Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 374 375 376 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Ewy91 | #243771 Üzenet | 2017-04-21 11:54:28 | Válasz a #243746. hozzászólásra
Elkezdtem az elejétől olvasni a fórumot, hogy minél több információt begyűjtsek és teljesen felkészülten tudjunk majd menni. Bárcsak már ott tartanánk.... de még 130 nap...
Kíváncsiságból megnéztem, hogy mennyire lesz a szállástól a Paradise Beach és ha egészen elmegyünk odáig akkor 3, valamennyi órát ír gyalog, ha csak Kiniráig akkor 2,27. Lehet bevállaljuk majd icon_biggrin.gif úgyis akarunk túrázni.. ha nem túl veszélyes az útszakasz, vagy esetleg van valami kis ösvény akkor pedig tuti.
Kocsival megyünk egyébként, de a páromnak a szerelme az autó icon_biggrin.gif És Korfun már láttuk, hogy milyen utak vannak, így ezért fogunk bérelni valamit.
  Ewy91 | #243772 Üzenet | 2017-04-21 11:55:43 | Válasz a #243764. hozzászólásra Előzmény #243764
Köszi, igen oda mindenképp fel szeretnénk menni. Chrissi Ammoudiában lesz a szállásunk, úgyhogy lesz egy szép kis túra. icon_smile.gif
  Messinia | #243775 Üzenet | 2017-04-21 15:06:48 | Válasz a #243771. hozzászólásra Előzmény #243771
A sziget azon oldalán, ahol Paradise beach is található, sok látnivaló illetve partszakasz van, ha béreltek valamit, akkor érdemes esetleg több helyet is bejárni. (Arra van még az Archangelos kolostor, Tripiti beach, Limenaria, Alyki - itt mi egy fél napot is eltöltöttünk, csak hogy a legfelkapottabbakat emlitsem.)
Annyi a szépség a szigeten, hogy csak győzzétek felfedeni! icon_smile.gif

Egyébként az autónkat ott mi napi rendszerességgel mostuk le, a Márványpart után konkrétan Hófehérkének nézett ki. icon_smile.gif
  Balazsh | #243778 Üzenet | 2017-04-21 17:54:10 | Idézet innen: #243771
ewy91 írta:
Kocsival megyünk egyébként, de a páromnak a szerelme az autó icon_biggrin.gif És Korfun már láttuk, hogy milyen utak vannak, így ezért fogunk bérelni valamit.

?????
Nem tudom mit láttál Korfun, de Thassos nem ugyan az!
A szigetet körbefogó főút, egy jó minőségű (bár csak ilyenek lennének itthon is) széles út. Talán csak pár faluban van egy-egy szűk része a házak között. Szóval itt nem kell félteni az autót....
  Dodi62 | #243779 Üzenet | 2017-04-21 20:23:35 | Thassos.
Én is Balázzsal értek egyet ,párszor körbe mentünk és végig jó volt az ut . Ilyen utnak én is örülnék itthol . Nem is tudom találkoztam e kátyuval. Irták hogy használnak márványt is az uthoz én nekem ugyan ugy tapadt a gumi. Igaz mindig jó gumikkal megyünk .most is nemrég raktam vadi ujakat fel igy avval megyünk már ez is a felkészitésre met már.
  Ewy91 | #243782 Üzenet | 2017-04-22 09:45:52 | Válasz a #243778. hozzászólásra Előzmény #243778
Korfun eléggé szűkek voltak az utak, és nagyon kacskaringós, illetve sok kis falun kellett átmenni, ahol kb néha csak 1 autó széles volt.
  Dodi62 | #243783 Üzenet | 2017-04-22 10:23:22 | utak
Mi is voltunk saját autoval Korfun s vannak olyan hogy szinte egy auto széles vagy még annyi se. De találkoztunk ilyennel Lefkadán és Kefalonián is. Thassoson ami körbe visz végigjónak tartotuk peddig alacsony az autonk itthol egy padkára nem tudok szinte felállni parkirozoba meg az orra hogy fel ne akadjon . Persze itt is van hogy a házak között el kell menni és mégy sok gyalogos is És evel valoszinű találkoztok ahogy Limenasbol jösztök Panagia és azon keresztül vagy előtte lefordultok a golden beach felé az csak lejtös szerpentin. De maga a fő ut elég széles jó . A beachra valo lemenet az változo mert nem aszfalt. és a parkirozás is van hogy az ut széle az sem aszfalt. De néha egy kis séta jó . Nem mindig hogy az auto att álljon mellettünk. ilyenre a motor az amivel bárhova.Haladni is jol lehet ha elég jó auto van. A gps is jól müködik mindenhova pontosan elvitt. Korfun a régi amit lecseréltem bevit egy olajfa ligetbe hogy alig tudtam megfordulni.
  Messinia | #243785 Üzenet | 2017-04-22 11:32:38 | Válasz a #243782. hozzászólásra Előzmény #243782
A szűk kis utcák itt is jellemzőek, de egész Görögorszában is. icon_smile.gif Itt is kell Skala Potamia felé menet átmenni pici településeken, szűk és kanyargós utcákon, de simán megoldható. A
sziget pici, és a körbevezető főút szuper, majd meglátjátok. Valóban a strandokhoz levezető útszakaszok sok helyen nem betonozottak, de attól még jók. (egy-két kivétellet) Mi is féltettük először a kocsit, aztán beláttuk, hogy felesleges, egy kis por nem árt neki. icon_smile.gif

Limenasba pl. szinte napi rendszerességgel bejártunk, ahová azért lehet oda nyilván autóval könnyebb. De a Golden beachnél is minden megvan, ami kell egy nyaraláshoz,mármint a kaja, az éttermek, a zöldségesek, pékség stb. Odakint meg majd meglátjátok, hogy hová akartok menni, és milyen járművel. icon_smile.gif
  Dodi62 | #243786 Üzenet | 2017-04-22 12:13:52 | Thassos
ha megnézed Messinia visszatérés Thassosra albumát látsz jó pár képet milyenek is az utak. benne van Panagia is és a fő ut Aliki felől vissza felé potámiába.Jó sok szép kép.az én képeim mai napig se láthatok.
  Messinia | #243792 Üzenet | 2017-04-22 19:52:54 | Válasz a #243786. hozzászólásra Előzmény #243786
Ó Dodi, hogy Te miket tudsz! icon_smile.gif Én már nem is emlékszem, hogy milyen képek vannak az albumomban! icon_smile.gif
  Balazsh | #243800 Üzenet | 2017-04-24 08:48:44 |
Eszembe jutott valami.

2014. szeptember végén és október elején töltögettem fel videókat a szigetről, amik autós kamerával készültek.
Itt a fórumon lehet böngészni: http://www.thasos.hu/forum/2/5?hilit=vide%C3%B3&start=1050#p15210

Vagy összegyűjtve itt: https://www.youtube.com/channel/UCatPT7jrpVnBuFoK3Vj3AqA
  Ewy91 | #243818 Üzenet | 2017-04-26 16:12:47 |
Köszi mindenkinek!!! icon_smile.gif

Esetleg Thasoson lehet bérelni motorcsónakot jogosítvány nélkül?
Quad bérlése esetén nézik hogy csak autóra és 50cc-s motorra van jogsid?
  Momóka | #243871 Üzenet | 2017-05-02 10:20:42 |
Sziasztok!

Volt már valaki Thassos-on és Nei Pori-ban is?
Nei Pori mellett szól az Olympos, és a 2 órával rövidebb út, valamint 40 eFt megtakarítás 2 autóra.
Thassos-on pedig több strandot lehet megnézni, és gondolom, hogy szebbek a partok, mint az Olympos-i riviérán.

Köszi az ötleteket!
  Balazsh | #243874 Üzenet | 2017-05-02 10:30:10 | Idézet innen: #243871
Momóka írta:
Sziasztok!

Nei Pori mellett szól az Olympos, és a 2 órával rövidebb út, valamint 40 eFt megtakarítás 2 autóra.
Thassos-on pedig több strandot lehet megnézni, és gondolom, hogy szebbek a partok, mint az Olympos-i riviérán.

Köszi az ötleteket!

Az igazság az, hogy a kettő nem is említhető egy lapon. Thassos sokkal-sokkal jobb.
Igaz én csak 1 napot, tranzitként voltam Nei Pori-ba.

Egy falut és egy egész szigetet mondjuk nem is lehet nagyon összehasonlítani.....
Az út pedig nem hiszem, hogy hosszabb lenne. A kompot már ne számold, az már nyaralás főleg a gyerekeknek. A sok sirály, ami kíséri elvarázsol mindenkit.....
  Csarlsz | #243875 Üzenet | 2017-05-02 11:05:41 | Idézet innen: #243871
Momóka írta:
Sziasztok!

Köszi az ötleteket!

Kedves Mamóka!
Igen jártunk minkét helyen, össze sem lehet hasonlítani Nei Porit, Thassossal.
Mindkettő más..
Thassosra csak is kocsival érdemes menni, mert be kell járni az egész szigetet! Minden part, öböl, falu, más és olyan gyönyörűek, hogy bűn kihagyni. Valóban messzebb van, de megéri azt a + 100 km. Mi 2015-ben voltunk, tehát azt nem tudom a tavalyi szigettűz mennyi kárt tett. Ide másolok Ági blogjából egy bejegyzést.

"Isteni igazságszolgáltatás
Szomorú hírt kell megosztanom Veletek. icon_sad.gif 2016.09.10-én hajnal háromkor a villámok begyújtották a szigetet. A mi öblünk nincs veszélyben. Rachoni, Prinos, Alikes és Limenaria környéke érintett a tűzben.

A tegnapi nap Pános is és én is elég válságos állapotban voltunk. Én a szálláslátogatásokat kellett hogy tegyem. Pános látszatra beivott és én hagytam őt aludni. Enni is próbált volna, de nem érezte ízét a falatnak.
Ő belül sírt, én meg kívül zokogtam.
Ilyenek vagyunk mi. Amit ő nem tud kimondani, azt én kiöntöm.
Jó, hogy a szeptember 10-én itt történteket teljességben nem látta és nem hallotta.
Belehalt volna. 1985, 1989 a thassosi tűzvésznap ismétlődött meg azon a napon.
Estére megnyugodtam.
Ő is.
Ma már tiszta szemmel nézünk és tiszta hanggal beszélünk.
Kijózanodtunk .
Mi is történt valójában?
A tömeg, a túlépítkezés, a természet és annak természetességének elpusztítása.
A sziget mindenhol kiabálta, elég, elég, elég."

Ö a szigeten él, sok mindent megtudhatsz a szigetről, https://www.thasos.hu/blog -on.

Üdv. Csarlsz
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 374 375 376 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu