Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 17791
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mezzos

Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245405 Üzenet linkje2017-07-10 20:02:37 

és amit a facebook csoportban posztoltam:

Na, hazaértünk mi is. icon_sad.gif 8:50-kor indultunk Chalkidonából (tranzitszállás Thessaloniki mellett) és 15:55-kor (magyar idő szerint) Ásotthalmon átléptünk. Ásotthalom és az M5 között már nincs útépítés, csak kinn hagyott táblák. Minden határ perceken belül megvolt, Ásotthalom üres volt. Viszont rajzottak a zsaruk, Szerbiában menet közben mérnek jelöletlen, civilnek kinéző kocsikból. Előttünk állítottak félre valakit egy fekete új Octaviával és kiszálltak a zsaruk. Görögországban láttunk új traffis dobozt az A2-esen a régieken kívül. Macedóniában a görög határ után 3.5km-rel kezdődik a terelés és 13km-en át egy pályán megy a kétirányú forgalom, hol a jobb pályán, hol a balon. Kb. a fele távon van leálló sáv irányonként (lehet előzni). Ezután 34km terelés alsóbbrendű úton, majd 9km nagyon szar pálya ugratókkal és gödrökkel, utána csapatható. A Görögországba tartók kb. 40km-t mennek alsóbbrendűn, tehát kicsit többet (azaz már nem Negotinonál kezdődik a terelés, hanem 4-5km-rel később).

Budapestre 17:35-kor (magyar idő) futottunk be, M5-ön 1 traffi volt illetve bevezetőn is 1.

# 17792
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245406 Üzenet linkje2017-07-10 20:11:28  Válasz a #245402. hozzászólásra Előzmény #245402

# 17793
Turkish

Aktív fórumos
Aktív fórumos
129 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245408 Üzenet linkje2017-07-10 21:00:40  Válasz a #245401. hozzászólásra Előzmény #245401

Na ezt nem vágom... Valahol hallottam hogy az oroszoktól veszünk és Százhalombattán finomítunk minden itthon forgalmazott üzemanyagot. A különbséget az egyes forgalmazók adalékai adják. De hogy ki kivel van, passzolom.
# 17794
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245410 Üzenet linkje2017-07-10 22:49:44  Válasz a #245406. hozzászólásra Előzmény #245406

Köszi!
# 17795
Zozi70

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245411 Üzenet linkje2017-07-10 22:55:02 

Sziasztok!Mit gondoltok ha péntek este 18-ra érünk Tiszaszigetre 1 óra alatt át tudunk érni a határon Szerbia felé?
# 17796
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245412 Üzenet linkje2017-07-11 05:59:24 

Hát ez jó kérdés. Egy nappal későbbi eseményre tudtok választ? Mik lesznek a lottőn a nyerőszámok? De félre têve a tréfát , nem tudni mi lesz pénteken, de vélhetôen kevesebben lesznek mint Röszkénél.
# 17797
Bento

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245422 Üzenet linkje2017-07-11 13:20:39 

Inkább induljatok egy órával korábban, Szerbia felé a péntek délután kritikus lehet Tiszaszigetnél is, aztán ha nem sikerül átjutni 19 óráig, lehet átmenni Röszkére órák hosszat szívni.
# 17798
Nagyfotos

Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245426 Üzenet linkje2017-07-11 17:46:42 

Sziasztok.Már itthonról írok pár sort az utunkról...Előszőr vágtunk Görögországnak autóval,pontosabban Lefkadára mentünk.Győrből du.17 kor indultunk már Pest felé nagyon nagy dugóba keveredtünk péntek du.lévén....nagyon rövid /tényleg ici pici /technikai megállókkal 1 sofőrrel 18 óra alatt megtettük a távot Nikianá-ig....A Férjem vezetett de Én sem aludtam semmit próbáltam szóval tartani és figyelni az utat ahol kellett a táblákat nézni....hát na......a busznál jobb mindenképpen..árban is jobb hiszen 4 mentünk így az is jól osztódik illetve nem kellett jármű bérlésre költeni ,de megjegyzem idén marha olcsón lehetett robogót bérelni az elmúlt 3 alkalommal mikor busszal mentünk végig volt mocink és az idei áraknál drágábban...Visszafelé vasárnap de.indultunk nagyon jól engedtek a határoknál csak Belgrád előtt kerültünk dugóba még az elkerülő előtt a háromsávos útból csak 1 lesz és ez nagyon megfogta a forgalmat majd másfél órát araszoltunk de így is 17és fél óra alatt Győrbe voltunk...szóval röviden ennyi.... icon_smile.gif minden autóval indulónak jó és sorban állás nélküli utat kívánok.. icon_smile.gif
# 17799
Larik

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245428 Üzenet linkje2017-07-11 18:56:11 

Sziasztok! Ma jöttünk haza Thassosról. Június 29-én indultunk nyíregyházáról délelőtt 10 órakor két gyerkőccel és hajnali fél egykor már a görög határ után lévő első benzinkúton pihentünk. Nagyon gyorsan átmentünk minden határon (igaz a magyar és a szerb határ együtt kb. 35 perc volt, de a többinél senki nem volt előttünk) a Macedónok meg sem nézték az iratokat, csak intettek, hogy menjünk. Semmi gond nem volt az oda úton. Visszafelé is nagyon jól haladtunk, semmi várakozás a határon max. 2-3 perc. Délután 4-kor indultunk Keramotiból (görög idő) és hajnal fél háromkor már a magyar határnál lévő Mol ( vagy OMV) kúton voltunk. Itt aludtunk 3 órát és indultunk. Ez volt a 2. autós utunk(előtte vagy repülő, vagy busz) és eddig még nem volt gond a rendőrökkel sem, viszont most Macedóniában leintettek minket a pályán, mert csak a helyzetjelző volt felkapcsolva az autón. Elvette a párom iratait és mondta, hogy menjünk valami városba vagy faluba előrébb, ott vegyünk le 250 Eurót majd jöjjünk vissza hozzá, és akkor visszaadja az iratokat. Legalábbis valami ilyesmit magyarázott. A párom mondta neki hogy hát azt se tudjuk most hol vagyunk, meg hogy jövünk ide vissza mikor az már a pálya másik oldala lenne. Erre visszaadta a forgalmit és azt mondta, hogy tegyünk bele valamit és majd ő akkor eldönti, hogy mi legyen. Betettünk neki 20 Eurót, ő kivette és mosolyogva tovább engedett minket. Szerintetek ez így szabályos volt??? Én úgy érzem, hogy megvezetett minket, hiszen előttünk és utánunk is sokan jöttek akiknek még a helyzetjelző sem volt felkapcsolva mégsem állította ki őket. Mindegy, megkapta a pénzét , mi elindultunk aztán pár perc múlva már le is előzött minket és elhúzott. Járt már így valaki közületek? Vagy csak mi voltunk pancserek?
Ezt leszámítva szuper volt minden! icon_smile.gif

# 17800
Mezzos

Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245432 Üzenet linkje2017-07-12 09:40:54 

hú, ez durva, nem gondoltam, hogy ilyen még létezik... szerintem nem voltatok pancserek, ezt máshogy nem nagyon lehet megúszni, pechetek volt.
# 17801
Csaba67

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245437 Üzenet linkje2017-07-12 14:52:59 

Korábban egy ismerősöm hasonló módon járt, 200 eurórol indultak, majd szintén 20 euró lett az alku vége. Ő kért átvételi bizonylatot a macedontól, addig pénzt nem adott nekik, végül mérgesen legyintettek neki és tovább engedték. Ez van, erre lehet számítani, bár velem 10 év alatt egyszer sem fordult még elő ilyen.
# 17802
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245438 Üzenet linkje2017-07-12 16:39:50  Válasz a #245428. hozzászólásra Előzmény #245428

Szabályosnak biztos nem nevezném. Hasonlóképpen jártunk talán 2007-ben, csak minket elvileg gyorshajtásért vett elő a rend őre. Mondtam neki, hogy tempomattal jöttem így kizártnak tartom. Csak erősködött és a lézerpisztollyal akarta bizonyítani, úgy hogy másokra mért, már pedig neki van igaza. Akkor 100 eurót akart elkérni Tőlünk és azt mondta, hogy amíg nem fizetjük ki nem engednek majd ki a határon...

Megkérdeztem a rendőrtől nem-e lehetne valahogy másképpen intézni ezt. Vissza kérdezett, hogy mire gondolok... A vége az lett, hogy megkértem, hogy ne én legyek már aki ezt megmondja mert nyilván nem akartam direktben megvesztegetni! 35 eurót mondott. Vissza mentem a kocsihoz össze szedtem minden fémpénzt kb 5 perc alatt (cirka 20-22 eurónyit) mire megunta és oda jött. Azt állítottam, hogy ennyi az összes eurónk aztán mint Nálatok is láttam az arcán, hogy adjam oda és menjek a fenébe:)

# 17803
Accord

Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245439 Üzenet linkje2017-07-12 18:02:37 

Szombat délután indultunk. Röszke akkorra padlón volt, Tompán 3 óra, Ásotthalmon minimum 1 óra várakozást mondtak az ottani rendészek. Átvágtattunk Bácsalmásra, és a világ barma vagyok, h eddig nem ott mentem mindig. Teljesen egyedül voltam, a hőrök majd elaludtak, 2 perc volt az egész. Tompához képest nekem Kkhalas felől néhány km a különbség, viszont az út is tök üres volt, gyorsabban haladtam mint bármikor. Délután 5-kor léptük át a határt, 6 előtt Pargan voltunk. Szombat éjszakától féltem, de a Mac-görög határ 20 percét kivéve 1-2 autó volt mindenütt.
# 17804
Kepkypa

Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245442 Üzenet linkje2017-07-12 19:04:10 

Engem már többször állítottak meg a maci rendőrök, de csak egyszer fizettem 20 euró körül.. Volt hogy éppen alacsonyan repültem amikor kivettek.. Kért 40 eurót, én meg ok, adj vissza egy tízest azt már itt sem vagyunk.. Azt akarta menjünk vissza a határra felváltani, de közöltem innen csak haza fele vagyok hajlandó menni.. beültek a rendőrautóba tanakodni, én meg mutogattam az órámra nekik hogy mennénk már.... Aztán rendőr kiszállt visszaadta az ötvenest és elengedett fizetés nélkül.... Volt olyan hogy hajnali 3 kor megállított hogy gyorsan mentem. Én meg közöltem vele hogy nem !! Nekem is mutogatta a radarpisztolyt én meg hogy az minden csak nem bizonyíték, és kiröhögtem. Megveregettem a vállát és faképnél hagytam... Nem jött utánam ,gyorsan leintett egy kamionost.. Az meg már úgy szállt ki hogy a kezében volt egy üveg pia icon_smile.gif
# 17805
KissLaszlo

Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#245444 Üzenet linkje2017-07-12 19:37:21 

Én is pont így jártam, csak még adtam neki egy tarkóst is és bezavartam a kocsiba...utána visszajött hajlongva elnézést kért és le is pacsiztunk, megölelgettük egymást, majd felvezetett a határig szirénázva...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1186 1187 1188 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu