Majd a nyaralás alatt végig rohanni a félpanziós kajáért, a legjobb asztalért, és a legjobb helyen lévő napernyőért a strandon, vagy strandcsúszdán az elsöbbségért, és a befizetett programon a legjobb busz vagy hajó helyért. Ha összejött, elégedetten körbenézni és konstatálni, hogy felért a csúcsra, megcsinálta jöhet az élet császára érzés. Mindig rohanni és idegeskedni, mint az év többi 340-50 napján.
Ne feledkezz meg az apartman előtti parkolásról sem...hogy lehet az , hogy a szinte üresutcákban pont az Én apartmanom elé állnak mindig, mikor ez az Én helyem
nem akarom megszakítani ezt a gondolatmenetet, de ki beszélt rohanásról? Én csak belinkeltem egy appot, amivel lehet ellenőrizni az átlagsebességet, hogy biztos ne legyen váratlan büntetés vagy félreállítás. Pl. azoknak, akiknek nincs tempomatja, szerintem jól jön, hogy nem kell 7 órát bámulni a kis pálcikát a műszerfalon és aggódni, számolgatni, hogy nem lesz-e 121km/h a vége, hanem van egy ellenőrzési lehetőség. Nem a ki tud legjobban nyaralni versenybe kívántam nevezni.
#2475692018-05-08 09:33:38 Válasz a #247568. hozzászólásra
Szia! Nem is Neked szánták, szerintem. Azoknak szánták, gondolom, akik egyszerűen nem képesek lazán kezelni a nyaralás összességét, s feszegetik a határokat. Mert, ha a megengedett sebességgel haladsz, minek agyalni a méréseken? Kit érdekel,hogy mérnek átlagsebességet. Persze,aki 160-al megy szerbiában, biztos foglalkoztatja ez a gondolat. De az legyen az ő problémája.
Szia Bento ! volt esetleg valami változás Vladicin Hahn környékén az út építéssel kapcsolatban ? És érdekelne még esetleg más az út során észlelt újdonság, érdekesség. Előre is köszi !
#2475782018-05-09 15:09:23 Válasz a #247570. hozzászólásra
Macedóniában készen van a Demir Kapija-Smokvica rész, jó kis kanyargós pályaszakasz, döntött kanyarokkal, alagúttal. A változatosság kedvéért most Demir Kapija előtt van terelés, 8-10 kilométernyi (Görögo. felé), vacakul kitáblázott, nagyon odafigyelősen lehet odatalálni az új rész kezdetéhez.
Vladičin Han-nál a tavalyi állapotok uralkodnak, szerintem jó esetben is majd csak jövőre lesz kész a pályának ezen szakasza, 28 kilométert kell megtenni a régi úton, plusz a macedón határ előtt a szokásos 8 kilométernyi 1+1 sáv. Egyik sem vészes, végig kell csorogni a forgalommal és megállni a Hotel Džep-nél 10 csevapra.
Visszafelé Demir Kapijától északra kezdték kitáblázni a felújítást Skopje felé, azt nem tudom hogy elkezdték-e már ténylegesen a melót. A mac. pálya észak felé haladó oldala eléggé ramaty állapotban van, én szinte végig 90-100-zal haladtam emiatt. A Skopje környéki útépítéseknél 3 helyen is mértek a rendőrök háromlábúval (60-80-80-as korlátozó táblák után).
Mi nem rohanósan 9 óra alatt értünk le Szabadkáról Stavros-ra (870 km) a határokon 20-20 percet vártunk, tehát semmi extra fennakadás nincs az úton. Aki a Jón-Tenger partjára igyekszik, a terelések miatt válassza a Bitola/Niki felé vezető utat. Szezonban tuti szívás lesz Gevgelija/Evzoni, a macedónok már most is nyomatják a laza tempót, hát mi lesz még a nyáron.
Sziasztok. Kerdesem lenne hogy macedoniaban milyen cigik vannak es milyen arakban vannak. Mindenkepp jo minosegi cigire gondolok. Koszonom elore is a valaszaitokat. Valoszinuleg a luk oil kuton fogom beszerezni.
Üdv !
Mezzos-tól kérdezném.
Bitolában emlegettetek egy szakaszt ami macskaköves. Ahogy láttam elég durva.
A kérdésem az hogy csak véleletlenül mentetek rá, vagy valami oka volt ?
Mert gyakorlatilag lejöttetek a főútról és aztán vissza is mentetek.
Vagy csak arra vitt a gps ?
István
Szia, én idén megyek először arra, de az kiderült, hogy az nem a főút, csak némelyik GPS arra tervezett. Én úgy néztem, hogy már nem arra terveznek, legalábbis amik nekem vannak (google maps, sygic)
Ok akkor jól láttam. A főútról nem kell letérni sehol. Ez a macskaköves út balra tér le és egy sorompón kell átmenni, de felesleges mert utána visszajön a főútra.
A youtube-on van róla film felrakva.
Nikit után meg volt aki továbbment a falu át, de ha jól gondolom, akkor balra van rögtön egy új pálya,. A googl régi,a youtube-on eről is van anyag. Na majd ir erről aki járt ott tavaly...
Üdv !
Mezzos-tól kérdezném.
Bitolában emlegettetek egy szakaszt ami macskaköves. Ahogy láttam elég durva.
A kérdésem az hogy csak véleletlenül mentetek rá, vagy valami oka volt ?
Mert gyakorlatilag lejöttetek a főútról és aztán vissza is mentetek.
Vagy csak arra vitt a gps ?
István
Bár nem tőlem kérdezted, de javaslom nézd meg itt a fórumon belül a 04.06. napot. Ott ki lett tárgyalva.