Ezt az utvonalat mikor a migránsok jöttek mi is megnéztük már B tervnek hogy Bitola,Niki s Kozani . Elég szűk szerpentines ha kifogsz egy teherautot nagyon nehéz előzni ,vagy jó auto kell hozzá. sürű forgalom ,időbe veszteség km. be szinte ugyan ott van pl ha Nydrit nézem .Kirándulásnak,felfedezésnek jó .Mi mivel éjszaka szoktunk menni igy nem biztos .Van még akkor a másik lehetőségek is Bitolánál az Ohridi tó felé majd Albánia s visssza jönni Görögországba valahol. De lehet feljebb is menni Albániába s ugy Ioannina Arra számitani kell hogy magas hegyek vannak.Leggyorsabban viszont szerintem Macedonián végig Evzoni felé majd a A2 Igoumenitsa felé s ahol kell lemegyünk.
Erre még hosszabb is egy ötvenessel... Csak a kaland kedvéért agyalok, az ésszerűség nem ezt az utat diktálja. Mi már abbahagytuk az éjszakai utazást, meguntuk. Így Szeged- Ohrid lenne az első nap, a második meg egy lazább Ohrid-Nidri.
Nekünk igy is hosszu hogy Macedonián végig s az Rt-n tankolok utána meg Ioanninanal le ,Prevezza, Nydri ,és utána kompozás,Kefalonia dél. ez 1800km körűl szokott kijönni. Éjszaka lehet legjobban haladni és másnap is kell menni jó távot .És egyedül vezetem végig. lényegében egy nap ha mindent számolok.
mi is nappal megyünk, de szerintem maradunk az Evzoni útvonalnál, az ilyen záróvonalas szerpentinen kemény plusz órát/órákat össze lehet szedni. Mi is néztük az Ohridi-tó környékét, de ha meg is nézzük, akkor visszafele plusz 1 nappal. Azért Magyarországig melós egy ekkora hegyimenet az elején is a napnak, hát még a végén.
Amúgy a Ionnina - Filippiada szakasza az új pályának részben már járható, március végétől elvileg az egész. Az is kivált egy kis záróvonalas tötyögést Lefkada felé.
ez egy jó kis szakasz kb 80km.Régebben én is láttam valamit rola de egy ideje nem. és tényleg meggyorsitaná nem egyszer volt már hogy kifogtunk egy konvojt és képtelenség volt elmenni mellettük.több info van erről valahol?
Mezzos először Korfura mentek?Láttom utánunk egy héttel indultok.
nem, először Lefkada, aztán Korfu lesz nekünk. Lefkadanews-on szoktam látni róla híreket, legutóbb azt írták, hogy március végén átadják egészen Amfilochiáig, kivéve 4km-t az elején, tehát az A2 és az új szakasz közt le kell majd még jönni és pár km főút.
Írták is, hogy Lefkada felé Filippiadánál lesz érdemes lejönni, néztem, hogy időben talán tényleg a legjobb. Meg úgy emlékszem onnantól előzhetős, csapatósabb az út már Prevezáig.
Mi mindig arra megyünk Filippiadának s ugy Prevezzanak.mielőtt beérünk szoktunk tankolni de ezt igy nem tudom leirni Általában olcsobb mint máshol .Talán tavaly csak ott volt hogy 1 eu-ért láttuk a dieselt. Prevezzánál van mikor levágjuk és a romok mellett jövünk át nem megyünk ki a 18- ra . Beragadni meg legtöbbször a hegyen ahogy jösz lefele "Látni egy két havas csucs is" ott szoktunk .már lent ahol a hegy mellett jövünk ott jobban van esély rá.
#2432532017-03-06 10:56:44 Válasz a #243227. hozzászólásra
Én két éve voltam Szkopje,Ohrid, Bitola, Edessa útvonalon. Az út minősége Szkpojétól Ohridig elég jó, az "autópályán" sok a fizetőkapu. Az autópálya után nagyon lassan lehet haladni, sok a szerpentin. Ohrid-Görög határ végig jó minőségű út, fizetős szakasz nincs, lassú haladás. Bitolában érdemes megtankolni mert utána már nincs benzinkút macedón oldalon. A görög oldalon jó minőségű út, de nagyon lassú haladás szintén.
Szerintem maradunk a bevált Evzoni felé vezető úton. Azóta néztem egy videót (valaki felrakta a Youtube-ra egész Skopje-Ohrid utat felgyorsítva), de annyira nem tetszik. Maga a tó szép, de elég lepusztult 1-2 helyen. De az odavezető út tényleg elég gáznak tűnik. Inkább foglaltam egy szállás Makrygialoson. Oda leérünk kényelmesen délutánra, kis pancsi, gyros, pihenés. Másnapra még marad az a 4-500 km Lefkadáig.
Régen ekkora utakat egyben tettünk meg esti/délutáni indulással, de rájöttem, hogy nem azért megyek nyaralni, hogy az első napon azt se tudjam a fáradságtól, hogy ki vagyok...
mi is nappal megyünk és Evzoni felé. Szeretünk nézelődni út közben és éjjel ez nem túl látványos. Na meg aznap még dolgozom délelőtt, úgyhogy kicsit fáradtabb is leszek, így csak Vranjéig megyünk első szakaszban.
Tegnap jöttünk haza Görögország-ból és új autópálya díjak vannak. Ha lefele megyünk az első kapunál csak tikketet húzunk, a második kapunál 290 helyett 320 dínárt fizettem. Belgrád és Nis között az eddigi 730 dínár helyett 800-at. Nis után az eddigi 190 dínár helyett 210-et, majd a határ előtt 70 dínár helett 80-at. Így 260 dínárral került többe egy oda-vissza az út.
Sajnos euroban nem tudom, mert az még nem volt kiírva. A macedón és görög egyenlőre nem változott.
Egyébként jó út volt, egyenlőre új szakaszokat nem adtak át. Macedóniában az alagút előtt Negatinónál terelés van majd 30 km-en, remélem a nyárra majd megszűnik.