Flight Carrier Origin Arrival Status
GQ 100 Sky Express (HER) Heraklion 8:00 AM En Route
OA 97 Olympic Air (KZS) Kastellorizo 8:40 AM Landed
A3 7097 ^ Aegean Airlines (KZS) Kastellorizo 8:40 AM Landed
OA 202 Olympic Air (ATH) Athens 9:15 AM Landed
A3 7202 ^ Aegean Airlines (ATH) Athens 9:15 AM Landed
EDW 346 Edelweiss Air (ZRH) Zurich 10:25 AM Landed
LX 8346 ^ SWISS (ZRH) Zurich 10:25 AM Landed
OA 436 Olympic Air (HER) Heraklion 10:25 AM Landed
A3 7436 ^ Aegean Airlines (HER) Heraklion 10:25 AM Landed
X3 4262 TUIfly (FRA) Frankfurt 10:25 AM En Route
Delayed
CND 833 Corendon Dutch Airlines (MST) Maastricht 10:30 AM Scheduled
FR 3068 Ryanair (PRG) Prague 10:55 AM Landed
GQ 61 Sky Express (AOK) Karpathos 11:30 AM Landed
OA 204 Olympic Air (ATH) Athens 2:25 PM Landed
A3 7204 ^ Aegean Airlines (ATH) Athens 2:25 PM Landed
CXI 9134 Corendon Airlines Europe (FDH) Friedrichshafen 2:30 PM En Route
OA 580 Olympic Air (SKG) Thessaloniki 3:10 PM Landed
A3 7580 ^ Aegean Airlines (SKG) Thessaloniki 3:10 PM Landed
CXI 2102 Corendon Airlines Europe (NUE) Nuremberg 6:15 PM En Route
OA 210 Olympic Air (ATH) Athens 7:05 PM Landed
A3 7210 ^ Aegean Airlines (ATH) Athens 7:05 PM Landed
FR 8577 Ryanair (CRL) Brussels 7:15 PM Landed
CND 315 Corendon Dutch Airlines (AMS) Amsterdam 7:55 PM En Route
U2 2005 easyJet (LTN) London 8:00 PM Cancelled
GQ 51 Sky Express (SMI) Samos 8:20 PM En Route
QS 1112 SmartWings (PRG) Prague 10:10 PM En Route
OK 4430 ^ CSA (PRG) Prague 10:10 PM En Route
OA 218 Olympic Air (ATH) Athens 11:25 PM Scheduled
A3 7218 ^ Aegean Airlines (ATH) Athens 11:25 PM Scheduled
^ = Codeshare Flight
ennyi erkezett ma--
egyebkent a mostani 19 orai RTL Nemet Tv -- olvashato meg reszletesebben a TV Honlapjan --- kőkemenyen leirja 50 % eselyed lesz egy --- vagy 36 oras vagy egy 14 napos karantenra--- ami megerkezesed utani percekben dől el.
oriasi lutri lemenni - - - -
Mindez August 31 --ig lesz ervenyben
Azért bennem felmerül pár érdekes kérdés.
Két hét karantén?Mégis hol ha mondjuk valaki csak egy hétre foglalt.Vagy ezt meghallva azt mondja szállásadó hogy ide nem jöhetek,Vagy ki fizeti azt a két hét karantént ha nekem csak egy hétre van elegendő pénzem?
Az a helyzet hogy ez egy újabb logikátlan görög agyszülemény.Ettől függetlenül még most is úgy gondolom hogy ez nem a magyarokra van kihegyezve.
a 2 het karanten az ellenörzeskor kiderülö virus -betegsegnel lesz
Minden szigetre nagy varosra mar megcsinaltak a karanten szallodakat, ahova menni kell.
ezt reggel reszletesen olvastam kiirtak a Rodoszi ujsagban, hogy hivjak a szallodat, es hol van helyileg , melyi varosban, melyik szigeten stb ..
vagy 40 van . kb-
hogy ki allja a kültsegeket ?? hat az utazo--- senki nem hivta Görögbe, raadasul betegen - - - minden le van irva de mar szegyellem magam a sok belinkelt cucc miatt,, lehet sokan nem szurjak a nemet re forditott szöveget .
ha a goggledat magyarra allitod ott magyarul is olvashatod
..senki nem hívta,ráadásul betegen..,ez igaz.viszont a senki nem hívta emberek adják a költségvetésük 30%-át.és hány ember van akinek igazából fogalma sincs hogy beteg vagy beteg volt.ha én egy hétig akarok ott lenni akkor ne kényszerítsenek már arra hogy két hetet töltsek ott,ha mégis kényszerítenek erre,akkor az a minimum hogy ők fizetik.
Sziasztok, mi 30-indultunk és 1-én simán beléptünk Evzoninál 7 perc. Már útközben találkoztunk egy magyar sráccal, aki azt kapta görög ismerősétől, hogy Evzoni le van zárva. Alig voltak az utakon, simán jöttünk. Itt még alig vannak turisták. A repülőgépes táncos story-t mi is láttuk itt a TV-ban. A magyar itt élő magyar boltos este azt mondta, hogy csak 5 órára volt megnyitva a Evzoni tegnap - így lehet, hogy szerencsénk volt. Hazafelé tervben van Bulgária és Evzoni is, de addig meg van idő.
#2500032020-07-02 08:20:53 Válasz a #250001. hozzászólásra
semmiben nincs igazad:
Egy virusbeteg megfertőzi az őslakosokat,(ez megterheli a korhazkezeles miatt az allamot ) ezert 14 napra inkabb ellenőrzesre kizarnak teged a közössegből
ezenfelűl --mindnet sajat penzből--veled fizettetnek, es az egyaltalan nem biztos,hogy egy repülőtarsasag teged hazavisz--felvesz - betegen .!!
Kezeltesd inkabb magad ott helyben, korhazban,( erre van a betegegbiztositas ) vagy halj meg, de ne terjeszd a virust - ott . igy gondoljak-tudhatnad a vilg legkemenyebb mentalitasu emberei a görögök - - --
Sziasztok, mi 30-indultunk és 1-én simán beléptünk Evzoninál 7 perc. Már útközben találkoztunk egy magyar sráccal, aki azt kapta görög ismerősétől, hogy Evzoni le van zárva. Alig voltak az utakon, simán jöttünk. Itt még alig vannak turisták. A repülőgépes táncos story-t mi is láttuk itt a TV-ban. A magyar itt élő magyar boltos este azt mondta, hogy csak 5 órára volt megnyitva a Evzoni tegnap - így lehet, hogy szerencsénk volt. Hazafelé tervben van Bulgária és Evzoni is, de addig meg van idő.
Szia! Akkor sikeresen átjutottatok Evzoninál! (a média szerinti zárt határon) A görög határőrök kérték a PLF-et ?
Van valamilyen (görög) hivatalos oldal a görög határátkelőkről?
Szia igen átjutottunk. Szerencsék volt, pedig már azt terveztettem a Vaze-val hol tudok átmenni Észak-Makedóniából Bulgáriába. A határőr ekérte a PLF-et, átfutotta, de nem kérdezett és nem is scannelt semmit. Itt lassan jönnek a turisták, de még mindig csak annyian vannak mint szeptember végén.
#2500062020-07-02 19:38:37 Válasz a #250005. hozzászólásra
Ebből a tegnapi Macedón újságcikkből azt vettem ki, hogy mintha csak a macikat tiltaná A cikk mert magas a Fertőzöttség náluk épp felfelő ívelő ágban van a fertőzöttek száma nálunk viszont nem
Görögországig autóval Szerbián, Bulgárián át utazva Én azt tapasztaltam, hogy nálunk Magyarországon szigorúbb intézkedések vannak érvényben. Pl sehol nem volt kötelező boltban a maszk, illetve most sem jöhetnek majd be Szerbiát kivéve eu-n kívüli országból. Ebben a pillanatban Nekem úgy tűnik itthon jobban sikerült a járványkezelés, mint a legtöbb helyen. Ugyanis nálunk igaz, hogy nem 100%-osan engedtek el minden korlátozást,de legalább,nincs visszaszigorítás pár hónapon belül. Sok országban rögtön mindent elengedtek, most meg visszaszigorítanak. Kit érdekel a kötelező maszk a boltokban, ha lassan de legalább folyamatosan enyhítés van.
Görögországban nagyon sok ember él a turistákból, akik pihenni mennek, nem azért, hogy stresszezve kelljen bizonytalanul útra kelni. Nekem az a tapasztalatom a görög népről, hogy nagyon gyakorlatiasak és minden szabályt emberségesen és okosan tudnak kezelni. Szerintem azokat a turistákat „nem szeretnék” most maguknál látni, akik olyan országból jönnek, ahol a kockázat nagy.
Saját véleményem az,hogy amikor kitöltöd 100%- osan a PLF-et jó lenne,ha kiértékelné a rendszer és egy általános kockázat becslést mutatna egyből a turistának, és ha mondjuk, azt látná 60%-os kockázattatot jelent már a kitöltés pillanatában, akkor eldönthetné elindul-e és ezzel a görögök is munkát kímélnének meg maguknak. Amennyiben a kiértékelés nagymértékben szubjektív, azt gondolom, mi Magyarok nem vagyunk veszélyben. Remélhetőleg a helyzet oldódni fog a beszámolók hatására, ha nem akkor mindannyiunknak mérlegelni szükséges, de akkor sajnos sokan fognak itthon maradni, mert két hét karantént viszonylag kevesen tudnak vállalni. Attól jobb élmény otthon maradni és sehova nem menni.
Na ezzel a júl 1-i átveréssel rendesen beszívtuk, Dubrovnikból mentünk volna Albánián keresztül, nyitást ígértek, így viszont a fél világot lehet megkerülni. Legalább ha látnám bármi értelmét, talán nem bosszantana ennyire, de így hogy kerülni kell 600km-t a semmire, mert nyílván nem leszek kevésbé koronás, ha megyek még plussz 600-at, röhej.
Evzoninál akkor most mi van? Át lehet osonni, vagy kár probálkozni? Mert, oké, hogy lemegyünk a térképről valami gyökérség miatt, de nyílván egy fél napot kell is majd ott még várakozni, mivel az az egyetlen (hivatalos) határátkelő?
Akinek van tapasztalata ma-holnap-hétvégén Evzoniról, irja meg, pls.
Köszi
Szia ha van facebook-od akkor nézd meg Anastasios Zovas, vagy a Hotel Europe inn felhasználót láthatsz friss képeket videókat., Szerintem sokkal szellősebb az elhelyezés.
Üdv.
este olvasom az Ostrak TV teletext oldalan, hogy 6 !! oran at kellett varakozni a tüzö napon 33 fokos melegben a Görög belepesre a rengeteg repülöböl kiszallo turistanak . Szemelyzethianyra hivatkoztak.
ezen felül leszallt egy Svedböl erkezett repülő, / tilto - listazott / aminek nem lett volna szabad, azok meg azt magyaraztak hohy ők riporterek ujsagirok stb
ezek is feltartottak a sort
gőrőgben tőkeletesen mükődik a CHAOS !!!
a hajojegyet az ANEK jövö evre mint OPEN Ticket reservalta, mivel 1 Kabinban csak 1 szemely utazhat, QR Codot sem kaptam,
According to the new act of legislative active, passengers with tickets for travel until 31/10/2020 who cannot travel due to travel restrictions, or who do not wish to travel due to uncertainty because of the pandemic or due to cancellation of their scheduled sailings must convert their tickets into open date tickets at least 24 hours prior their departure, which these can be used within the period of 18 months from the date of departure of their original tickets