Sziasztok ! Mivel a szállások főleg 14 óra után elfoglalhatók ezért szerintem ezen nem érdemes aggódni. De szerintem sem az utazókon fogják gyakorolni a szigort.
Nekem is jó tapasztalataim vannak a Görög hatóságokkal, de ahogy minden országban ott sem egyféle ember él. Az a biztos, ha igyekszünk betartani a szabályokat,aztán, ha valami máshogy alakul bízhatunk rugalmasságukban. Remélhetőleg a kijárási korlátozást jun végéig eltörlik, mert a főszezonra nagyon rányomhatja a pecséet, arról nem is bezsélve, hogy az értelme nulla egy ilyen pár órás korlátozásnak. A külföldiek nagyon nagy része már oltással fog utazni, az pedig a legjobb most amit tenni lehet, mindenféle maszkviselés meg kijárási korlátozástól többet ér...
Az éjszakai utazás pedig nagyon sokmindenkit érint,mert nem egyforma a start hely és a finish
De bízzunk benne, hogy tényleg eltörlik hamar ezt a hülyeséget...
Juli 1-től utazóknak már tárgytalan a kijárási korlátozás,mert találtam egy oldalt ahol a korlátozások feloldásának ütemterve megtalálható. Itt írják, hogy juli 1- től elfogják törölni.
(persze hozzáteszik, ha a járványügyi adatok nem romlanak....de nem fog )
Sziasztok ! Remélem most sikerül. A Szerbiába belépés gyors volt. Szabadka-Belgrád között 4 helyen volt út javítás egy oldalra terelése el, a tempó itt is haladós volt. Pálya díj 5,5 euró. Belgrádot elhagyva több helyen volt út javítás, de itt is lehet haladni. Presevonál kell fizetni 13 eurót. Macedón szakaszon 5 helyen kell a pályáért fizetni 60-80-60-80-100 denart. Egy helyen van útépítés. A határokon átkelés a reggeli, délelőtti órákban kicsit nehézkes oldalanként 30 percet lehet számolni.
#2502192021-06-22 08:56:52 Válasz a #250211. hozzászólásra
Szia, talán még hasznát veszed;
tegnap töltöttem ki, a legvégén van egy kocka a családtagnak, és még egy a nem családtagnak. Nekem erre nem volt szükségem, nem tudom, lehet-e több nevet beírni, én inkább kitöltetném a "gyerekekkel" is külön.
Személy szerint mindenkiről tudni akarják, hogy baj esetén hol érhető el (pontos címet, település, utca, házszámot is meg kell adni), és ha a kapott QR kód alapján ők nem szerepelnek, akkor esetleg probléma lehet. Akkor meg már késő.
Egy email címről csak egy kérelmet tudsz kitölteni, ha arra nem fér rá mindenki, másikról kell az újabbat beküldeni.
Meg kell adni egy itthoni "emergency" értesítési nevet, címet, telefont is.
Jó hosszú lista, csak akkor enged továbblépni, ha az adott oldalt kitöltötted.
Sziasztok ! Pár tapasztalatot szeretnek megosztani, az árak nem változtak érdemlegesen. A maszk viselése jelenleg kötelező kül és beltéren is kötelező a feliratok szerint, ill. szóban figyelmeztetnek az üzletbe lépéskor. Kateriniben az emberek 2/3 hordta a maszkot szabályosan a többi kézben és nyakában.
Sziasztok!
Most olvastam a konzuli szolgálat oldalán, hogy állítólag a 12 év alatti gyerekek szabadon, PCR tesz vagy egyéb igazolás nélkül (kivéve PLF) utazhatnak szülői felügyelettel! Ez azért érdekes, met én 5 éves alsó korhatárról tudtam(PCR teszt).
Van valakinek erről tapasztalata, hogy tényleg 12 év a korhatár?
Már június 28-től eltörlik nyaralók számára fontos korlátozásokat.
Nem lesz kijárási tilalom és kültéren sem kell majd maszkot viselni!
Jó nyaralást mindenkinek!
Légyszíves írjatok már a göröc-macedón határ nyitvatartásáról,ha tudtok valami pontosat. A konzuli szolgálat szerint: "Evzoni: befelé 07:00 és 23:00 között van nyitva, kifelé éjjel-nappal" Oda felé fontos lenne tudni a tervezés miatt, hogy ez meddig lesz érvényben.
zolee 88---ide pontosan minden le van irva- de googleva l forditsd le magyarra--ha nemetet nem erted:
röviden: Görögög sabotaljak a turizmust --balhe a hataratkelökön---
Sziasztok ! A helyiek szóltak, hogy már csak zárt helyen kell a maszkot viselni. A határokkal kapcsolatban, nagyon tartanak attól, hogy sok Szerb és Macedón hamisított tesztel, és egyébb a védettséget igazoló irattal akarja átlépni a határt, ezért alaposabb a vizsgálat. A mi érkezésünkkor kb 6 sort nyitottak a felgyorsítás miatt, az előttünk levő autókból az összes, PCR tesztnek kinéző iratot beszedte és csak pár perc után adta vissza őket. Amennyire láttam laponkénti átnézés után.
A PLF kitöltésekor a "kötőjelet" beírtátok? (Pl. ABC-123 vagy ABC123)
Azért kérdezem, mert pl a Bulgár autópályamatrica vásárláskor kifejezetten kérik, hogy a "-" -t ne használjuk, mert úgy teljesen más rendszámnak érzékeli a rendszer.