Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 5776
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245328 Üzenet linkje2017-07-07 18:57:42  Válasz a #245326. hozzászólásra

Szia Lala, itt egy link, ezt nézd már át légyszíves, annyira út-elmagyarázásban nem vagyok jó. Görögországra gondolsz ugye? Hogy ott hol térsz le Keramoti felé. Thessalonikinél (itt térsz le először) -Kavala - Keramoti az útirány, de itt a leírásban jobban el van magyarázva.

http://www.thasos.hu/thassos/i.....tt-utvonal

Akkor Ti is akkor lesztek kint, amikor mi. icon_smile.gif

# 5777
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245332 Üzenet linkje2017-07-08 09:26:40 

Szia Messinia! Most néztem,hogy csak a felét küldte el a rendszer amit írtam. Szóval délelőtt 10-kor indultunk Nyíregyházáról és hajnal 00.45-kor már az első görög benzinkúton voltunk. Csak itt álltunk meg aludni.4-kor keltünk fel ,összeszedtük magunkat és indultunk.Kavalaba bementünk a Lidlbe,igaz hogy várni kellett vagy 40 percet hogy kinyisson, mert ők 8-kor nyitnak
Megvettük amit kell és indultunk.11-kor márta szálláson voltunk Skála Potamiasbam. Ez már görög idő szerint volt 11 óra. Remélem tudtam segíteni.

# 5778
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245333 Üzenet linkje2017-07-08 10:03:09  Válasz a #245332. hozzászólásra Előzmény #245332

Mi is kb. így tervezzük, dél körül indulunk M.köves mellől, tehát kb. ezek leszek a időpontok, mit nálatok. Legalábbis remélem, hogy nem húzódik el semmi miatt. Az első görög kutat már én is sokkal biztonságosabbnak vélem pihenésre.

A szállást csak dél körül foglalhatjuk el majd, szóval fürdés lesz addig. icon_smile.gif

# 5779
Lala12
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245349 Üzenet linkje2017-07-09 07:53:01 

Szia Messinia! Köszönöm a segítséget, úgy néz ki mégsem kavarodtam el odafelé, de a hazaútnál valamit elnézhettem, mert egy kőszállító kamionnal együtt jöttem el a szigetről, amit egyszer Keramotiban, majd az autópályán is megelőztem.
Igen, mi is most megyünk, Áginál foglalatam, a Viki parti apartmanban leszünk, a Capitan étterem mellett.
Ti hol fogtok lakni?

# 5780
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245350 Üzenet linkje2017-07-09 08:07:26  Válasz a #245349. hozzászólásra Előzmény #245349

Mi Skala Potamia központjában leszünk, az Ifigénia parti apartmanban (ahol a motorkölcsönző és a cukrászda van). Eddig mindig fent voltunk a dombon, jó lesz most, hogy párat lépek és beleér a lábam a tengerbe... icon_smile.gif
# 5781
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245353 Üzenet linkje2017-07-09 08:40:36  Idézet innen: #245350

Messinia írta:
Mi Skala Potamia központjában leszünk, az Ifigénia parti apartmanban (ahol a motorkölcsönző és a cukrászda van). Eddig mindig fent voltunk a dombon, jó lesz most, hogy párat lépek és beleér a lábam a tengerbe... icon_smile.gif

Kedves Messinia!
Ha lehet egyáltalán ilyet kérni egy Thassost szeretőtől, "objektívan" beszámolnál arról,hogy a tavalyi tűzvész milyen nyomokat hagyott a sziget flórájában?
Előre is köszönöm.
Nagyon szép nyaralást kívánok! Üdvözlettel, Csarlsz

# 5782
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245359 Üzenet linkje2017-07-09 11:36:52  Válasz a #245353. hozzászólásra Előzmény #245353

Persze, mindenképpen fogok tájékoztatást adni majd igyekszem nem elfogult lenni. icon_smile.gif

Nem tudom mennyit fogunk barangolni, Alykinél állítólag meglálszik a tűzvész nyoma, az a kedvenc helyem, oda szeretnék azért átmenni, és útközben majd szétnézek. icon_smile.gif

# 5783
Ewy91
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245389 Üzenet linkje2017-07-10 14:18:20 

Az alábbi kérdéseim lennének amelyekre nem találtam meg igazán sajnos a válaszokat a fórumon, vagy csak részben.

- Motorcsónakot lehet bérelni Thassoson, azon belül is esetleg Skala Potamiában, vezetői engedély nélkül? Akik kint vannak láttak erre esetleg lehetőséget? (Korfun lehetett és annyira jó volt <3 )

- Olvastam olyat az előző évi hozzászólásokban, hogy a kompra úgy állnak fel helyetted? Ez igaz? Nem szívesen engedném meg másnak hogy beálljon helyettem. Ez azért is fura, mert Korfun mi magunk álltunk fel a kompra és semmi gond nem volt belőle.

- Skala Potámiában olvastam hogy megy a halas kocsi, esetleg minden nap és milyen idő tájt megy? Hol található meg pontosan?

- Éttermi árakról tudna valaki friss infoval szolgálni? Első sorban olyan ételek érdekelnének, ami halas (nincs rajta panír, stb, mert nem eszünk lisztet, tejterméket és cukrot - leszűkíti a kört icon_biggrin.gif ) , illetve csirke, birka, bármi csak ne legyen rajta az előzőek. Az miatt is kérdeztem a halas bácsit, mert lehet nagyon drága lenne minden nap étteremben enni, és hátha olcsóbb a halas bácsi. Vagy piacon is lehet kapni? És melyik az az étterem ahol a legtöbb ilyen választék van, platános, stb..?

- Limenas mellett van a nagy sárga bolt, igaz? Vagy máshol is van ahol nagy a választék, még nekünk is? icon_smile.gif

Köszi, és ezer hála!! icon_smile.gif

# 5784
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245391 Üzenet linkje2017-07-10 14:36:54  Idézet innen: #245389

[quote="ewy91"]Az alábbi kérdéseim lennének amelyekre nem találtam meg igazán sajnos a válaszokat a fórumon, vagy csak részben.

- Olvastam olyat az előző évi hozzászólásokban, hogy a kompra úgy állnak fel helyetted? Ez igaz? Nem szívesen engedném meg másnak hogy beálljon helyettem. Ez azért is fura, mert Korfun mi magunk álltunk fel a kompra és semmi gond nem volt belőle.

Csak 2 kérdésedre tudok 100%-ban biztos választ adni.
A kompra saját magadnak kell felállni, nem a személyzet viszi fel a kocsit.
Igen ott található az üzlet ahol írtad.

# 5785
Norcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245392 Üzenet linkje2017-07-10 15:22:54 

Szia Ewy91!

A Thassos.hu-n ezt találtam a témáról,Ónodi Ági írta még évekkel ezelőtt.

Motorcsónakot bérelni lehet Pefkariban, és itt a mi öblünkben is/Skala Potamia/. De senkitől nem hallottam, hogy bérelt volna, mert vízijártassági engedélyhez van kötve. 2005-ben foglalkoztam utoljára ezzel a témával, akkor nagyon szigorúan betartották a bérlők a vízi jogosítvány ellenében kiadandó járművet. Valószínűleg továbbra is ez a helyzet, hisz nem hiszem, hogy a bérelhető jármű ára tartana vissza valakit ettől a kirándulási lehetőségtől.
Egy csónak bérlése tavaly egy napra :

kötött partszakaszra: 50 Euró + üzemanyag.
olyan csónak, amivel a sziget körbe is járható, 100 Euró + üzemanyag volt.

Tehát nem az összeg vészesen nagy, mert ha ezt elosztom 4 főre, akkor normálnak tekinthető. Valószínű a jogosítvány hiánya okozza a gondot...

Ennyit tudok a témáról. Soha, senki nem jelzett vissza, hogy motorcsónakozott volna.

Én két hét múlva indulok, ha ráakadok valamilyen lehetőségre írni fogok!

# 5786
Ewy91
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245418 Üzenet linkje2017-07-11 11:07:02  Válasz a #245391. hozzászólásra Előzmény #245391

Köszönöm szépen a segítséget! icon_smile.gif
# 5787
Ewy91
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245419 Üzenet linkje2017-07-11 11:11:51  Válasz a #245392. hozzászólásra Előzmény #245392

Szia!

Köszönöm, igen én is ezt az infót találtam róla, más egyebet nem, itt is feltettem már régebben a kérdést, de nem jött rá válasz. És aki most esetleg kint van hátha tud valami friss infót a dologról icon_smile.gif megköszönném, hogy ha esetleg látsz valami lehetőséget rá és szólnál.
Egyébként érdekes dolog ez.. Korfun 3 éve voltunk, és nem is gondoltuk volna, hogy ilyen lazán kezelik a dolgokat. Volt egy 15-20 perces eligazítás, ahol megmutatták, hogy hogyan kell kikötni, és az alapvető szabályokat, adtak egy térképet meddig lehet elmenni (jó messzire el lehetett azért), és aztán agyő! Nap végén kellett vissza vinni a motorcsónakot. Annyi szép helyet bejártunk vele, amit amúgy nem lehetett volna.
Lehet meg kell csinálni a vezetői engedélyt rá?! icon_biggrin.gif

# 5788
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245427 Üzenet linkje2017-07-11 18:42:50  Válasz a #245353. hozzászólásra Előzmény #245353

Szia Csarlsz! Igaz, hogy nem engem kérdeztél, de ha nem baj akkor megpróbálok válaszolni. icon_smile.gif Ma jöttünk haza Thassosról (immár 5. alkalommal) és ahogy én láttam valóban Alikinél látszik, a tavalyi tűzvész nyoma. Az is a hegyoldalban a fákon. Nem szép látvány ugyan, de amekkora volt a tűz, nem vészes. Máshol nem láttuk a nyomát, igaz mi csak Limenáriáig mentünk Skala Potamiasból. Ha van kérdésed akkor szívesen válaszolok, ha tudok. Üdv: Klára
# 5789
Lala12
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245466 Üzenet linkje2017-07-13 13:00:58 

Sziasztok! Tegnap este érkeztünk meg Skála Potamiaba. A tenger meleg, az emberek a szokásos módon kedvesek. Ezen a részen a négy évvel ezelötti állapothoz képest nincs túl sok változás. Viszont,mintha kevesebb nyaraló lenne és bezárt a kedvenc boltunk.
# 5790
Bujdososzabolcs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245467 Üzenet linkje2017-07-13 14:35:24 

Szia!
Mi vasárnap este megyünk. Milyen volt az út?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 385 386 387 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu