Egyetèrtek Dobaki2 fòrumtàrssal, illetve hozzàfűznèm: az èvek soràn mindenki maga alakìtja ki a rendszert, hogy mikor indul, hol lèp àt hatàrt, hol tankol, hol pihen, stb.
Nekem pl. a lapovòi ès a vranjei OMV kutak eddig megbizhatònak bizonyultak. Plusz a zsibbadàs is akkortàjt szokott elővenni... itt pihenek ès nyomàs tovàbb. Utàna màr csak Evzoni utàn a pàlya melletti Eko kùtnàl àllok meg.
Idén nyáron végre sikerül Samothrakira eljutnunk. Nézegetjük az útvonaltervezőket, van, amelyik Nistől Bulgárián át vinne Alexandroupolisba. Elbizonytalanadtunk: arra rövidebb, de rosszabbak az utak....Tudna valaki segíteni?
Üdvözöllek benneteket! Új belépő vagyok, nyáron először megyek a családdal Görögországba. Zakynthos a cél. Sokat olvastam az útvonal lehetőségekről. Tekintve, hogy mi a román határ mellett lakunk, kacérkodom a Nagyvárad-Temesvár- és úgy átlépés Szerbiába útvonallal. Ha valakinek lenne konkrét tapasztalata erről szívesen venném.
Tavaly arra mentünk, semmi gond nincsen vele. Persze egy kicsit lassabb, mert autópálya csak Temesvárig van, majd Belgrád után Sendrő-nél (Smederovo) csatlakoztok fel újra a pályára.
Köszi. Egy korábbi hozzászólásodba remekül összeszetted a lényeges dolgokat. Én is úgy gondolom, hogy mindenki saját maga tudja egy nyaralásnál mi a leglényegesebb számára, illetve a családnak. Persze nyilván jól lehet meríteni mások tapasztalatából. A román szakasszal kikerülném a "rettegett" röszkei átlépést is.
Nálunk is felmerült már többször is a másik család útvonala, akikkel megyünk (Nyíregyházáról), de mindig Röszke, vagy Röszke közeli útvonal maradt.
Km-ben igaz rövidebb, viszont időben sokkal hosszabbnak találtuk.
Nem csak a Röszkei határ van, ott van Ásotthalom, Tiszasziget és Tompa...
#2471072018-03-18 21:53:00 Válasz a #247106. hozzászólásra
Köszönöm! Még egy kérdés: Olvastam, hogy volt aki előre foglalt a kompra jegyet, olyanok, akik Zakynthosra, vagy Kefalóniára utaztak. Szükséges ez, vagy ráér megvenni a jegyet az oda érkezéskor?
Vessetek meg engemet, de én mindig ott tankolok ahol szükséges nekem (persze nagy kutakra gondolok)...
Nagyrészt igazad van, de én pl. itthon is egy adott társaságnál tankolok, nem ott, ahol éppen kifogy az üzemanyag. Ha tudod előre, hogy meddig tart ki a kocsidban az üzemanyag, akkor semmi akadálya annak, hogy Görögország felé menet is ott legyen szükséged a tankolásra, ahová előre megtervezted Ráadásul az Egnatia Odoson Korfu felé menet még mindig nincs túl sok üzemanyagkút, arrafelé nem árt előre megtervezni, hogy hol tankolsz.
Nekem mindig van frissített itinerem az adott évi útra, benne van az indulástól számított km szelvény szerint, hogy hol vannak a határok, az autópályakapuk (ahol mennyit kell fizetni) és persze az autó hatótávolságának megfelelő részen pár üzemanyagtöltő állomás is.
Az autónak 750 - 800 km meg se kottyan egy tank benzinnel autópálya tempó mellett, így ha Magyarországon a határ előtt tankolok, akkor probléma nélkül el tudok jutni Smokvicáig az RTPetrol kútig, vagy a Kaszinóig (ha Smokvicánál nincsenek sokan, akkor inkább ott tankolunk).
Visszafelé az se gond, ha Szerbiában kell tankolni, volt már rá példa, hogy hazafelé jövet a szerb határ előtt minden macedón kútnál tucatjával vártak az autók szabad kútoszlopra, akkor gond nélkül tankoltunk a szerb határ után.
Ha viszont lefelé menet nem tankolsz Macedóniában, hanem csak Görögországban tankolsz (mert ott kér az autó inni), akkor egy vacsora árát simán elbukod a szükség szerinti tankolással
Köszi Markibe. Neked hány literes a gáztartályod? végig gázzal mész vagy ha kifogy további távolságot benzinnel teszed meg? Az én tartályom 70l azaz 64l gázt tudok tankolni bele. Néztem a térképet utca módban. hol van gáz kút rész? mármint hova álljak tankolni.