Navigáció, GPS
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247212 Üzenet linkje2018-03-28 14:33:56  Idézet innen: #247207

PierrKardán írta:

Nektek sikerül fekvő módba állítani? Hogyan kell?

Nálam állóban és fekvőben és szépen ketyereg. icon_biggrin.gif

# 302
Csarlsz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247214 Üzenet linkje2018-03-28 17:19:17  Idézet innen: #247196

PierrKardán írta:
Helló Csarlsz!

Látom az utazólistában, hogy július végén vagy négyen leszünk kint a fórumról Sartiban, majd tarthatunk egy kihelyezett fórumtalit icon_smile.gif

Benne vagyok! Majd privátban beszéljük meg mikor és hol.

# 303
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247215 Üzenet linkje2018-03-28 20:01:22  Idézet innen: #247212

cserrobi írta:
Nálam állóban és fekvőben és szépen ketyereg. icon_biggrin.gif

Ajjaj icon_sad.gif

Nálam sem a két éve telepített verzió (Samsung Tab S 8.4 tableten), se a két hete telepített verzió (új Xiaomi Redmi 5Plus telefonon) sem hajlandó elfeküdni icon_eek.gif

Nyilván valahol a személyre szóló beállításaimban lesz a probléma, mert csakis ez köti össze a két eszközt.

Hol a francban lehet az erre vonatkozó beállítás icon_question.gif

# 304
PierrKardán
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247216 Üzenet linkje2018-03-28 20:22:46 

OK, ha kilépek a személyes fiókomból, akkor elfordul a navigációs ablak.

Nem keresem a vonatkozó beállítást, regelek egy új fiókot, üres beállításokkal, nem volt a régiben semmi pótolhatatlan információ icon_smile.gif

# 305
Feksza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247217 Üzenet linkje2018-03-28 20:31:28 

nem szeretnék kekeckedni,de nem jobb egy gps készüléket használni,ami csak arra van?mint hogy az ember a telefonját terheli,foglalja rajta a helyet,biztos hogy a legrosszabbkor hívnak.nem beszélve arról hogy egy gps készüléket kifejezetten arra fejlesztenek,egy telefont nagyon nem.
# 306
KissLaszlo
Törzstag
Törzstag
1068 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247219 Üzenet linkje2018-03-28 22:18:28 

Én is keresek valami jó navit. Legutóbb próbáltam a Google Offline-t, de ahogy átértünk Szerbiába valami miatt meghülyült, nem tudtam használni. Átálltam az IGO-ra, igaz ezen 2013-as frissítés volt, de legalább stabil volt. Arra jó, hogy lássam kb mikor érünk oda. Egyébként nem látom sok értelmét, mert csak Szerbiában és Macedóniban kell fizetni az adathasználatért. Ott meg úgyis csak átutazunk.
# 307
Fekete
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247220 Üzenet linkje2018-03-28 23:23:00 

Szuper, köszi elkezdem tesztelni őket
# 308
Fekete
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247221 Üzenet linkje2018-03-28 23:32:13 

Nekem egy régi 5-6 éves samsung tablet dolgozik napi szinten a kocsiban. mindig ott tartom +40 ben és -20 fokban is kicsit lassabban de megbízhatóan működik, és fut rajta a waze. A pár 10 e ftos GPS ek kora szerintem lejárt. A forgalmi helyzetet és egyéb valósidejű információkat biztosító GPS ek meg sok 10 ezertől kezdődnek.
# 309
Feksza
Aktív fórumos
Aktív fórumos
117 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247223 Üzenet linkje2018-03-29 06:23:02 

Nem tudom mi a több tízezer forint,akinek nincs,az is be tud szerezni egy készüléket,aztán az igo-t rá lehet dobni a netröl teljes eu.térképpel. De igen,az is egy alternatíva amit te csinálsz,szerintem a telefonos dolog nem túl praktikus.
# 310
Andreas27
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247224 Üzenet linkje2018-03-29 08:51:54 

Minek utána a telefonom mindig nálam van, és tárhellyel, valamint RAM-al is el van látva rendesen, ezért nekem nem alternatíva a GPS készülék beszerzése. A bejövő hívásokról pedig az autóba épített Bluetooth rendszer gondoskodik.
# 311
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247225 Üzenet linkje2018-03-29 09:43:00  Idézet innen: #247219

KissLaszlo írta:
Én is keresek valami jó navit. Legutóbb próbáltam a Google Offline-t, de ahogy átértünk Szerbiába valami miatt meghülyült, nem tudtam használni. Átálltam az IGO-ra, igaz ezen 2013-as frissítés volt, de legalább stabil volt. Arra jó, hogy lássam kb mikor érünk oda. Egyébként nem látom sok értelmét, mert csak Szerbiában és Macedóniban kell fizetni az adathasználatért. Ott meg úgyis csak átutazunk.

nekem a Sygic jött be a legjobban, évekig tökéletesen működött, így aztán tegnap megvettem, mert most -81%-os akcióban van és megérdemlik. Google maps-szel az a bajom, hogy nem figyelmeztet sebességhatárokra és egyéb hasznos dolgok hiányoznak benne, illetve főként Görögországban hajlamos földutakra is tervezni. iGO-t használtam elég sokáig, de sokszor idióta útvonalakat tervezett, volt olyan is, hogy bevitt egy ipari telepre illetve egy Tesco parkolóba teljesen indokolatlanul. A HERE-t is használtam, elsőre bejött, de az én szájízemhez képest kevéssé testre szabható. Waze-vel nekem az a bajom, hogy iszonyatosan szívja az akksit, egy 1 órás út után szalonnát lehetne sütni a telefonomon., olyan forró. Maps.me, Navigon, Oruxmaps, Locus (túratérképnek kiváló) és hasonlók szót sem érdemelnek autós navigáció szintjén.

A Sygic teljesen testre szabható, beállíthatod, hogy szóljon sebességtúllépésnél, de megadhatod, hogy pl. csak +10%-nál lakott területen belül, +15% felett azon kívül, beállíthatod, hogy oldalt mutassa hány km a következő benzinkút és milyen árai vannak (vagy étterem, wc, szervíz, stb.) az útvonalon, eddig soha nem tervezett idióta útvonalat, mindig több alternatív útvonalat ajánl fel, ami közül választhatsz. Van Traffic feature benne, ami olyan, mint a Waze, hogy ha dugó van felajánl egy alternatív útvonalat, amit elfogadhatsz vagy nem (ez külön tetszik, hogy megkérdi, ha 5 másodpercig nem utasítod el, akkor a kerülőútra áttervezi). Beállíthatod, ha ki akarsz kerülni egy országot a tervezésnél, vagy az útvonalon egy országban nem akarsz fizetős úton menni (pl. Szlovákián át mész Ausztriába, de a 20km-es szakaszra nem akarsz matricát venni). Csomó olyan funkció van, amit én a többiből hiányoltam, de azóta lehetséges, hogy azokban is van ilyen, pl. intersection view, hogy ha egy bonyolult kereszteződéshez közeledsz, kinagyítja és bejelöli a sávot, amit használni kell. Traffi adatbázisa is van, fix traffik benne vannak, arra is be lehet állítani figyelmeztetést. A térképeket az appon belül ingyenesen lehet letölteni és frissíteni, mindig a legfrissebb TomTom térképek vannak. Az akksi használat is teljesen rendben van, egy 5 órás út alatt evett kb. 10%-ot. Szóval nekem nagyon bejön, ezért vettem meg tegnap.

# 312
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247226 Üzenet linkje2018-03-29 09:58:17  Idézet innen: #247217

feksza írta:
nem szeretnék kekeckedni,de nem jobb egy gps készüléket használni,ami csak arra van?mint hogy az ember a telefonját terheli,foglalja rajta a helyet,biztos hogy a legrosszabbkor hívnak.nem beszélve arról hogy egy gps készüléket kifejezetten arra fejlesztenek,egy telefont nagyon nem.

15 éve még jobb volt, már nem. A telefonok hasonló nagyságú kijelzővel rendelkeznek és általában jobb felbontással, adott az internet kapcsolatuk élő forgalmi információkhoz, nem macera frissíteni a térképeket, nem hagyod a kocsiban, így nem törik be érte az ablakot rosszabb helyeken, ha úgy állítod be, akkor tud a címjegyzékedből ismerősökhöz navigálni, a kocsihoz sétálva be tudod lőni a címet és a kocsiban csak elindítod. Mindemellett sokkal olcsóbb megvenni egy appot (de ingyen is beszerezhetőek), mint irreális áron egy GPS navit és mínusz egy kütyü, amit hurcolni kell.

# 313
Cobir
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247227 Üzenet linkje2018-03-29 11:16:02 

Régen én is gps készülék mellett tettem le a voksom. Most már azt mondom telefon és egy app rajta és kész. ÉN 3 progit próbáltam tom tom go, here, google maps. Mind 3 tökéletes. Szerintem aki egy évben egyszer vagy kétszer használ gps-t annak bőven elég a telefon. aki meg minden nap használja az meg eldönti melyik kell. Én úgy vagyok ha van időm megnézem a google térképet otthon merre kell menni és a táblákat figyelem. A telefonon a gps csak biztonságnak van.
# 314
Gabrilosz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247229 Üzenet linkje2018-03-29 13:26:39 

Az Offline Maps & Navigationt próbáltátok már? Nekem az megy a telómon és eddig tökéletesen működik és teljesen ingyenes.
# 315
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#247230 Üzenet linkje2018-03-29 16:07:08  Idézet innen: #247226

mezzos írta:

15 éve még jobb volt, már nem. A telefonok hasonló nagyságú kijelzővel rendelkeznek és általában jobb felbontással, adott az internet kapcsolatuk élő forgalmi információkhoz,.

Ugye azért ezt nem komolyan gondolod?
A TMC adatokat mire te megkapod a mai világba,addigra leérsz Görögországba.
A többiről meg inkább nem is beszélek.
Csak annyit hogy még mindig egy GPS az navigálásra való,egy telefont meg általában telefonálásra (normális emberek) használják az emberek.
Nekem van egy baromi jó telefonom és most készülök venni magamnak egy másik GPS-t,már csak azt kell eldöntenem hogy megint WinCE-t vegyek vagy netán androidos GPS-t.
Pedig hidd el a telefonomon is van jó pár,de csak tesztelésre használom és soha,mondom soha nem navigálok vele a kocsiba.
Részemről ennyi!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 24 25 26   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu