Mi még kinn vagyunk, hétfőn indulunk haza. Mi is,màrmint a fiúk a Passa, Laka, valamint a Kamari beachen merūltek, több tengeri csillagot làttak, sünhàzat, valamint sok sonkakagylòt. Milos beachről àtúsztak a Nikitas srrandra, ott inkàbb mindenféle hallal talàlkoztak. Aghiofilin semmi, a partközelben én is megcsodàlhattam a sok szàz halat. A Kastos Kalamos hajókir-on sonkakagylót talàltak, Meganissire is àtkompoztunk, ott a Limonary bech utàn egy pici öbölben bùvàrkodtak, ott is sonkakagylót talàltak, én partközelben sznoriztam, ott halak sokféleségét sikerült kameràznom. Ma az Afteli beachre megyünk, hàtha ott is akad làtnivaló a víz alatt. Majd én is leìrom, merre jàrtunk még, hol ettünk stb.
#2415922016-08-13 11:22:35 Válasz a #241591. hozzászólásra
Melyik a Kamari beach?
És örülök, hogy annyi idő után megint járt valaki a Limonarin. Amikor 2000-ben felfedeztük, még nagyon kevesen ismerték, aztán pár éve azt írták, főszezonban elég zsufi volt, még valami üvegtigrist is telepítettek oda. Ma milyen állapotban van?
Sziasztok. Az idei Tolo és Sarti után Lefkadára megyünk augusztus 22-től 2 hétre, ide is az Apollonnal. A fakultatív helyekről és árakról tudna valaki információval szolgálni? Köszi.
Unic!
Azt csak Paja fogja megmondani helyben, hogy éppen milyen fakultatívokat indít, éppen mire van igény. Ha hajós útra gondolsz, én a Nikolaos Boat útjait ismerem, Ők mennek kis szigettúrára a közeli kis szigetek körül, aztán van a 3 beach túrájuk Egremni, Aghiofili és Porto Katziki partjára, és a Kastos/Kalamos szigettúra. Ezek 15-25 euro köztl vannak, a kaja + 5 euro. De más hajók is vannak, azokat is megnézheted a parton, ha másra vágysz, vagy nagyobb hajóra.Tolo és Sarti után minőségi ugrásra számíts, anélkül, hogy az iméntieket leszólnám
Beszámolóm utolsó részéhez és ezzel utolsó napunkhoz érkeztem Lefkadan .
Még egy pár kép Agiofiliről:
Grillezett polipvacsora a Kónyu által javasolt Bardisban, ami nem volt csalódás:
Igaz, a polip egy picit oda volt égetve, de ez csak a vékony szélein okozott gondot, belül finom, vajpuha volt. Egy egész polip került 10,50 Euroba és az egész étel, két üdítővel 28,40-be, plusz ajándék édességet is kaptunk.
Kónyu! A Limonari beach tényleg elég zsúfolt volt, úgyhogy továbbmentünk, és ott volt egy kis öböl, ahol voltak páran, de le tudtunk telepedni kényelmesen. Sokféle halat láttam partközelben, nagyon élveztem. A Kamari beach A Desimi beach után van, a murvás úton mentünk, 1,5-2 km. Ti biztosan jártatok arra. Velünk szemben Meganisi, és szépen rálátni a Desimi beach-re is, sőt, rázoomoltam egy másik, szerintem csak hajóval megközelíthető beachre is, a neve szerintem Lagada.
Egyébként Meganisin ámultam és bámultam és sajnáltam, hogy már csak megtekinteni tudtuk a Fanari beach után lévő Fanari Cape-t. Gyönyörű, páran fürödtek ott, és volt egy két vitorlás.
ha tehetitek, egyetek egyet a To Aloni (T'aloni) tavernában, Chortatában a főúton a falu végén Ag. Nikitas irányában. Legjobb kaja a szigeten, pedig 8 napon át napi 2 helyet próbáltunk ki.
#2416502016-08-16 23:38:32 Válasz a #241642. hozzászólásra
Mezzos!
Az ezek szerint 16 taverna és ugyanennyi ebéd vagy vacsi, amit értékelhetnél okulásunkra, és ha már ki heverted a mézesheteket, írhatnál pár személyes élményt, infót vagy akár fotókat is tehetnél a netre
A Paraglidingot itthonról foglaltam Janni és Aggelikinél, fenn vannak a facebookon. A rövidebb repülést választottam, az 75 euro volt. Kalamitsibe jöttek értem és onnan mentünk fel egy pontra. Egy másik Para cég az Exanthiában lévő Rachi étterem mellől startol. Szóval mi egy másik helyre mentünk fel, és az Avali beachen szálltunk le. Az árban benne van a tranzit, fotó és videó is. Kiírják cd-re, de nálam volt egy SD kártya, arra másolta át. Tudom, nem olcsó, de már rég elhatároztam, hogy ennek most bele kell férnie, úgyhogy spóroltam rá A Tavernákról a tapasztalatom: Nidriben a Bardis volt nekünk a Best of, fincsi puha polip, korrekt áron a gyros pita - 1.90, jó ár-érték arány. 2x ettünk ott, egyik alkalommal dinnye volt a desszert, másodjára fagyi kehelyben. Ezen az egy helyen nem számolták fel a kenyeret. Olcsó még a Daltons is, ott hatalmas adag ennivaló van, aránylag jó pénzért. Amiről pozitívan tudok még nyilatkozni, az a dimitris, ahogyan Kónyu mondta, ott is minőségi, mennyiségi korrektség van. Viszont az el kell mondanom, tavaly Kefalónián mindig meg tudtunk vacsizni 30 euróból, úgy hogy ittunk is, lefkadán néztem ki a fejemből, amikor megláttam pl. hogy sok helyen 2,5 euro egy 3 dl-es üdítő, legtöbb helyen 3 euro egy 500 ml sör, Athaniban a Lefkatas tavernában 5 euro volt az 500 ml csapolt sör. Az ennivaló jó áron volt, a fiúk souvlakit ettek, 3 pálca volt, pita, sült krumpli, én Kalamarit ettem, ott hiányoltam a köretet, de végül is a Kalamari jó adag volt, így elég volt. Hogyan kell fotót ide berakni?