Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 16966
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241844 Üzenet linkje2016-08-25 09:19:18  Idézet innen: #241841

botocska írta:
...mi hazafelé 08.13-án fogtuk ki a török hadát. A mac/szerb határon vártunk egy órát,majd Belgrád előtt a kapunál álltunk két órát,illetve araszoltunk. ....

Tavaly a Belgrád előtti fizetőkaőunál tök véletlenül a jobb szélső sávban (nem az elektronikus leolvasós, hanem a közvetlen mellette lévő sávban) mentem, az vezet a második sorban lévő fizető kapukhoz. Ott sokkal kevesebben álltak. Idén láttam a sort a első sorban lévő kapuknál, és egyből mentem a második sorban lévő kapukhoz. Fél óra helyett 2 perc volt a várakozás.
Érdemes megpróbálni, mert ha ott is sokan lennének, többet akkor sem kell várni.

# 16967
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Wezir

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241845 Üzenet linkje2016-08-25 09:26:19 

Köszönöm szépen a válaszokat! Most megyünk első alkalommal külföldre kocsival, pláne ilyen hosszú útra és kicsit izgulunk. Annyi infót olvastam az autós utazásról, hogy már totál káosz van a fejemben. Mindenki másra esküszik icon_biggrin.gif
# 16968
Mezzos

Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241846 Üzenet linkje2016-08-25 09:57:35 

Belgrádnál szerintem mi legközelebb kerülünk, nem megyünk át a városon átvezetőn, mert oda is és vissza is kifogtunk egy balesetet. Éjjel talán kisebb a rizikó, de nappal úgy tűnik nagyobb az esély egy kis dugóra. A belgrádi kapunál mi is jobbra kerültünk a második kapukhoz, mondjuk nekünk mutatta is egy irányító srác. Tényleg gyorsabb.
# 16969
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241862 Üzenet linkje2016-08-25 18:39:00  Válasz a #241845. hozzászólásra Előzmény #241845

Ezt nyomtasd ki ( Szekeres István írása )!
Elsőre ezt kövesd szerintem és akkor nem lesz probléma (aztán majd ha máskor is mentek már lehet trükközni icon_biggrin.gif ).

# 16970
Dodi62

Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241863 Üzenet linkje2016-08-25 18:59:54  :)

szia mikor mentek? és honnan? Én a Belgrádon keresztülnek vagyok hive. ha megnézed amit Feketefelhő ajánlt a képeket és megjegyzed könnyen át lehet menni .De a gps is jol visz. Mi általában este 6 fele szoktunk indulni nográdbol. s igy reggel a görög határon vagyunk. Most még egyszer fogunk menni 9 dikén majd. Ja és hova lesz a cél?
# 16971
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241864 Üzenet linkje2016-08-25 19:00:05  Idézet innen: #241846

mezzos írta:
Belgrádnál szerintem mi legközelebb kerülünk, nem megyünk át a városon átvezetőn, mert oda is és vissza is kifogtunk egy balesetet. Éjjel talán kisebb a rizikó, de nappal úgy tűnik nagyobb az esély egy kis dugóra. A belgrádi kapunál mi is jobbra kerültünk a második kapukhoz, mondjuk nekünk mutatta is egy irányító srác. Tényleg gyorsabb.

Ha városban dugó van, akkor az elkerülőn is...

# 16972
Wezir

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241865 Üzenet linkje2016-08-25 19:48:52  Válasz a #241863. hozzászólásra Előzmény #241863

Pargara megyünk és Tolnából. Mi 8-án indulunk.
# 16973
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241883 Üzenet linkje2016-08-26 13:10:08  Idézet innen: #241845

Wezir írta:
... Most megyünk első alkalommal külföldre kocsival, pláne ilyen hosszú útra és kicsit izgulunk.

Szia!
Némi plusz info (jó tanács) még az előzőhöz, mint első bálozónak.
- ha több autóval mentek, ne haladjatok egymás "seggében", mert abból baj lehet (inkább beszéljétek meg előre a találkozók helyét, pl lapovói OMV kút, stb. és menjen mindenki a saját stílusában).
- tartsatok pihenőket 2-3 óránként. Muszáj mindenkinek kicsit megmozgatni az elgémberedett tagjait, mert a hosszú "mozdulatlanság" megbosszulhatja magát, legrosszabb esetben kaphatsz egy mélyvénás trombózist (a többiek a vízben, te meg az apartmanban hűtheted magad). Egy régebbi utunk során asszony járt így, talán egyszer szállt ki a kocsiból egész úton, aztán mire Olympic Beachre értünk, a kocsiból kiszállva egyszerűen összeesett. Két napig jegeltük a lábát.
- pihenőhelyként nem kell semmi extrát elképzelni, ami késleltetné a szálláshelyre érkezést. Lehet az a határon, egy fizetőkapu után, vagy egy benzinkútnál. Szóval olyan helyeken, ahol úgyis meg kell állni. (Túlzásba sem érdemes persze esni a megállásokkal, mert akkor úgy fogod érezni, hogy sosem érsz oda.)
- Macedóniában, a hegyek között nagyon szép a látvány a Görögország felé vezető irányban. Inkább álljatok meg többször -vannak parkolók-, mint hogy elnézz egy kanyart.
- Odafelé, ha nem csinálsz semmit Belgrádnál (lásd. Szekeres...), akkor simán mész az elkerülőn, ne görcsölj, hogy jobb lett volna a városon keresztül (ami elég randa egyébként). Hazafelé, ha nem csinálsz semmit, csak mész egyenesen a belgrádi fizetőkapuk után, akkor az út simán átvezet a városon (megnézheted, amit odafelé kihagytál) és a várost elhagyva, a repülőtér környékén kell jobban figyelni és lehajtani jobbra, Novi Sad (Újvidék) felé.
(Megj.: Hazafelé tartva a belgrádi hegyek közük kibukkanva nagyon szép a város látványa. Aztán közelebb érve látszik, hogy baromi ronda házak közt vezet az út.)
- hasznos egy váltótárs a vezetéshez (már persze, ha van).
- menetidőben ne higgy a guglinak (több lesz az).

Most nézem csak, hogy így elsőre bizony szép távolságot vállaltál (nyugi, a többség így kezdi). Amit raven71 kolléga írt teljesen valós, ez az út kb. 17 óra alatt járható be "kényelmesen!". (Mi idén Varikóba mentünk, az átlagsebességünk 70 km/ó volt, pedig többnyire a megengedettnél 5-10 km/ó-val gyorsabban mentem, csak épp sokszor megálltunk útközben.) Az indulást kb. ennek megfelelően lőjétek be, de vegyétek figyelembe, hogy éjszaka csak lassabban lehet haladni (esetleg egy éjszakai szállás is beiktatható valahol a görög határ környékén).
Általános jó tanács: Kövesd a helyi lakosok vezetési stílusát! (Ők -többnyire- jobban tudják hol lehet gyorsan menni és hol kell lassítani. De azért mérget ne vegyél rá, légy résen!)

Na, majd írj ha megjöttetek, milyen volt!
Jó utat, kellemes nyaralást!

# 16974
Dodi62

Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241884 Üzenet linkje2016-08-26 14:22:25  parga

Nagyon jó utat, ha valami kérdésed van nyugodtan irj.Jó párszor jártunk már arra Pargán is voltunk .mindenhová saját auto saját szervezésben megyünk. Igy hogy tolnát irtál nem tudom merre is terveztetek (Bajmok) Szerbiában és macban is haladjatok nyugiban ahogy a konvoly megy. lámpa égjen. a szükséges kocsi dolgok meglegyenek. Zöldkártya az autohoz ,utas biztositás macba kérheti. anyi melény ahányan vagytok . meg még van pár dolog ami jó ha bent van. Szerbe ha eléritek a szerpentines részt nehéz előzni jó auto kell hozzá . vannak hülyék is erre számolni kell. macba 3x 1,50 adjatok . szerbe ki van irva ,ha beálltok a soromponál is pirossal irja mennyi . vagy kérdezni de ahoz érteni kell mit mond . vagy itt megnézed melyiknél mennyi és megjegyzed. görög az könnyü 1,20 az első utána mind 2,40. mielőtt rámentek Igoumenitsa felé kétszer kell majd utat váltani jobbra tarts mindig . utána jo ut végig viszont nincs benzinkut wc mosdot is egyre emlékszem . Reméljük mire menni kell jó lesz a Belgrádon átmenö most is ahogy belenéztem vannak piros részek.
# 16975
Dodi62

Törzstag
Törzstag
553 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241885 Üzenet linkje2016-08-26 14:29:59  Belgrád

egyszer volt hogy haza fele a Belgrádi kapuknál hogy dudo volt a másik kapusoron átmentünk s hallgatam a gps-re mivel dugot jelzet és levitt a pályárol,na olyan helyeken vitt hogy senkinek nem kivánom az auto alig fért el az uton kanyar kanyar után és a végén majdnem a reptérnél keveredtünk ki. kétségtelen a dugot elkerülte csak én fáradtam le. Aki jól ismeri Belgrádot annak nem gond.
# 16976
Mezzos

Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241888 Üzenet linkje2016-08-26 15:08:31 

a nemzetközi zöldkártyát most is kérték a maci határőrök, szóval az legyen
# 16977
Wezir

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241890 Üzenet linkje2016-08-26 15:12:23 

A zöldkártya már megvan, mellény és ilyesmik is. Kötöttünk mindenféle biztosítást. Csak ismerősök olyanokkal riogatnak, hogy a szerb rendőrök lehúznak pénzzel, ez mennyire igaz?
# 16978
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241891 Üzenet linkje2016-08-26 15:25:53  Idézet innen: #241890

Wezir írta:
A zöldkártya már megvan, mellény és ilyesmik is. Kötöttünk mindenféle biztosítást. Csak ismerősök olyanokkal riogatnak, hogy a szerb rendőrök lehúznak pénzzel, ez mennyire igaz?

Ok nélkül nem fognak megállítani és nem is fognak lehúzni.. Ha valami miatt vétettél is és megakar büntetni alkudj vele.. Általában az elsőre kimondott összeg negyedével is megelégszik....

# 16979
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241892 Üzenet linkje2016-08-26 16:24:33  Idézet innen: #241891

Kepkypa írta:
Wezir írta:
.. Csak ismerősök olyanokkal riogatnak, hogy a szerb rendőrök lehúznak pénzzel, ez mennyire igaz?

Ok nélkül nem fognak megállítani és nem is fognak lehúzni.. ....

Teljesen egyetértek veled. Közel 20 éve járok arrafelé és még soha sem büntettek meg a szerb-macedón útvonalon. Ha megállítanak, akkor az nem egyenlő a büntivel. Maradj az autóban, majd ő odajön és megmondja mit akar. Többnyire csak intenek egyet, hogy mehetsz tovább.

(Anno, a háború idején Bulgária felé mentünk, na ott a bolgár rendőröknek voltak érdekes próbálkozásai:
- leint, megállsz, öv kicsatol, szálnál ki (TILOS), erre közli, hogy nem volt bekapcsolva a biztonsági öved, ezért megbüntet (na, ekkor asszony átváltott házisárkány üzemmódba, rendőr menekült),
- Hajnali 4 óra, gyorshajtás a szófiai körgyűrűn (a 40-es tábla bent van a fák között, én meg 61-el mentem). Mondták, hogy ez itt most 60 DM (német márka még volt akkor), gyorsan előszedtem maradék orosz tudásom és lealkudtam fejenként 10-re (ketten voltak). Az útlevéllel együtt gyorsan gazdát cserélt a pénz, utána barátságosan elbeszélgettünk, megmutatták a trafipaxot is. (Hazaérve derült ki, hogy a jogosítványom 2 hónapja lejárt, és a forgalmi sem volt már a topon. Ha ez ott derül ki, valószínűleg még most is valamelyik bányában mosogatnék.)

# 16980
Feketefelho

Aktív fórumos
Aktív fórumos
87 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#241893 Üzenet linkje2016-08-26 16:34:05  Idézet innen: #241890

Wezir írta:
... Csak ismerősök olyanokkal riogatnak, hogy a szerb rendőrök lehúznak pénzzel, ez mennyire igaz?

Az utóbbi (kb 6-icon_cool.gif évben már nem szórakoznak a külföldi autósokkal OK NÉLKÜL. Ha viszont valami nagy baromságot csinál az ember, akkor a magyar rendőrökhöz hasonlóan bánnak veled.
Régen tényleg előfordultak keresetkiegészítő rendőri beavatkozások (ismerősök 2 napig álltak a lakókocsival a magyar határ közelében, aztán alkudoztak valamennyit és csak úgy jöhettek tovább. Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen ártatlanok voltak.)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1131 1132 1133 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu