Motorral Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 271
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#247886 Üzenet linkje2018-06-08 06:56:14 

sajnos nem tudok--vagy nem lehet a gepemröl feltenni kepeket.,
ez a sziget Geografiailag szep, csucsos magas hegyek az öblök menten, de vekony kurva szar kanyargos idiota tablakkal tömött utak lefele Vassili fele. Ma probalok innen asszem Nidriben vagyok eltünni Ithaka fele, aztan el innen
Kipuff nelküli motorok, a föut nem mas , mint egy giccsbazar, zabaldakkal tömve, 1= azaz egy elegans szallot lattam, a többi hulladek ( a föuton) mashol biztos vannak apolt megjelenesü tiszta stb is.
Alban es Szerb Maffia kezeben a sziget, kizarolag -meg a tablakon is Jugo szövegek, a szobat hogy kerestem, kiszurtak, egy nemet szo miatt , hogy esetleg Ostrakiabol vagyok, erre 50 jurot kertek egy pince szobaert. . . .ezeket lehet tetveknek nevezni
aztan mellette levö "szalloban" egy baromi kedves csalad 25 ert adja a tiszta szobat, de sajnos ejjel 3 ig hangos, üvöltenek az idiotAK, beszelni nem tudnak . ejjal faztam mint a vadaszkutya, csak 1 lepedö volt takarozni, a szekrenyben nem talaltam pledet, de ma reggelre meglett, ugyhogy ma ejjel tutti jol alszom majd . . .
Közben talalkoztam egy Lienzi 30 fös motoros csapattal, mentek eszakra Albaniaba, mar banom, hogy nem mentem velük. Tudtam volna szallot Igoumenitsaban, nekik, ---apropo---most nem voltam a Linzi baratom sirjanal Chlomosban, lelkiisemertfurdalasom van kisse,

a tervem ,hogy lemegyek a Peloponnesoson Kertykira ?? szigetere onnan le Kretara , at Karpathosra, majd Rhodos, Nissiros,Tilos stb de mi lesz belöle ?? Lehet megunom hirtelen, es irany darany -------> haza icon_smile.gif))

# 272
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mezzos
Törzstag
Törzstag
714 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#247887 Üzenet linkje2018-06-08 07:13:21 

Sziasztok!
Itt vagyunk Bitolában, nagyon szimpi a város, megérte ide foglalni a tranzitszállást. Igazi pezsgő balkán nagyváros. Maga a szállás is kifogástalan (Hotel Teatar), a staff nagyon szívélyes és jól tudnak angolul. A hoteltől 50 méterre egy zárt udvaron lehet parkolni, 4 perc séta a belvárosi sétálóutca csomó bárral és étteremmel. icon_smile.gif

Az út eseménytelen volt, küszöbtől (Budapest) küszöbig kerek 10 óra kényelmesen. Ásotthalomnál mentünk át (0 perc), aztán Subotica kapu előtti felüljáró alól traffiztak és kapu után vették ki, akit kellett. Belgrád előtti és Nis előtti kapunál is kiszedték, akiknek 120 fölöttit dobott a gép. Utána már nem voltak zsaruk, traffi se volt több. Macedón határ 8 perc volt, macedón részen nyugi.

A pálya és Bitola közti szakasz jobb, mint gondoltam, a Prilepig tartó rész lassabb (40 perc), de 90%-ban jó, maradék átlagos, nagy kátyúk nincsenek. Prileptől kb. autópálya 2 sávon (20 perc). Összesen pont 1 óra a lehajtótól Bitola. A város elején van 200 méter murvás út, mert újra fogják aszfaltozni.

Vacsiztunk is, a macedónok is tudnak főzni (nagyon-nagyon) és a helyi Zlaten Dab sör is marha jó. icon_smile.gif

U. i. : bocsi, autós témába akartam, de ide sikerült, már mind1. icon_smile.gif

# 273
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#247891 Üzenet linkje2018-06-08 10:09:51 

majd az administr. atrakja innen a szöszödet.
# 274
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#247914 Üzenet linkje2018-06-09 19:05:55 

sikerült Nidrit a halal falujat elhagyni 10 kor indult egy orias hajo rettenetes dölöngelessel szelben megerkeztünk Fiskardoba. a benyomas Nidri utan mar Positiv volt, de megis 2000 halalkanyarral birkozva vegigmentem le Samiba
azt az erzest amit az uton az ember atel, igazan gyorsan visszaadni nem lehet, de a gyerekkori mesehös Odüsseas nyomaban jarva minden hegycsucsot nezve, öblöket atvillanva motorral atrepülve a videket egyfolytaban a hatam mögött ült es ha letörlöm a hazakat villanyvezetekeket ott a regi videk Homer mester szavait erezve, latom a multat.
Samiban höseg, majd jött az Ion Tenger orias hajoja bea motorral, majd irany Ithaka !

Itt egy erthetetlen de logikus helyen kötöttünk ki, pillanatok alatt bemondatl erthetetlenül, kiszallas, eppen felültem e gepre teljesen mindegy volt hol vagyok, lenyg hogy Ithaka legyen . Egy Olasz mutogatot Vathi fele. OK menjen csak en Stavrost vettem celba mivel elhunyt haveromat is igy hivtak.leirhatatlan 5000 kanyar kövtkezett ember sehol a madar is csak 2 napi hideg elelemmel repül errefele, de csak nyomattam, Benzin is alig volt mar amikor hirtelen Bammm. benzinkut egymas utan több .
Stavros utan Frikes majd ha mar itt vagyok lemegyek a vilag vegeig le Kioni-ig.
na ja vannak dolgok amiket nem ertek, es ezek miatt az ott elöket magasabb respekt-el kezelem, udvaiasabbb kedvesebb vagyok, ami vissza is jön., Ugyanis feltevödik a kerdes : hogy lehet itt elni ??? OK van mindegyiknek Mobilja, meg TV , meg szir szar technika, de hol a doki ? meg hol vannak az iskolak, busjaratok, hogy jutzs el innen oda ?meg vissza
Mopeddel .
a vizpart este 7 utan lezarva se ki se be, vacsoraidö, 5 vendeg, de a z öböl vegen 10 mese vitorlas, akik csak pöffeszkedtek, meg fontoskodva semmit se csinaltak .
lassu seta hotel kereses, sehol ertelmes tabla, aztan beragtam es visszaindultam Vathi fele, de lam, 1 km utan egy normalis tabla,
www.captains-apartments.gr
eszetlen meredek pici betoncsikon felberregek, egy zsakutcabn stop---- aztan seta vissza jön a szöke csaj, nyitja a hazat 40 juro, OK kivettem, fürdes, es vissza a falu kikötöjebe vegre egy Lamb Shop-ot ha rendelhetnek. Alfa sörrel
vacsora utan vissza az utcakon, össze kis üzletet dugig szebbnel szebb ötvös munkakkal, keramiakkal,Ithakai idevago cuccok, de motorral ?? nem vihetek semmit.
aztan egyszer csak amulat es egy baloldalon egy köhaz hatalmas üvegballonokkal elötte, lepcsö, felmegyek, a levegöben egy halal erdekes illat, voltam öreg fa epületekben a Grazi Hadmuseum is fagerendakbol, arado illattal, de ez mas, .
mas a kö kint ,mint bennt, a balsö falak a sziklafalbol alakitva, a tetözet eszetlen regi de erös, a tarto gerenda vesetekkel igazolja az idöt.
es minden egy eldugott europai sziget, eldugodtabbnal jobban nem lehetseges legutolso utcajanal legutolso hazaban, es ott el nek emberek. . .
Kicsit elszedültem, kiakadtam , hagytam, hogy a nö meselje a mondokajat, majd kerdem, mit csinalnak itt 6 honapig telen ???
az ajult höseg bennt a gerendak alatt megallt, csak alltunk, mire a nö bolintott -megertett----na ja :
30 as nö fogad, ez a falu legidösebb haza 500 ev felett valamikori borpreshaz (labbal taposva) mindent mutat most a a ferjevel ekszereket gyartanak, regi dolgokkal keverve apolt minden Sapo !!-le a kalappal.
aztan seta hazafele , es probalom magam beilleszteni ide--

utazas--em,berek--sorsok--beszelgetesek- arcok, a hajon van sok idö az embereket lefigyelni, ki hogy öltözik, az arcukrol latom honnan jöttek, mas egy Jugo es mas egy cseh-roman bolgar arc, a viselkedes, a gestikulatio, a rendetlen gyerekek, a ruhak, cipök, mindenekelött az arcuk, a Mimika. Mindent elarul -
na majd folyatatjuk.ithakab vagyok, ahol meg sose voltam,

# 275
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#247918 Üzenet linkje2018-06-09 20:36:37 

Jo kis beszamolo. Varom a folytatast!
# 276
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#248870 Üzenet linkje2018-10-05 12:27:20 

ősszel Skiathosra mentem, de repűlővel , --de soha tőbbet-- a tőmeget nem birom mar--őregszem icon_smile.gif))
Skiathos egy affele agymosott turistaknak valo, akik lefoglaljak a hotelt es ennyi . Amugy sincs semmi latnivalo, hacsak a hajoturakat nem nevezzúk annak
Gőrőgorszag megvaltozott, az utobbi 28 ev alatt, nagyitoval kell eresni az eredetiseget
talan meg az Alban hatar alatti resz lehet az "Original " ??? esetleg Chalkidike ??

# 277
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249015 Üzenet linkje2019-01-13 22:02:29 

igaz meg csak januar , de mar tervezem az uj ev uj strecke-jet. Peloponnesoson kellene vegre vegigmenni lefele, aztan a sziget-- Kertikyra. gyülölöm a tömeget , jolenne mar a fonott szekeken a bar elött ülni , öreg arcokat nezni, hogy szemezik, pörgetik a Kombolojt, kikerni az Ouzomat, es semmit sem csinalni, csak ottlenni .
ma megrendeltem a motorra az uj tank-bör vedöt, -Bagster- a regit a motorral együtt elkönyörögtek-söt rendeltem hozza agy tank-hatizsakot-hülyen hangzik,, de ez a neve .Tankrucksack.
Majd jol teletömöm hazafele .Rendeltem meg egy ujabb Lampat, Brit styl, a tartoja mar reg megjött, nem tudom hol lehet a lampafej ?
Karacsonykor irtam a szigetemre üdvözlölapot, jött is a valasz vissza, jol vannak, elnek, az öreg Opa 96, Hypokrates a neve , iden Ithakan, es Skyathoson voltam, nem naluk.
Asszem csinaltatok vendegkönyvet könyvkötönel, a vilag legszebb legeldugodtabb hegytetejen sziklak közt epült Kolostoranak.Panteleimonasnak, lelegzetallito ott lenni, csak ülni a csendben erezni a gyertyak illatat a beszürödö sarga -piros szürt fenyt a repedeseken, es szines üvegeken . Jo lenne ott meghalni, ott vegre pihenni, vagy esetleg Stavros mellett Igoumenitsa utan Chlomosban. Magyarban nem akarnek, Austriaban meg föleg nem . se ide se oda nem köt semmi. ugy a magyarsag mint ostrakia csak kihasznalt, lenyult, meg a magyarok jobban. Görög pedig neutral. Par tiz-ezer evvel ezelött a tengerek 20-50 meterrel voltak melyebben, Tiloson a Nekrotafio-temetö most ezaltal viz alatt van ,de tudom hol, es az ottaniak csak lestek, hogy ilyen utan erdeklödtam,söt volt többet tudtam mint ök .
Most szerdan elmegyek Portugaliaba, de nem tudom miert, talan a teli egyhangusag, vagy valami mozgasvagy miatt,Madeira , biztos halal unalmas lesz , idegen föld, idegen minden . De motort berlek majd es ez a lenyeg könnyen bejarhatok mindent
hat csak irogattam teli estek. Mikszath Kalman is ezt igy tehette. Petöfiröl ne is beszeljünk . . . .

# 278
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249218 Üzenet linkje2019-04-09 08:54:36 

Hja igen. Mivel en motorral jarok fökepp le Görögbe inkabb ebbe a Rubrikba irogatok. Biztos sokan nem is olvassak, hiszen Motor nem erdekel sok embert .
Miröl irok ? Tegnap tök veletlen 3 szorra is sikerült elkapnom a TV ben ( 3 SAT) egy filmet, ami temajat, es hangulatat !! halisten en szemelyesen atereztem amikor a haverom sirjat kerestem Igoumenitsa feletti területen az Alban hatar alatt . . . .
Akkor, de most is azt mondom egy Europai ember, aki mifelenk el, el sem tudja kepzelni micsoda eszeveszett videk van ott, hatalmas hegyek, meredek erdös videk, folyok, patakok, borzalmas kanyargos , sok esetben viszont jarhato, asphaltozott utakkal. A hegyoldalakban egy-egy haz, pici lakoközösseg, talan majdnem falu.

A Film erröl az eszetlen videkröl szol, Thessalia videke, ahogy egy kis teherautos zöldsegkereskedö az autoja tetejere szerelt hangszoroval hivja magara a fiygelmet, jarja csigalassusaggal, a tajat , megall egy egy helyen, kiszolgalja az idös embereket, viszi a hireket, beszelget , es tartja a kapcsolatot az ott elö elzartsagban elö Görögökkel. Ez a videk, vegig a Görög eszaki hataran huzodik.
Hat bizony emberek, aki latta volna ezt a majdnem szivszorito filmet , asszem egy Görög nyaralasrol ezutan maskepp velekedne. Sok nemet es mas barom turista aki csak egoista modon kifizeti a sosem latott szallasat, valahogy lekeveredik a messzi videkre, aztan kezdi a kritikat szorni, vagy az ellenkezöjet a szep videkröl irogatni, az messze nem ismeri es nem is akarja az igazi Görög valosagot megismerni. Csak a tenger, csak a zabalnivalo, csak a kenyelmes szallas, csak a draga arak,csak a fillerek szamolgatasa, szarakodas 1-2 Euron, haaa , miylen draga volt . . .

Annak a Görögnek draga, akik nem a Tengerparton vendeglösök, Szallodasok, penzesek, hanem a rettenetesen keves nyugdijbol, fizetesböl tengödnek, akik prostituziora kenyszerülnek , szegenyek konyhajara jarnak, vagy a hegyekben elve kuporgatjak a penzt es kökemenyen kifizetik a zöldsegekert az Eurokat a Mobil kereskedönek, aki odaviszi uttalan utakon hozzajuk, legalabbis a megközeliti a hazukat , es viszi az elemet a radioba, a gaspalackot az öregmamanak, meg be is allitja-szereli neki, meghallgatja, ki halt meg, ki beteg, vegighallgatja az öregember enekleset, amikor egy –egy idös öreg szettart karokkal valo jokedvü tancolasat filmezik a hangszoro nepzene zenejere. Ezeknek draga az elet, de nem a turistaknak, akik nyavognak egy hajojegy miatt, fenykepezik az elejük penderitett ebedet, es varjak a luxus kiszolgalast . Ez az elvart eletstilus szamomra visszataszito, nem realis, mast is kellene ismerni az orszagbol, orszagrol, es biztos azutan nem nyavogna a turista es nem sajnalna a penzt a nyaralasra. Egyebkent van egy Griechenland Blog (http://www.griechenland-blog.gr/ ) nemet nyelven, ahol friss hirek , az egvilagon mindenröl olvashato. Bank-dolgok, Ingatlanvasarlasok, autok adozatatasa, aremelesek, nyugdij dolgok, haz-öröklesek, adoztatasok, luxus dolgok ellenörzese, turizmus stb .

Ez a Thessaliaban forgatott film egy igazi dokumentatio az ottani emberek eleteröl, ahogy jön a tavasz es megjelenik a zöldseges auto a Zorba zenevel, jön a tancolo öreg a bottal a kezeben, jön egy jol tajekozott öreg halal szakadt rongyos ruhaban, es elmeseli miert van telen sötet, hol kel a nap, mikor van napejegyenlöseg , mikor a legrövidebb es a leghosszabb az ejszaka stb, jönnek az öregasszonyok, kapnak ajandekot a zöldsegestöl, 1-1 banant, vagy Zukkinit, majd mutatjak hogy botladoznak hazafele, a kertek alatt a meredek ösvenyen. Következö kockan mar a nyarat mutatjak ujra jönnek az emeberek ismetlödik a jelenet, vidamabbak az emberek, majd jön az ösz a szep szinekkel a fakoronan, meselik, hogy a medve 3 napig nem engedte öket kijönni a lakasbol, ott morgott a kertben hiba löttek 4 x a levegöbe , majd öszi jelenet volt , es az 1 oras film csupa hangulattal zenevel, arcokkal sorsokkal, utakkal hegyekkel folyokkal veget ert . ------az irasommal együtt

# 279
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Newuser
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249220 Üzenet linkje2019-04-09 20:48:36  Válasz a #249218. hozzászólásra Előzmény #249218

Nagyon szeretem görög országot. Minden vágyam egyszer motorral elmenni. Sajnos csak egy 600-as hornetem van amivel nem lenne túl kényelmes az ülépozíció miatt. Oda már egy jó túra-enduro kellene.... De ez lehet hogy csak álom marad mert sem társaságom nincs hozzá sem anyagi hátterem egy 3-4 hetes túrához. Így hát marad a már 14-éve megszokott éves 10 napos nyaralás görög országban. De a remény mindig él icon_smile.gif
# 280
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249221 Üzenet linkje2019-04-10 05:37:49  Válasz a #249220. hozzászólásra Előzmény #249220

600-as Hornet tökeletes, ( volt nekem is bomba jo gep ) eleinte sokkal gyengebb geppel mentem le, tavaly tavasszal egy 500-as kis enduroval. Amugy Ducatival jarok az se sokkal erösebb vagy nagyobb... nem ez a lenyeg . lennt mindegy mid van ha nem mesz messzire eleg 2 het
# 281
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249754 Üzenet linkje2019-12-14 22:59:09 

Teli elökeszületek szelepallitas fogazott szij csere stb



https://www.directupload.net/file/d/5667/ogp23b3e_jpg.htm

a napi pihenö szemben Nissirossal

# 282
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249806 Üzenet linkje2020-02-04 20:01:14 

erdekes dolog törtent:
Talaltam magyarban egy kis ceget akik motoros turakat szerveznek es beneveztem, Meg sose mentem csapattal , csupan parszor a Duc Klubbal annakidejen at a Csehekhez Krumau stb. Most beneveztem egy utra egesz le Mostar-ig. Barcsrol indulnak es Letenyere ernek vissza .
Közben arra gondoltam ha mar annyira lemegyek delre , onnan csak 500 Km lenne tovabb Albanian keresztül Görögbe lemenni.
2 variatio is lenne Mostarbol tovabbmenni: Dubrovnikbol at Olaszba Bariba , onnan le Brindisibe, es onnan vissza Albanokat kikerülve , direkt Igoumenitsaba ernek . meg elöbb is ernek 1 nappal igy, mintha vegig szaguldanam Albanokat . . .
Vagy vegigmotorozom az Albanokat , allitolag Google Maps-on szep kiepitett palyak utak kanyarok alagutak vannak.
Tehat lehet jelentkezni, dehogy hol vannak itt a motorosok ?????

kirjakos a baranyaival

# 283
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249848 Üzenet linkje2020-04-08 18:50:58 

sajnos a virus becseszett, a csapat rengetek utjukat törölte, hatarok lezarva, ugy latom ha egyaltalan majd csak összel tudnek lemotorozni .
ha megyek összel, ujra csak egyedül, ez a csapatos mozgas nekem nem tetszik .

Kirjakosrol annyit tudok, hogy elhagyta a szigetet 80 eves korara , mekkora hatalmas valtozas szegenynek, elment a fiahoz Nemetbe aki eddig lenyulta az öreg nyugdijat, de erzem az öreget is elüldözi onnan, A szigetre vissza mar nem tud menni, a lakasat a vendeglös lany elfoglalta, kedves volt a nö velem, de allitolag szerzödese volt az öreggel, ami lejart .
a baranyai is hova lettek ??
sajnalom
tehat idei motrozas kilöve ???

# 284
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gerykee77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#249946 Üzenet linkje2020-06-16 21:16:21 

Sziasztok!
Ha valaki még nem kötött,de szeretne utasbiztosítást akkor a MAPFRE termékét ajánlom! icon_smile.gif Érdemes megnézni a szolgáltatásaikat! icon_smile.gif
Szerintem korrektek nagyon én is náluk kötöttem! icon_smile.gif

https://ovbportal.hu/ovbphp/pu.....MAPFREUTAS

# 285
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
343 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#250021 Üzenet linkje2020-07-08 17:18:01 

nem kaptam meg a QR Codomat, nem is mehetek iden. Egesz belebetegedtem, hiszen ahogy visszajövök onnan , mar ujra indulnek vissza
a hajojegyemet 18 honapig felreteszi az ANEK Tarsasag, ha addig sem megyek--barmi okbol--visszaadjak a lovet .

Most irt a haver --nem nyitjak ki a szallodat, rengeteg a foglalas storno, masok sem mernek, vagy mehetnek .

nagyon szomoru vagyok, rettentően hianyzik az ut, a behajozas, előtte Velenceben par ejjel, a megerkezes, az emberek, a kaja, a viz, a lazasag, a növenyek, Agavek Palmak, a rengeteg ismerős . . . . . .

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 18 19 20 21   >


Copyright © 2003-2024 Hellasz.hu