Magáról a szigetről, városról, falvakról, partokról, közlekedésről itt a fórumon visszalapozva is találsz érdemi információt, illetve a beszámolók között is olvashatsz Karpathosról, ha esetleg nem szeretnél máshol is keresgélni.
Sziasztok! Segítséget kérek szépen. Visszaolvastam és kerestem, de konkrét választ nem találtam arra, hogy Pigadiából induló hajókirándulás (Blue day) keretében az Amore Ill hajóval mindhárom strandon kikötnek, vagy ez változó? Apellára, Kyra Panagiára és Kato Lakkosra gondolok. Ez utóbbit - ha jól tudom - nem tudjuk busszal vagy autóval megközelíteni.
Azt olvastam, hogy a kapitánynál befizetve ez olcsóbb, mint ha iroda szerevezésében mennénk. Szerdán indulunk az Aeolussal.
Kicsit talán szokatlan kérdés egy szigettel kapcsolatosan, de...
Érdeklődnék, hogy van-e a sziget legmagasabb csúcsára (Kalí Límni) kijelölt gyalogos útvonal?
Ment már fel a fórumozók közül a hegyre valaki gyalogosan?
Kösz!
Utolsó két hozzászólónak: mind a Kali Limni, mind Kato Lakkos (önálló) elérhetőségéről írtam már. Vsz mások is, de én biztosan. És igen, a hajókirándulás mindig olcsóbb a kikötőben befizetve, hiszen nincs rajta az iroda haszna, és nem, Kyra Panagián nem köt ki.
Lalemuldur! te is ki fogsz kapni törölt nicktől, mert mint látjuk, nem szeret utánanézni semminek, inkább megsértődve vevőszolgálatnak tekinti az oldalt Én is ugyanazt ajánlottam neki, hogy írja be a keresőbe a szállás nevét, és talál egy csomó infót, erre inkább írt egy privit, hogy vérig van sértve. Nem értem, hogy egy normális segítségért miért egyszerűbb megsértődni, mint beírni alul a keresőbe a nevet!! ha valaki tudja a választ, megköszönöm.
Idézet a fórumetikettből:
"- A fórumon nem követelõzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetõség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy "szívesség", amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre."
No, ezért is érdemes a kikötőben kérdezősködni, mert ott több a lehetőség, mint magyar irodával. Esetleg, aki idén volt, leírhatná egyben, milyen hajóutakat látott a kikötőben, az segítség lenne a még most indulóknak.
Blue Day 3 öblöt tartalmaz. Hajótól függ az uticél de Kyra Panagia és Apella mindegyikben benne van. A Vasilis Paradise néha a 3. amely valóban csak a tengerről megközelíthető.
A Kali Limni-re Voladától autóval lehet menni egy jó darabig. A Lastos fensíkig el lehet menni, majd onnan van gyalogos útvonal. Eléggé fárasztó..... mint a másik alternatíva. Lefkosból indulva egy hegyi ösvényen több óra alatt lehet a csúcsra érni.
Sziasztok! Végre sikerült nekünk is lefoglalnunk a nyaralásunkat Karpathosra (aug 25.-szept. 1.). Kutatgattam, de nem találtam arról információt, hogy Pigadia kikötőjéből induló Blue Day nevű trip melyik napokon indul.Van valakinek ezzel kapcsolatban információja? Köszönöm!