Sziasztok!
Paja itinerjében megakadtam egy dolgon. Lehet, hogy csak azért, mert rég voltam autóval.
Szóval tényleg a körforgalomba behaladónak van elsőbsége Görögországban?
bizony, ott is jobbkéz szabály van... meg kell szokni, plusz ha villogtat valaki (görög), akkor az azt jelenti, hogy "vigyázz, jövök", nem azt, hogy "menj csak, elengedlek", illetve ha vészvillogót tesz ki valaki lassítva, akkor számíts rá, hogy valami szabálytalan manőverre készül, pl. záróvonalon megfordulás
bizony, ott is jobbkéz szabály van... meg kell szokni, plusz ha villogtat valaki (görög), akkor az azt jelenti, hogy "vigyázz, jövök", nem azt, hogy "menj csak, elengedlek", illetve ha vészvillogót tesz ki valaki lassítva, akkor számíts rá, hogy valami szabálytalan manőverre készül, pl. záróvonalon megfordulás
Szia Mezzos!
Szeretném megkérdezni,tudod-e, hogy Görögországban minden körforgalom jobbkezes-e?
"Európában vannak olyan körforgalmak, ahol nincs kihelyezve elsőbbséget szabályzó tábla. Ez esetben a "jobbkéz szabály" érvényes, ami azt jelenti, hogy a körforgalomban haladó elsőbbséget ad, a neki jobbról érkező, körforgalomba behajtó jármű részére. Mivel ez a szabályozás a nagy forgalmú csomópontokban "beduguláshoz" vezet, egyre kevésbé alkalmazzák."
Szia Mezzos!
Szeretném megkérdezni,tudod-e, hogy Görögországban minden körforgalom jobbkezes-e?
"Európában vannak olyan körforgalmak, ahol nincs kihelyezve elsőbbséget szabályzó tábla. Ez esetben a "jobbkéz szabály" érvényes, ami azt jelenti, hogy a körforgalomban haladó elsőbbséget ad, a neki jobbról érkező, körforgalomba behajtó jármű részére. Mivel ez a szabályozás a nagy forgalmú csomópontokban "beduguláshoz" vezet, egyre kevésbé alkalmazzák."
Köszönöm, Csarlsz
Szia, én eddig nem találkoztam olyannal, ahol lett volna macisajt a behajtóknak, de nagyobb városokban még nem vezettem (kivéve Thessaloniki). Biztos, hogy van olyan is. Ahol nincs tábla, ott viszont tuti mindig jobbkéz szabály. Kivéve, ha turistákkal futsz össze, mert ők az európai módon használják.
Én is készültem egy kérdéssel: a szerb görög csoportban azt írják, hogy Evzoni után 3km-rel felhúztak Thessaloniki felé egy fizetőkaput, de még nem üzemel. Erről van valakinek infója? Pl. mikortól üzemel majd és mennyi lesz a sarc.
Körforgalom -marha egyszerű , 2 példám van hogy meg lehessen érteni.
1. Lefkada Lygia kb 20-25 körforgó a nagyobbik részénél van nyalókás tábla, de van ahol nincs,de ugye olyan picik a forgók,én csak visszatolatásokkal bírnék körbemenni-nem normális ez a része.Tehát nem kell száguldani észen kell lenni.
2. Kefalonia :Aki ott volt tudja ,helyi autópálya leállósáv nélkül 3 körforgó,1.Argostoli felől ,egyszerű nincy semmilyen tábla,tehát jobbkéz szabály, 2.körforgó a középső óóóóó egyszerű nincs tábla jobbkéz szabály,3. körforgó az üzletnél,az úton beérkezve semmilyen tábla, Szt. György vár felől(Skala,Lourdas) semmilyen tábla, na akkor hogy síma legyen és egyszerű,a reptér felől ott virít 1 Stop tábla, az üzlet felől meg egy elsőbbség adás kötelező.Na ezt találja ki aki benn van a forgóba.
Ugye nagyon egyszerű,tanulság,szépen lassan,ésszel,lábbal a féken!
Bizony már április elején kezdték bontani a régi autópálya kapukat. Mondtam is autópálya kapukat fognak telepíteni a helyükre, amit májusban el is kezdtek építeni. Jól haladnak az építésükkel.