#2434852017-03-30 23:11:43 Válasz a #243481. hozzászólásra
Rátapintottál a lényegre....történetesen hogy nem az a lényeg
Amikor úgy 30 éve először tengerpartra terveztem utazni, még szakszervezeti beutalóval Jugoszláviába, én is ezt gondoltam fő szempontnak. Ezek szerint a korai éveid taposod, ha így van, hamar rájössz majd, hogy nem azért mész a tengerhez, hogy a teraszról bámuld a végtelent, ez inkább óceán-viszonylatban lehet szempont. Sokkal inkább azért, mert kristálytiszta vízben búvárkodhatsz, ami pl. Lefkada nyugati, "végtelen" partjainál nem adatik meg, mert nincs mit nézned a víz alatt. Nidri az összes szigeti látnivalóhoz jó kiindulópont, főként a hajóutakhoz, hiszen innen indul a legtöbb, plusz szemben fekszik Meganissi, a földi Paradicsom félórányi kompútra fillérekért. Azonkívül nem csak az a szempont, hogy honnan a legszebb a panoráma, először is mert 2 hétre nem nagy program panorámát bámulni, főleg nem végtelen vizet, másodszor pedig mert nincs annyi szállás adott helyeken, hogy minden utazni vágyó mondjuk Kathisma felett lakjon abban a max 100 főt elszállásolni tudó pár hegyifaluban. Persze ha húznának a nyugati partra a hegyoldalban 10-15 hatalmas szállodatömböt, ez utóbbi probléma megoldódna, de akkor már kinek lenne kedve átmenni a keleti partról? Az is szempont lehet, hogy esti programlehetőség, ami a mi esetünkben a tavernázás, erősen limitált! De ezektől függetlenül sokan vannak, vagyunk, akik 1-1 alkalommal szívesen élnének ezekkel a korlátozott lehetőségekkel, többen innen a fórumról is szálltak már meg a nyugati part csodás hegyi falvaiban, ha Téged nem zavarnak ezek a "hiányosságok", szívesen adnak tippet azok, akik már szálltak meg ott. Depláne ha az általam említett szempontok nem a Te szempontjaid, és nem akarsz sznorizni, átjárni Meganissire, elhajózni Kastosra és Kalamosra, vagy tudsz hajnalban kelni, hogy eljuss a hegyről a túlparti kikötőkbe időre, akkor Neked nem biztos, hogy Nidri jó szállásnak, ez nem is általánosítható. Szóval hajrá, ha akarsz, simán lakhatsz a másik oldalon, ha a végtelen tengert és a csodás naplementéket akarod élvezni, én biztosan nem beszéllek le róla, nincs miért. Ahogy sokaknak jó megoldás Nidriben megszállni, sokaknak inkább a Te álláspontod tetszik. A lényeg, hogy már ott legyek Ja, és akinek nincs jogsija, mint nekünk se, az egy nyugati parti hegyifaluban eléggé elszigetelődik a sziget többi részétől, szóval ha oda vágysz vagy 2 hét autókázás, vagy helybenjárás......de egynek ez sem lenne utolsó nyaralás, legalább lesz miért visszatérni
#2434862017-03-30 23:18:39 Válasz a #243485. hozzászólásra
Pargától engem is kiver a hideg, nem vágyom oda, pár éve 2x is voltunk Pajával az Acheronon autóval Lefkadáról Nidriből, és mondhatom, megérte! Ha rászánod az oda-vissza utazást, nem fogsz csalódni. Paja tudtommal oda már nem szervez, de szívesen eligazít ha megkeresed! A víz az elején tényleg hideg, de nem csak hogy megszokod egy idő után, de melegvízű források csatlakoznak útközben, mindenki simán abszolválta.
Mi is a nyugati részén voltunk Lefkadának Kalamitsin és nagyon szerettük. Igaz, kell autó és néha kell korán kellni, de ez még jó is volt, mert hajnalban legalábbis (főszezonban) nincs senki az utakon. És hát itt volt Kavalikefta, Kathisma, amit imádtunk a többi széségért utazni kell, de megéri.
Meganissiért pláne, mert az mesés. Apró, de teli szépséggel és nyugalommal, főleg Lefkada után.
#2434952017-03-31 19:31:36 Válasz a #243492. hozzászólásra
Ezért mondtam, hogy innen is sokan vannak, akik a nyugati partot preferálták, persze sokan nem szeretik Nidrit, strandolni mi sem szoktunk ott, és a teraszról sem látjuk a nyílt tengert, de ezer más szempont miatt nekünk tökéletesen megfelel. Vitaindítónak tökéletes egy ilyen felvetés, csak az a tapasztalat, hogy többen meg szoktak egy ilyen vitában sértődni, ha valaki máshogy látja a dolgokat Ez nagy részben a mai politikai hangulat miatt alakult így, én speciel preferálom a hasonló, kibeszélős, megvitatós párbeszédet!! Sokat lehet abból okulni, ki mit tart fontos szempontnak a nyaralásakor, én próbáltam ecsetelni a mi szempontjainkat. Szokott felvetés lenni az is, hogy melyik időszakban jó nyaralni, mi az előszezont szeretjük, emellett is millió érvem van, de sokaknak az ilyenkor hidegebb tenger miatt már eleve kizárt egy júniusi turnus. És még millió más tapasztalatot lehetne még megosztani egy fórumon, sokról volt is már szó itt régebben.
#2434962017-03-31 19:34:14 Válasz a #243495. hozzászólásra
Leginkább egyébként Scorpioson szállnék meg Rybolovlevnél, így távolságok se lennének, a helikopter sok problémát meg tudna oldani, ezt tudjuk már mi, egyszerű emberek is
#2434972017-03-31 19:38:42 Válasz a #243481. hozzászólásra
Osztozom Kónyu által leírtakkal teljes mértékben. Nidri nekem képek, videók, leírások alapján nagyon bejön, mert megvan a kellő élet, taverna mennyiség, szórakozási lehetőség stb, ami számomra fontos. Nekem is a sznorizás a kedvenc elfoglaltságom amit a nyugati partokon a nagy hullámok miatt nem igen lehet csinálni sajnos, viszont én is szeretem a végeláthatatlan tengert látni magam előtt.
Ezzel nem azt mondom, hogy ki se fogunk mozdulni Nidriből, pont ellenkezőleg, egész hétre fogunk motort bérelni amivel minden egyes nap más-más strandokat látogatunk meg, beleértve a csodaszép nyugati partokat is! De ahol fogunk találni kagylókat, oda visszafogunk járni a hét során. és ez valószínűleg a keleti partokon fog megvalósulni (Kónyutól már kaptam infókat ezekről a helyekről ).
Ugyan ezt tettük 2 éve Zakynthoson illetve tavaly Korfun is. Alig várjuk az idei Lefkadát!!
Van olyan köztetek aki tud nekem szolgálni motorcsónak bérléssel kapcsolatos infókkal? Azt tudom, hogy 40 lóerős motor alattihoz nem kell jogosítvány, már megnéztem a Dessimi illetve Nidri kölcsönzőnek is a hivatalos oldalát, ahol minden le van írva ugyan, de az, hogy mennyibe kerül az sajnos nincs.
1 vagy fél napra szeretnék bérelni egy kisebb, olcsóbb csónakot majd Meganisi partszakaszának felderítéséhez.
Tehát ha valaki tudna friss infóval szolgálni az árakról azt megköszönném!
Illetve az is érdekelne, hogy körülbelül egy 40 lóerős kis csónaknak, két személlyel, közepes tempónál mennyi idő alatt ürül ki a tartálya. Sajnos nem értek a csónakokhoz és kellemetlen lenne üzemanyag nélkül maradni a vízen
ez engem is érdekelne nekem a Dessimi Boats-ot ajánlották és igazából az lenne ideális helyen Meganisihez (mert mi is pont ezt terveztük). Aztán lehet, hogy a Nikolaos Boat-os szervezett Kastos, Kalamos, Meganisi út lesz. Erről Kónyu esetleg tudsz mondani bővebb infókat (mennyibe került, mikor indult, mikorra ért vissza, hol kötött ki)? Úgy emlékszem, hogy Ti voltatok ezen a túrán.
emlékem szerint lefényképeztem a hirdető lapot ami ki volt rakva hogy mi mennyi de igy hirtelen nem tudom a sok kép közül hogy hol van . Viszont én drágáltam föleg hogy még 20l benzin se árt. A nagyobb motorok már jól esznek. Aki még szerintem tud segiteni Bedő Paja facen meg lehet lelni.
#2435232017-04-02 21:25:30 Válasz a #243485. hozzászólásra
A "fiatalabb korosztály" mindenkinek mást jelent, neked lehet a 44 évem fiatal, de sokaknak vén f.sz vagyok.........)))
Nem akartam én vitatkozni, csak kíváncsi voltam néhány véleményre Nidrivel kapcsolatban. Nem találtam olyan különlegesnek, hogy annyira vonzana. Kivéve, hogy hogy ott van mellette Geni a Seaside étteremmel, amiért teljesen odavagyok.
Nem tudok búvárkodni, így az kimarad, én teljesen odavagyok a tenger gyönyörű színeitől, a hatalmas vízfelülettől, a hegyektől, az erdőktől. Mindig oda megyünk nyaralni, ahol hegy van, és mellette tenger. ))
#2435262017-04-02 23:52:06 Válasz a #243523. hozzászólásra
Félreértettél, a vitát sosem pejoratívan értem, azt próbáltam érzékeltetni, hogy soktényezős, hogy kinek miért jó Nidri. Vitaindítónak azért jó a kérdésed, mert több szem többet lát, és ki-ki leszűrheti a maga tanulságait.
Más: Kastos/Kalamos a Nikolaosszal úgy 25-nek rémlik, asszem kajával, de ez nem biztos, lehet, hogy úgy 30. Talán 9-kor indul és 6 körül érünk vissza, de mivel én is vén f.sz vagyok, a memóriák csalhat!
#2435272017-04-02 23:56:24 Válasz a #243523. hozzászólásra
Egyébként a sznorizás kivételével minden stimmel, említetteket én is mindet imádom, Nidri nyolcadszorra sem különleges, viszont praktikus bázis! És ott van a Nikolaos Boat és a Bardis, igaz, ez utóbbi csak tavaly óta