Segítségeteket kérném!
Július elején megyünk autóval Paráliára ...
Mit nézzünk meg? ... Érdelelnének az
árak is(néhány élelmiszer) valamint,hogy hol érdemes vásárolni,kajálni? ...
Üdv!
Autós topic révén, és mivelhogy autóval sokkal szabadabban mozogsz, érdemes megnézni Edessában a vízesést, a Meteorák felé menet a Daphné forrást, illetve Petralonában a cseppkőbarlangot.
Vásárolni a Lidlben érdemes, kajálni meg... bízz a szimatodban, de tuti nem maradsz éhes
#2447042017-06-14 00:57:06 Válasz a #244692. hozzászólásra
Skiathost mindenképpen nézzetek meg, szerintem, befizetős program. mi felmentünk autóval az olymposra is kicsit, a köves úton. és a lábánál is vannak szép vízesések és kristálytiszta víz. plusz fel is sétáltunk egy túraútvonalon, ott ia volt szép vízesés.
Tavaly voltunk, akkor a tojás olyan 650Ft körül volt/10 darab. tej sem volt olcsó.
más kb hazai vagy picit drágább.
Utánakérdeztem és a hivatalos válasz az, hogy a BS jelölés a kénmentes EuroV gázolajat jelöli. Értelemszerűen ezt kell önteni az autókba, de a sima valszeg nem is nagyon van a kutakon már. Ne feledjük, hogy a szerbek és a macedónok se trabanttal járnak már, ott is már többségben vannak a 2006 utáni autók.
Köszi.
A Meteorákat egyénileg vagy szervezett kirándulással nézzük meg?
Egyénileg és nézz utána, hogy melyik mikor van zárva, mert van heti egy szünnap mindegyik kolostornál. Mondjuk mi csak egyet néztünk meg belülről, az kb. elég is volt.
Szia ! én még megtoldanám Skiathosi hajó kirándulással , Platamonasi várlátogatással. Olimposi túrával és az Alikesi sólepárlóban való fürdőzéssel. A hajós túra kivételével ezek a helyek kb 35 km-en belül találhatók. Ja és még a Tempi völgyében a Vénusz tavasza forrás is ott található.
Utánakérdeztem és a hivatalos válasz az, hogy a BS jelölés a kénmentes EuroV gázolajat jelöli. Értelemszerűen ezt kell önteni az autókba, de a sima valszeg nem is nagyon van a kutakon már. Ne feledjük, hogy a szerbek és a macedónok se trabanttal járnak már, ott is már többségben vannak a 2006 utáni autók.
A közhiedelmekkel ellentétben a "kénmentes" üzemanyag nem az autóknak jó, hanem a környezetvédelemnek. !! A kén egy nagyon jó kenőanyag, amire a diesel rendszereknek szükségük van. A kénmentesekben ezt egyéb adalékokkal igyekeznek pótolni, több kevesebb sikerrel. Kivételt képez néhány CR befecskendező rendszer, ezek kényesek a kéntartalomra, ezekbe valóban szükséges a kénmentes gázolaj. Itt a kényesség 50-100ekm-es futásra értendő, azaz ha valaki tankol véletlenül egy nem kénmenteset ezekbe, nem kell a kardjába dőlnie.
#2447202017-06-14 14:28:39 Válasz a #244717. hozzászólásra
Teljesen rendben van, talán Baja és Hercegszántó között kátyúsabb az átlagnál emlékeim szerint. Szerb oldalon jól ki van táblázva az út, a sebességkorlátozásokat illik betartani, mert sok helyen mérhetnek a rend éber őrei.