Animoon, én Nei Pori -t ajánlom. Különösen kisgyermekes családoknak optomális. Finom homokos part, enyhén mélyülő víz. Sokakat láttam gyermekekkel, egézs picikkel is. Strandolásra kiváló. A FB-on van ilyen csoport, itt ha érdeklődsz széles tájékozottságra tehetsz szert.
Vicike!
Ha fontos a tengerpart és a faluközont közelsége ( nekünk is az) akkor Sarti ófalu, vagy Sarti Village. A beach kb 1,5 km és naponta 5-ször megtenni 40 fokban elég vacak Ibusznak vannak jó apartmanjai, mi idén a Katerinába megyünk, mert szemben a bolt, mellette a pékség, és 30 m-re a tenger beach bárral. Tavaly Spanosban voltunk,az is jó. Unitravelnél van a DIMIs, az full központi.A falu központjában, tengertől max 50 m. Jó ééterem sztem a Pizza Grill Emmannuell, ( olcsó is, 15-ért ketten tudtunk vacsizni tavaly) gyorséttermek közül nekem az Avra gyrosa ízlett a legjobban. Amit kerüljetek messziről a honfitársaink által üzemeltetett Hanna Haus étterme. Tavaly voltunk egyszer vacsorázni, mert baromi fáradtak voltunk, és az volt legközelebb, a szouvlaki valami olyan csirkéből volt ami zselés állagú, szóval újrafagyasztott majd felolvasztott , sületlen gusztustalan cucc volt. Ha magyaros ennivalóra vágytok, akkor Relax Pizzeria, óriási adagok és finomak.
Sarti kicsiknek-nagyoknak szuper, és nagyon olcsó. Érdemes a Sarti Village részen foglalni, ott csendesebb este, közel a part, de nincs túl távol a faluközponttól sem. Beachet feljtsd el 2 gyerekkel, messze van mindentől.
Amúgy Chalkidikin egy csomó jó hely van, pl: Neos Marmaras, Nea Plagia, Nea Potidea, Fourka. Szóval választék bőven akad, a környezete szép, a tenger tiszta. Nei Pori és környékén sanszos a tengerifű, meg a tenger sem olyan szép szerintem
Sarti Village a legjobb abból a szempontból, hogy közel van a központ és csendes.
A Beach igaz kicsit messze van a központtól, viszont kicsiknek sokkal jobb a part, mert nagyon sekély, a Villagen és az ófaluban gyorsabban mélyül.
Mi a Beach-re megyünk, igaz kocsival megyünk így este nem gond bemenni a központba, tudom milyen 1,5 km gyaloglás éjfélkor telekajálva...
Most, hogy belegondolok nappal is el lehet menni kocsival a Beach-re strandolni kocsival...hogy ez eddig nem jutott eszembe
szerintem kis gyerekkel fontosabb szempont, hogy a parthoz közeli, lassan mélyülő szakaszon legyen a szállás, minthogy este mennyi idő alatt gyalogolsz be a központba, persze mindenkinek más a fontos, mi beachre megyünk a focipálya mellett lesz a szállás... egy kis gyaloglás nem árt, még teli pocakkal sem...
Tudtok Sarti környékén helyet, strandot,öblöt ahol lehet kagylót találni szedni?
Régen Sarti beachen még volt de tavaly márcsak elvétve lehetett találni.
Mi Sarti villagen voltunk, autóval, Berlin apartmanban, teljesen korrekt, könnyen lehet parkolni, csendes helyen van, közel van minden. Fürödni beachre jártunk gyerköccel.
Mindenkinek aszerint kell választani, hogy milyen igényei vannak, mi a legfontosabb.
A központ forgalmasabb, gyorsabban mélyül a víz, durvább a homok, viszont közel van minden.
A Beach csendesebb, nyugisabb, sekély, finom a homok, viszont relatív messze van a központ.
Mindössze 1,5 km-ről van szó, amit tudom, hogy kisgyerekkel messze van.
Mi a Beach-re járunk, mert nekünk hangulatosabb, igaz kocsival megyünk be a központba.