Ha esetleg tovább megyünk az M5-re:
4) Tompa (00-24)
5) Röszke (00-24)
6) Röszke-2 (07-22)
7) Tiszasziget (07-19)
Lényeges hogy utána mennyire járható a szerb oldal az autópályáig.
Most először indulunk innen korábban Nyíregyházáról indultunk. Onnan már szinte min útirányt próbáltunk.
Sikeresen hazaérkezem Korfu szigetéről.
Potom 22 óra után ebben benne volt a komp 1.20h
Görög -Mac határ 0,45h
Mac- Szerb határ 0,45h
Szerb_ Magyar 1,2 h Röszke visszafordulva tompának, az isten tudja menyit álltak ott a többiek, nagy esőben alig tudtam vezetni Szabadkán a kövesúton hömpölygött a víz.
A kifele tartó oldalon sok volt a török munkás ki tartott haza felé.
#2485732018-07-22 09:54:57 Válasz a #248572. hozzászólásra
Tompán és Röszkén a múlt vasárnap 2-3 óra volt a várakozási idő.Mindenütt rendőrök álltak, és irányították a forgalmat az egyik átkelő felől a másikhoz.
Ha kell, inkább autózok 30 km-rel többet, csak ne kelljen a sorban tolongani, araszolni.
Én Bácsalmást választom, tavaly egyedül voltam ott délután 5-6 között.Az út a túloldalon teljesen jó volt. Még egy nagy előnye volt, hogy Tompa után alig lehet haladni, hisz szinte a határig lakott terület van már, korlátozások, emerre pedig végig főút, és 1-2 kis falu. Gyorsabb volt minden szempontból.
Neked még Hercegszántó is jó lehet, de azt az útvonalat nem ismerem.
#2485742018-07-22 10:09:24 Válasz a #248571. hozzászólásra
Tompànàl vègülis viszonylag hamar àtjut az ember, ès egy fèlòra alatt (Kelebiàn ès Szabadkàn àt) fent van a pàlyàn. 5-6 làmpa van a vàrosban.
Èn Tiszaszigetet ugyan mèg nem pròbàltam, de tèrkèp szerint elèg sok a szerb közút utàna a pàlyàig. Akkor màr inkàbb Àsotthalom...
Tompán és Röszkén a múlt vasárnap 2-3 óra volt a várakozási idő.Mindenütt rendőrök álltak, és irányították a forgalmat az egyik átkelő felől a másikhoz.
Ha kell, inkább autózok 30 km-rel többet, csak ne kelljen a sorban tolongani, araszolni.
Én Bácsalmást választom, tavaly egyedül voltam ott délután 5-6 között.Az út a túloldalon teljesen jó volt. Még egy nagy előnye volt, hogy Tompa után alig lehet haladni, hisz szinte a határig lakott terület van már, korlátozások, emerre pedig végig főút, és 1-2 kis falu. Gyorsabb volt minden szempontból.
Neked még Hercegszántó is jó lehet, de azt az útvonalat nem ismerem.
Nos az embernek nincs mit mérlegelni 19h után csak két választása van vagy jobb vagy bal oldal hazafele és kifele is (röszke -tompa). Esetleg az indulási időt kell megválasztani jól. És az ezek után lehet okosságot írni, de az élet ezeket felülszokta írni.
Az biztos hogy 3km-re Hatvantól már nagyon fárasztó vezetni pedig a 4XL-5xl között fel sem vettem
Vasárnap 6 körül léptünk ki B ácsalmáson, a Mac határon volt előttünk 7-8 autó, az összes többi fizetőkapunál és határon egyetlen autónál sosem volt több előttünk. Olyan könnyen értünk ki, h már hajnalban itt voltunk, nem is tudtunk mit csinálni, minden zárva volt még.
Egyetlen szerb autópálya jegyen sem volt rajta a sebesség, valószínű nem működik az átlagolós rendszer........
Viszont a dunaaszfalt jöhetne tanulni a Maciktól, tökéletes autópályát húztak fel! Nagyon jó a haladás a Macedónoknál, és így is ugyanazt a 3*1,5 eurót kellett csak pályadíjnak fizetni, miközben végig pálya van már.......
Mi holnap este indulunk Görögországba. A Peloponnészosz-félszigetre. A bozóttűz miatt eléggé meg vagyunk ijedve. Van most arrafelé valaki, aki meg tud nyugtatni, vagy éppen még jobban meg tud ijeszteni? Szóval, az lenne a kérdésem, hogy mennyire járhatók az utak; sok dugó alakult-e ki; mennyire lett nyomasztó a közhangulat?
#2485922018-07-25 18:05:59 Válasz a #248590. hozzászólásra
Nem igazán tudok segíteni, mert mi fent vagyunk északon, a Halkidikin, (Kassandra).
Itt semmi látszata az embereken.
A TV-k ellenben folyamatosan azt nyomják. Sajnálom őket, rettenetes lehet.
Tanácsot kérnék tapasztalt utazóktól Sartiból való haza indulás időpontjával kapcsolatban. Szombat reggel hagyjuk el az apartmant. Mit javasoltok induljunk korán reggel vagy késő délután? Az idevezető úton mindhárom határon 1,5 órát vártunk, ezt szeretném elkerülni.
#2486042018-07-26 12:10:28 Válasz a #248603. hozzászólásra
Szia,
kèt hete szombat dèlutàn 5kor indultunk haza Paraliàròl. Nem volt nagy forgalom, fèlòràtòl kevesebb volt minden hatàràtlèpès. 4x-5x àlltunk meg, plusz aludtam egy òràt ès ìgy èrtünk reggel fèl 7-re Tompàra.