Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 18961
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
KoviKrisztián

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248338 Üzenet linkje2018-07-04 10:25:10 

Tudja valaki hogy a Röszkei határ előtt a Domaszéki benzinkút mettől meddig van nyitva?
# 18962
Vitpeter

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248339 Üzenet linkje2018-07-04 10:26:07 

Mezzus, erre van valami applikáció vagy neten keresztül veszed meg?
# 18963
PierrKardán

Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248340 Üzenet linkje2018-07-04 10:33:02  Idézet innen: #248338

KoviKrisztián írta:
Tudja valaki hogy a Röszkei határ előtt a Domaszéki benzinkút mettől meddig van nyitva?

Ha az 55-ös úton, az M5 és Szeged között, az M5-től kb 1 km-re lévő kútra gondolsz, akkor sajnos az a kút vagy 1 éve bezárt icon_sad.gif

Egy hónapja jártam arra, az épület is kezd tönkremenni, szerintem semmi esély arra, hogy azt a kutat valaha is újranyitják.

# 18964
Mezzos

Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248341 Üzenet linkje2018-07-04 10:42:09  Idézet innen: #248339

vitpeter írta:
Mezzus, erre van valami applikáció vagy neten keresztül veszed meg?

weben, lefkimmilines.gr-en. Mondhatnám úgy is, hogy böngészőből.

# 18965
Vitpeter

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248342 Üzenet linkje2018-07-04 10:56:58 

köszi
# 18966
Bento

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248345 Üzenet linkje2018-07-04 11:53:45  Válasz a #248311. hozzászólásra Előzmény #248311

A legrövidebb út az autópályáig Tiszaszigetről:
Tiszasziget-Törökkanizsa (Novi Kneževac) - Magyarkanizsa (Kanjiža) - Horgos - A1

Ennek ellenére én a következő utat választanám:

Tiszasziget-Törökkanizsa (Novi Kneževac) - Magyarkanizsa (Kanjiža) - Zenta előtt jobbra Topolya felé - A1.

A teljes távolságot tekintve kedvezőbb a második verzió.

# 18967
KoviKrisztián

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248346 Üzenet linkje2018-07-04 11:56:52  Idézet innen: #248340

PierrKardán írta:
KoviKrisztián írta:

Ha az 55-ös úton, az M5 és Szeged között, az M5-től kb 1 km-re lévő kútra gondolsz, akkor sajnos az a kút vagy 1 éve bezárt icon_sad.gif

Egy hónapja jártam arra, az épület is kezd tönkremenni, szerintem semmi esély arra, hogy azt a kutat valaha is újranyitják.

OHH icon_sad.gif Pedig pont ma néztem, a nett még üzemanyag árat is ír hozzá. icon_biggrin.gif

Benzin397.9 Ft/liter
Gázolaj406.9 Ft/liter
Prémium gázolaj415.9 Ft/liter

# 18968
Angelheartone

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248349 Üzenet linkje2018-07-04 18:46:46 

Sziasztok,

aki esetleg román-szerb útvonalon megy, azoknak néhány infó:
Debrecen-Ártánd-Arad-Temesvár-Moravita-Szendrő-...Evzoni fizetőkapuig útvonal határátlépésekkel, tankolásokkal együtt nekem közel 12 óra volt összesen. Legtöbbet a görög határnál kellett várakozni, ma reggel 15 perc. A többi határátlépés max. 5 percet vett igénybe. Román havi matrica kártyával fizetve benzinkúton 2900 Ft volt. Szerb pályadíjak: 5+1,5+0,5EUR.
MAC kérte a zöldkártyát, ROM és SRB pedig a forgalmit.

# 18969
Larik

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248350 Üzenet linkje2018-07-04 19:53:52  Válasz a #248349. hozzászólásra Előzmény #248349

Kedves Angelheartone!

Mi Nyíregyházáról fogunk indulni, és eddig mindig a BP.-Röszke-Evzoni útvonalon mentünk (Szerb. és Mac. határ nevét nem tudom icon_smile.gif )
Amit te írtál, az nekünk km-ben rövidebb lenne. HA jól láttam akkor Belgrád után nemsokkal, már ugyanaz az útvonal, mint az eddigi megszokott. Sajnos a román részt nem ismerjük. A google maps bő 1 órával többet hoz, de km-ben kb. 200 km a különbség. Lehet hülye kérdés, de a román is pálya végig? Vagy az rosszabb, mint a Röszke-Belgrád?

Inkább maradjunk az eddigi jól beváltnál?

Nagyon szépen köszönöm.

# 18970
Fekete

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248351 Üzenet linkje2018-07-04 21:07:16  Idézet innen: #248340

PierrKardán írta:
KoviKrisztián írta:

Viszont az M5 ön az 55-ös felé letérve az 502-es út körül, asszem a régi 5-ön van egy kút, még a pesti diszkontkút árakhoz képest is olcsó. Sajnos térképen sem látható. Pontosan nem emlékszem hol van, de biztos van itt szegedi aki tudja pontosítani a helyet. 5 hete még ott volt.

# 18971
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Zolee84

Törzstag
Törzstag
563 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248352 Üzenet linkje2018-07-04 21:15:23  Válasz a #248350. hozzászólásra Előzmény #248350

Románián keresztül mi is utaztunk kétszer, már csak a kalandvágy kedvéért is. Más ország, más útvonal, újdonság....
Nekem az a tapasztalatom, hogy a határátkelések gyorsak bár Ártándnál azt halottam néha azért van sor. A román-szerb határnál gyors az átkelés. Az utak jók Romániában, bár egy két vasútátkelőn áthaladás nem éppen zökkenő mentes.
Van egy két szép város amin átvisz az útvonal ,de ez egyben lassítja is az utazást. Én szeretem leutazás alatt is a nézelődést, viszont Mi sokkal lassabban értünk célt Románián át,mint magyar-szerb-macedón útvonalon.
Amikor átérsz a határon kell úthasználati díjat fizetni. 7nap=3euro; 30 nap= 7 euro.
Amikor mentem rögtön Romániába lépve megvettem 30 napra és így hazafele már nem kellett ezzel foglalkozni. Idén már voltam egyszer akkor Röszkén keltünk át, augusztusban ismét megyünk akkor talán Tiszasziget fogom választani.

# 18972
Accord

Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248354 Üzenet linkje2018-07-04 22:52:07  Idézet innen: #248317

Jox írta:
Középárfolyamon vásárolhatunk kártyával külföldön? ->Nem!

"... Fontos tudnivaló mindenkinek, aki külföldre akar utazni: kártyás vásárlásaink nem középárfolyamon történnének, hanem vételi árfolyamon, vagyis a középárfolyamnál magasabb áron. Ez a tény, az általános meggyőződéssel szembe megy, de a jelentősége közel sem elhanyagolható, hiszen a különbség akár három-négy százalék is lehet. ..."

https://bankmonitor.hu/cikk/ko.....oldon-nem/

De ez több, mint 5 éves cikk. Ez még ma is állja?

# 18973
Celeron1

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248355 Üzenet linkje2018-07-05 03:57:53 

Szia ! Ni is Nyiregyházáról megyünk. Utólsó 3 autós utunk alkalmával Ásotthalomnak mentünk és kb 1 perc alatt jutottunk át Szerbiába. Picit tul kell menni Szegeden de megéri.
# 18974
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248357 Üzenet linkje2018-07-05 08:52:19  Idézet innen: #248350

larik írta:
Kedves Angelheartone!

Mi Nyíregyházáról fogunk indulni, és eddig mindig a BP.-Röszke-Evzoni útvonalon mentünk (Szerb. és Mac. határ nevét nem tudom icon_smile.gif )
Amit te írtál, az nekünk km-ben rövidebb lenne. HA jól láttam akkor Belgrád után nemsokkal, már ugyanaz az útvonal, mint az eddigi megszokott. Sajnos a román részt nem ismerjük. A google maps bő 1 órával többet hoz, de km-ben kb. 200 km a különbség. Lehet hülye kérdés, de a román is pálya végig? Vagy az rosszabb, mint a Röszke-Belgrád?

Inkább maradjunk az eddigi jól beváltnál?

Nagyon szépen köszönöm.

Tavaly arra mentünk. Alapvetően nyugis az útvonal, egyedül Temesvár belterülete volt az elterelések miatt kicsit nyügös. Az Igo segített. Az hogy most éppen nyertek vagy veszítettek időt, az a magyar-szerb határtól függ. Ha ott simán átmentek akkor hosszabb lesz időben a román útvonal, viszont ha kifogtok egy jó kis sórt, akkor már lehet alternatívaa romániai út.

# 18975
Angelheartone

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#248358 Üzenet linkje2018-07-05 09:51:43  Válasz a #248350. hozzászólásra Előzmény #248350

Szia,

alapvetően jól összefoglalta Dobaki2 és Zolee a lényeget a román tranzittal kapcsolatban.
Én már 6 éve ezen a vonalon járok Lefkadára. Nekem nem alternatíva Röszke. Nemcsak a várakozás miatt, hanem Debrecenből indulva közel annyi idő alatt vagyok Szerbiában, mintha Tompát vagy Tiszaszigetet választanám. Onnan pedig 100km a szerb pálya, (90%ban tökéletes utakon) amire már Belgrád után kb 60km-re érkezel. A román szakasz 240km összesen, ebből most 50 km pálya van Arad és Temesvár között. A többi szakasz is teljesen rendben van, egy-két éve felújított, széles E számozású utakról van szó. 100km/h a megengedett sebesség rajta. Egyedül valóban Temesvár lassítja le a haladást. Sajnos nem tudod elkerülni. Én próbálom esti időpontra időzíteni Temesvárt. (Ártándtól a szerb pálya cca. 4,5 óra átlépésekkel együtt, késő esti időpontokban. Nappal biztosan hosszabb lényegesen.)
A vasúti átjárók kivétel nélkül 5-10km/h MAX ! Borzalmas állapotban vannak mindenhol.
Ártánd (HU-RO)és Moravita (RO-SRB) határokon soha nem várakoztunk még 15percnél többet, akár oda, akár hazafelé nézve.
Nyíregyházáról neked biztosan költségesebb illetve időben is hosszabb, akár Röszke, akár Tiszasziget vagy Tompa a kilépés helye. Viszont vitathatatlan, hogy lényegesen kényelmesebb, mert végig pályán tudsz menni.
Ha a költségek nem annyira fontosak és kényelmesebben szeretsz utazni (itt elsősorban a sofőrre gondolok) akkor maradnék az M3, M5 útvonalnál.
Remélem tudtam segíteni.
Még egy dolog, aki Romániát választaná: a matricát kifelé vegyétek meg, havit, mert a 7 napos nem elég a visszaidőpontra illetve a SRB-RO határnál nem mindig van éjszaka nyitva az egyetlen bódé és akkor lehet rizikózni Temesvárig, mert ott van a legközelebbi kút, ahol lehet elektronikusan útdíjat venni személyautóra.
Jó utat mindenkinek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1264 1265 1266 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu