Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 7681
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241445 Üzenet linkje2016-08-05 01:23:39 

Azok a nem létező Coccolino-kékek (elnevezés by Kriszti)

# 7682
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241449 Üzenet linkje2016-08-05 11:19:03 

Szia Kónyu!
Nagyon szépek a fotóid.
A strandoknál úgy volt, hogy 11-ig alig jött ember. Fél 12-kor viszont megteltek a parkolók és 12 és 3 óra között jöttek megállás nélkül a kirándulóhajók, amik okádták ki az embereket. aígy ez a tumultus délután 2-3 között volt a legrosszabb, utána kezdtek elmenni.
Az Egremnin minket becsaptak, de ez talán an agy hullámzás miatt volt, ugyanis, mikor megálltunk ott, akkor azt mondták, hogy 2 - 2,5 órát maradunk. Egy jó órát messze bent a vízben lebegtem, azután kicsit napoztam és utána indultam neki észak felé a part mentén, el akartam menni a partot lezáró szikláig, ott egy ember fia sem volt, szép fotókat lőni, de éppen, hogy elmentem vagy száz métert, dudált a hajó, hogy megyünk. Ekkor maximum egy óra telt el. Pedig ekkor vettem észre azt is, hogy a parton vannak teljesen szabályosan gömb alakúra lecsiszolt hófehér csodaszép kavicsok és akartam egy dekós üvegre valót gyűjteni. Elég mérges voltam. Mert ennek fejében Porto Katzikin, ahol eredetileg egy órát lettünk volna, ott tettek ki 2 órára. Ott meg nem igen lehetett mit csinálni, így messzire elsétálgatni, meg mivel az már tényleg tele volt, fényképezni sem volt szép.
Amúgy az Egremnire mi értünk oda legelsőnek és mikor még nem kötött ki a hajó, sikerült egyetlen ember nélküli képet is készítenem, de utána jöttekilyen nagyobb 3 emeletes hajók is, amikből legalább 200 ember szállt ki hajónként és fél óra múlva mint valami hangyaboj, úgy ellepték a partot.

# 7683
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241452 Üzenet linkje2016-08-05 12:15:33  Válasz a #241449. hozzászólásra Előzmény #241449

Aham, így már értem. Én a hajósokra sosem haragszom a program módosulása miatt, 20 év alatt volt időm tapasztalni, hogy valami oka mindig van. Többnyire a tenger vagy az időjárás szolgáltatja az okot, és mivel a vízen a kapitány a teljhatalmú úr, nincs apelláta, övé a felelősség. Nálunk pl. senki sem tiltakozott, amikor Egremniről továbbálltunk, mondjuk onnan páran a látottak miatt eleve be rohantak a tengerbe! Sokszor a parti őrség szól rádión, tavaly volt egy ilyen, hogy szóltak, Porto Katzikin nem szabad a partra hajózni, azt hitték páran, hogy csak kitaláció, de nemsokára megjelent a parti őrség ellenőrizni, és mondták, hogy nemrég egy messze beúszó nyaraló fejét elcsapta egy hajó, ezért az óvatosság. Idén meg a második alkalommal nem mehettünk a partra ugyanott, mert szintén a parti őrség úgy döntött, hogy túl sokan vannak a vízben, ezért mostantól bünti van Porto Katzikin a partra menetelért! Persze a nagyobb hajókat ez nem érdekli, azok röhögve kiperkálják a büntit, de pl. A Nikolaosnak kicsi a büdzséje. Thassoson is volt hasonló eset, ott a motor ment tönkre, ott azért próbálkozott a kapitány azzal, hogy a sziget túloldalán hullámos a tenger, ezért visszafordulunk, de kiderült, és aki akart, mehetett ingyen máskor. Mi voltunk az egyetlenek, akik igényeltük. Kefalonián viszont alig hogy megérkeztek Ithakára a hajós fakultativval a nyaralók, a parti őrség közölte, hogy vihar közeleg, és ha fél órán belül nem hagyják el Ithakát, éjszakára ott kell maradniuk! Visszafelé tele is okádták a hajót, akkora hullámok lettek percek alatt icon_smile.gif
# 7684
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241453 Üzenet linkje2016-08-05 12:23:12  Válasz a #241452. hozzászólásra Előzmény #241452

A Katzikinél fél 11-kor voltunk, amikor a képek készültek. A többi strandon, ha sok ember volt, nem is fényképeztem, vagy csak reggel, vagy csak estefelé, így tömegek sehol sem fognak annyira látszani, kivéve Agiofilit. icon_smile.gif
Engem ez nem érdekel, milyen okból nem maradunk ott, ahogy ígérték, én csak egyszer vagyok ott az életben, és akkor csalódott vagyok, ez nekem pótolhatatlan elveszett idő. Még ha az ok érthető is, ez engem nem tud vígasztalni. icon_wink.gif

# 7685
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241455 Üzenet linkje2016-08-05 12:26:21  Válasz a #241453. hozzászólásra Előzmény #241453

A tenger már csak ilyen, ezért kell többször visszamenni icon_smile.gif
# 7686
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241456 Üzenet linkje2016-08-05 12:39:49  Válasz a #241455. hozzászólásra Előzmény #241455

Továbbra is vallom a saját mottómat: "A világ túl nagy és az élet túl rövid ahhoz, hogy kétszer ugyanoda visszamenjünk." icon_wink.gif
# 7687
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241457 Üzenet linkje2016-08-05 14:16:14 

Afteli Beach:

# 7688
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Alfie
Aktív fórumos
Aktív fórumos
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241459 Üzenet linkje2016-08-05 17:47:22 

Vojandi! Teljesen igazad van. Egy helyre csak egyszer menjünk,rengeteg látnivaló van a világban. Mi jövőre szeretnénk menni Lefkadára de utána biztos hogy többet nem megyünk vissza,bármennyire is lenyűgöző.
# 7689
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241461 Üzenet linkje2016-08-05 20:53:49  Válasz a #241459. hozzászólásra Előzmény #241459

Erőszak nincs is benne! Én meg pont azt vallom, ha valamelyik uticélpont megtetszett, oda addig megyek, míg meg nem unom! Természetesen ez nem jelenti azt, hogy közben máshova nem megyek, de ha valahol már voltam, nekem nem lesz automatikusan tabu! Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák!
Pár éve pl. eljutottam egy 1 hónapos álomutazásra, így abban az évben kimaradt Görögország, de úgy hiányzott, majd megszakadt a szívem. Többé ilyet nem teszünk, ezt meg is fogadtuk az asszonnyal!

# 7690
Tibi1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241462 Üzenet linkje2016-08-05 21:47:32 

Egyetértek Kónyu-val. Mi is addig megyünk egy helyre amíg meg nem unjuk. Ha meguntuk utána változtatunk. Kár lenne változtatni még akkor ha valamivel maximálisan elégedettek vagyunk, és találunk még benne következő évben is új dolgokat. Akkor próbálkozunk mással, ha valamit teljes mértékben kimerítettünk. Rossz lenne úgy más helyre menni, ha szívünk vissza húz még a régi helyre, ráadásul nem biztos, hogy az új hely tetszene. Mi jövőre még tuti, hogy Lefkadát választjuk, már le is van foglalva! icon_smile.gif Ha meguntuk, akkor nem tudom hová megyünk, de egy biztos a helyszín: GÖRÖGORSZÁG!!! icon_smile.gif
# 7691
Dodi62
Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241465 Üzenet linkje2016-08-06 08:53:19  görög

mi nálunk is nagyon be jön.Persze vannak amik jobban és kevésbé görögön belül. A jon szigetek mindegyikét szeretjük. Lefkada az különösen vonzo. De Kefalonia is hogy ez évben jó pár napot voltunk ott. Még egy nyaralást foglaltunk igaz nem egyszerüen mert nem ez volt a terv most hogy négyen megyünk Toscanábol indult de a forum meg hasonlo negativak elfortitották igy lett Horvátország az meg nekem nem jött be föleg hogy szombatol szombatig. S igy lett Thassos szept 9-től. Mindenkinek van egy izlése mit szeret van aki a 40 fokos meleget 28fokos tengerrel tütő nappal. Akik ismernek tudják hogy mindent el tudok fogadni 40fok feletti hőség vagy minusz 50 fok mindkettőben volt részem.De ilyen kevés ember van,nejem is nagyon rosszul viseli a nagy meleget.Görög ország valahogy megujit elmulik a fájdalmaim,allergiám meg hasonlok. Itthon egyre többet szenvedek miatta. Anyukámnak szintén nagyon jó volt görög egyszer se fájt a térde tudott lépcsőzni a tenger nagyon jót tett neki. Viszont van görögben is az épitett helyek Parália Olipyc ....... még van pár ide nem megyünk a tömeget amugy se szeretjük meg hogy magyar dolgokat együnk magyar pincér legyen nem vágyunk rá. jó kis polip ,muszaka souvlaki és még lehetne sorolni mennyi jó van.
(elnézést a irási hibákért)

# 7692
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241466 Üzenet linkje2016-08-06 09:44:23  Válasz a #241461. hozzászólásra Előzmény #241461

Szia Kónyu,
természetsen mindeki úgy csinálja, ahogy neki megfelel. Nekünk is van egy kivétel hely, ahova már 5x visszatértünk. Ez nem olyan dolog nálam, ahogy te írod, hogy akkor az a hely tabu. Csak végtelen a listánk és soha nem érünk a végére, mert megöregszünk és annyi sok helyre szeretnénk még eljutni, hogy nem pazarolhatjuk az időt kétszer valamire. Nekünk másodjára még élmény, harmadjára már unalmas lenne. Buzog bennünk a felfedező vágy, folyton újra vágyunk, folyton új élményekre. Nekünk erre van szükségünk.

# 7693
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241467 Üzenet linkje2016-08-06 09:49:03 

Megjelent a következő részem is, Vasiliki és Mikros Gialos közötti partokról, azok között volt a fenti Afteli Beach is. itt olvasható
# 7694
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241471 Üzenet linkje2016-08-06 18:12:01  Válasz a #241467. hozzászólásra Előzmény #241467

Andi! Én minden alkalommal azt gondolom, bárhol is vagyunk éppen, hogy legközelebb új célpontot keresünk. Aztán amikor eljön a tervezés, foglalás ideje, eldöntjük, hogy visszavágyunk-e valahova. Így vagyunk ezzel itthon a Bükkel és külhonban Lefkadával. Az első lefkadai nyarunk, 2000 után éveken át kerestük a lehetőségeket, sehol nem csalódtunk, de Lefkadára mindig visszavágyunk! Már holnap újra visszamennék, pedig imádtam az összes görög szigetet, és jók is a lehetőségek, amiért jövőre változtatnék, az egy santorinii lehetőség lenne, mert oda nagyon visszavágyunk, az 1 hét rohadt kevés volt. Vagy esetleg ha valamelyik iroda egy csábító újabb görög szigetre indít utat, mert mivel mi nem vezetünk, a magán autós út kizárva. De ha visszagondolok a lefkadai vacsikra, hajós utakra, partokra, lefkadai barátokra, valahogy megint nagyon visszamennék!
# 7695
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241472 Üzenet linkje2016-08-06 18:33:42  Válasz a #241471. hozzászólásra Előzmény #241471

Szia Kónyu,
én ezt abszolút megértem, nekem is néha fáj a szívem pár hely után, de mivel már annyira sok helyen voltunk, hogy ha mindegyikre vissatérnék, ahol jó volt, meg vágyom rá, akkor már csak ebből állna a jövőnk. Sajnos már párszor megtörtént az is, hogy elsőe nagyon jó volt, másodjára meg már unalmas volt és nem is tetszett annyira és csalódást okozott, és akkor elmosta ez első szép emlékét...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 512 513 514 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu