Mi két éve a gyerkőcnek nem csináltattunk külön útlevelet, és semmi gond nem volt a határokon. Idén lejár a személyije, azt megújíttatjuk természetesen, de külön nem csináltatok útlevelet neki. Egyébként 4 éves lesz.
#2474262018-04-12 09:07:09 Válasz a #247415. hozzászólásra
Tutira elfogadják a személyit, és még egy kis időt is spórolsz vele határátkelésnél.
Megnézik és visszaadják, nincs pecsételgetés , stb..
A biztonság kedvéért én szoktam vinni az útleveleket is,de eddig soha nem kérték.
Azért hihetetlen, hogy már régen lehet személyivel menni Görögországba, de minden évben záporoznak ezek a kérdések szezonban
Mi a gyerekek 1 éves koruk óta SZEMÉLYI-vel járunk, és már 8 éves lesz a nagyobbik, szóval ki lehet számolni hogy minimum 7 ÉVE NEM KELL ÚTLEVÉL, GYEREKNEK SE. Miért is kellene gyereknek ha felnőttnek sem kell?? Ők is ugyanolyan állampolgárok
Üdv mindenkinek! A következőt olvastam a konzuli főosztály honlapján. Valóban létezik ilyen? Köszönöm!
"Felhívjuk a személygépkocsival Szerbia déli területére (Belgrád-Nis) utazók figyelmét, hogy rendkívüli körültekintéssel járjanak el útjuk során. Lehetőség szerint ne álljanak meg az autópálya pihenőkben, mert szervezett bandák garázdálkodnak a környéken. Elkövetési módszerük: betörik az álló gépkocsi ablakát és eltulajdonítják az otthagyott ingóságokat. A bent alvó, vagy ülő utasok sem jelentenek visszatartó erőt. Ezért javasoljuk, hogy csak a szükséges tankolás erejéig álljanak meg és azonnal hajtsanak tovább."
ez már évek óta kinn van, tavaly volt rá precedens is sajnos, amikor ezt gumilyukasztással kombinálták, asszem Lapovo környékén. Mi arrafele még sosem álltunk meg, úgyhogy személyes tapasztalatom nincs.
Egyébként szerintem annyi a lényeg, hogy 1. mindig maradjon egy ember a kocsiban vagy inkább mellette, hogy észrevétlenül ne mehessen oda senki 2. ne legyenek értékek látható helyen az utastérben. Ilyen bandák amúgy Ausztriában is vannak sajnos, meg régebben itthon az M1-esen is voltak.
Jövő hét első felében adják át a forgalomnak az új 28.5 km-es, Demir Kapija és Smokvica közti macedón autópályaszakaszt.
Kb. 8 hónapig még nem lesz új fizetőkapu, viszont végül két új kapuról adták le a terveket, egyik Demir Kapija környékén, másik Gevgelija környékén lesz. Árszabásról még nem tudni.
Jövő hét első felében adják át a forgalomnak az új 28.5 km-es, Demir Kapija és Smokvica közti macedón autópályaszakaszt.
Na az jó hír, köszi az információt.
A két új kapunál kell majd fizetni összesen kb. 60 - 100 dénárt, az se lesz egy kifizethetetlen összeg (bár ~30 km-re nem is kevés).
Inkább az nem tetszik, hogy új kapukat építenek, ahelyett, hogy az eddig meglévő 3 kapunál szednének kapunként 20 - 30 dénárral több pénzt. Plusz kapu az plusz torlódási veszélyt jelent 175 km autópályára (a Budapest - Hegyeshalom távolságra) 5 kapu azért inkább a vicc kategóriája.
Legutóbb PierrKardán szerkesztette (2018-04-17 20:57:52), összesen 1 alkalommal