben sehol, mind lehúzós, átverős. A Kontarénai étterem csak 5 percre van autóval, de Nidriig is csak 20 prc az út.
A hajókirándulást Vasiliki kikötőjében árulja egy idősebb bácsi egy pultnál, több féle is van, mi a Ionian Princess nveű hajóval voltunk. Nekünk ez elég volt. Kaja persze nincs benne.
A sétáló utca legelején (Vasilki autós főútjától nézve, a régi posta mellett) van egy nagyon jó pék, este is van még kenyér, mi mindig este vettük meg a másnapr valót, abból csináltunk szendvicseket. Mindkét nyaralóhelyünkön (Pargához Ioanninában, Lafkadan Lefkada városban) a Lidlben vettük meg az egész egy hétre való élelmiszermennyiségünket mindkétszer 50 Euróból. Többször készítettünk magunk görög salátát vacsorára, onnan volt a paradicsom, paprika, ubi, meg a nagy dobozos feta sajt, az összes olcsó dobozos sör, összes hatos víz, szeletelt sajt és szalámi....a helyi boltok nagyon drágák. Egyszer bementünk egy nagyobb szupermarketbe és kettő-háromszoros árai voltak a Lidlének. Nekünkez így nagyon megérte, mert 100 Euróból kajáltunk, ittunk két hétig, napközben meg csak vagy pitagíroszt ettünk, vagy a szendvicseinket. Este meg a görög salinkat az erkélyen, vacsorázni csak minden második, harmadik napon voltunk.
mi szerintem csak a reggelit oldjuk meg LIDL-ből vagy pékségből, mert eleve úgy tervezzük a nyaralásokat, hogy főzőcskézni nem akarunk, de azért köszi a az infókat.A Vasiliki éttermekről én is felemás infókat hallottam, szerintem ezeket kihagyjuk, mi amúgy is a Pondi felén leszünk Vasilikinek, ott úgy néztem nem sok minden van a közelben.
Egy hír a Gialos Beachről:
érdekes módon, amint a helyiek eltakarították az útról az akadályokat, az önkormányzat másnap lezárta az utat (vagyis megtiltotta csak a használatát), és gyorsított ügymenetben tegnapra végigverte a tendert, amiben rögzítették, hogy a nyertesnek azonnal munkához kell látnia. Szóval úgy tűnik beijedt az önkormányzat, hogy mivel fizikai akadálya már nincs, a turisták tömegével fognak lemenni az amúgy nem túl biztonságos úton Gialos Beachre. Amúgy 3 millió euro került hirtelen elő rá. Vicces.
A Daltonsban is ettünk, Nidriben. Én csak pitagíroszt, de az akkora volt, hogy borzalom, alig bírtam megenni, párom gírosz tálat, az is simán két embernek elegendő lett volna. A főnökkel beszélgetésbe elegyedtünk, nagyon kedves volt. A húsnak hihetetlen minősége van, egy cseppnyi valami rágós izé sincs rajta, míg máshol gyakran a felét kiköpködtük, de a tzatziki sajnos kész, dobozosból van, ez a vastag, zsíros fajta, az állaga olyan, mint a majénéznek és nagy darab uborkák vannak benne, nem jó az íze. De egyszer megérte ott enni. Sajnos nem este voltunk ott, hanem koradélután, a grillen még nem forogtak húsok.
Szia Andi!
Köszi a beszámolót, már válaszoltam is rá hosszan, de elszállt a levelem, most wordben írom újra, és onnan másolom át
Örülök, hogy bevált a Bardis és a Dimitris is, ha van időd és kedved, a Tripadvisoron értékelheted is őket, szerintem megérdemlik!
Beachekről: főszezonban sajnos a zsúfoltság lehetetlenné teszi a felkapottabb partokat, mi éppen ezért sosem utazunk ilyenkor. Idén így is 1 héttel eltoltuk az utazást, tartva a necces májusi időjárástól, de rosszul tettük, mert már júni első 2 hetében is érzékelhetően többen voltak a strandokon, mint tavaly 1 héttel korábban, mi meg olyan „antiszociálisak” vagyunk, hogy szeretünk magunkban lenni, de persze nem Egremnire vagy Porto Katzikire gondolok, hanem a kisebb beachekre., bár ezeken is jártunk már úgy, hogy nem voltunk többen, mint 3-5 fő!! Persze ez május végén és a reggeli órákban volt, de nem sokan vannak itt a fórumon, akik üres partokat tudtak fotózni Dessimi nekünk nem kedvencünk a kikötői jellege miatt, túl sokat kell beúszni, mire túljutunk a vitorlásokon és motorcsónakokon, de ha jobb kéz felé a part menti úton megyünk vagy 1,5-2 km-t, csodás kis szóló partokat találhatunk, ahol garantáltan egyedül leszünk A Laka beachen is csupán 1x voltunk idén, mert 8-10 ember pihizett azon a 40-50 méteres kis parton, mi meg hozzászoktunk, hogy itt mindig csak magunkban vagyunk, max egy motoros pasi járt le egyedül évek óta, meg 1-1 kismotoros csónak, de az csak max 1 órácskára.
A hullámzás nekünk sem jön be, sznorizós lévén szeretem az átlátható, nyugodt vizet, meg hát a sima vízen ejtőzni maga a mennyország
#2410222016-07-22 19:03:51 Válasz a #241019. hozzászólásra
Szia Kónyu,
nekünk az előszezonnal nagy bajunk van, mégpedig, hogy nekünk akkor még annyira hideg a tenger, hogy élvezhetetlen, alih bírunk belemenni. Pár éve júniusban alig bírtuk ki és ezért többet ezt nem akarjuk, mert nagy vízimádók vagyunk és most olyan kellemes langyos volt, minden strandoláskor egy órát voltunk a vízben, kb. 15 percet kint és ismét egy órát bent.
Desiminál mi olyan 100 méterre a parttól beúsztunk, ki a jachtok mögé, ez nem zavart,imádom a mély vizet alattam és az a szín, leírhatatlan kékes zöldes valami. Magukat a jachtokat kifejezetten érdekesnek és szépnek tartottuk, nem zavartak, álmodoztunk, hogy melyikkel mennénk mi is pár hetet a tengeren. Toló hátsó kis öblére emlékeztetett ez a hely. Azért jött be főleg, mret ilyen nyugodt, sík szinte sehol sem volt a víz.
Nem igen mentünk gyalogosan semerre, szabályosan szenvedtünk, haldoklottunk a hőségtől.
így max. utószezon jöhet még szóba, akkor meleg a tenger, kevesebb az ember.
#2410232016-07-22 19:05:20 Válasz a #241022. hozzászólásra
Ja a tripadvisoron már mindent értékeltem, a Bardist, a Dimitrist, a szállásainkat. Sajnos a képeim akkora méretűek, hogy egyik feltöltés sem sikerült oda, ma meg nincs időm ezzel vacakolni. (Léna1110 néven írok ott németül).
#2410352016-07-23 10:32:52 Válasz a #241003. hozzászólásra
Szia Mezzos,
gyorsan feltettem két képet a netre, hgy be tudjam neked illeszteni, errő a partról Kalamisti alatt, ami nekünk a legjobban tetszett.
Fentről nézve jobbra több öbölszakasz, a google maps szerint Kavalikefta névre hallgat, a háttérben a legutolsó a Kathisma (ennek nem jutott eszembe tegnap a neve, ez volt a legunszimpibb, mert itt csak napágyak voltak hegyekben).
Ennek a bal oldal felé nyúló része a Megali Petra, ami nekünk a legjobban tetszett:
Kíváncsi leszek hogy a végleges leírásban lesz-e akármi jelentékenyebben pozitív a szigetről, mert eddig nem igazán sok akadt - persze ezek igen erősen szubjektív, személyes élmények, de hogy pl. ne egyen Vassiliki kikötőjében sehol az ember és társait némiképp aprócska túlzásnak érzem...