Nem jól írtam Tudtam, hogy elrontom Szóval nem Agios Georgios, hanem Agios Gordios. Még nem nagyon mennek a görög helységnevek
Közben találtam a helyrõl egy angol nyelvû honlapot, most azt tanulmányozom. Természetesen ami tuti szállásnak tûnik, az mindig magasan van a domboldalban
Mi nyáron Benitsesbe megyünk nyaralni,és egy kis infót szeretnék megtudni róla,és ha valaki már járt ott írhatna valamit a helyrõl.Ha esetleg árakkal tudtok szolgálni azt is szívesen várom.Esetleg ha képeket tudtok felrakni az is jó lenne.Elõre is köszi mindenkinek.
Már többen kérdeztek az elmúlt napokban/hetekben Benitsesrõl, csak néhány oldalnyit kell visszaolvasni.
Egyéb kérdésre szívesen válaszolok én is, és szerintem a többiek is.
2006-os nyári árakkal, információkkal tudok szolgálni: (még tavaly hazajövetelünk után írtam be ezeket egy másik fórumba)
Mi majdnem minden reggel elmentünk a helyi kisközértek valamelyikébe. Elég drágák, így kicsit mellbavágja az embert, amikor fizetni kell - tegyük hozzá, hogy nem a magyar fizetésekhez mérik az árakat.
Mi csak utolsó nap jutottunk el a fõvárosban egy nagyobb szupermarketbe, ahol minden sokkal olcsóbb volt. Ha valaki autót bérel, akkor talán megéri itt bevásárolni. (A robogó csomagtartója is elbír ezt-azt, de ezzel nem érdemes számolni. )
Egy átlagos vacsora 15-20(-25) € között van, attól függ, hova sikerül beülni. (Ahol mi voltunk - Costas Apartman -, találtunk olcsóbb éttermeket, viszont a Kerkyra felé vezetõ úton sétálva már drágultak a helyek. Persze ez nem teljeskörû felmérés eredménye...)
Kenyér 0,8 € (isteni ), szeletelt szalámi/sonka 2-2,5€, lapkasajt ~2€, fél liter kakaó 1,3€, ásványvíz 0,5 körül, egy literes gyümölcslevek ~1,5. Ezek a ''kisközértes'' árak.
A kenyéren és az üdítõkön kívül minden eltartott több napig, nem sikerült megenni egy reggeli alkalmával.
A 0,33-as sör 0,50€, a fél literes dobozos 0,90€ a kisközértben, ahova mi jártunk, de gondolom, máshol is ennyi.
Mythos görög sört tudom ajánlani.
Viszont a másfél literes L.pton ice tea 2,5 € volt.
Geot!
Köszi, hogy közzétetted az árakat, így legalább elõre tudunk valamennyire kalkulálni!
Az elõbb beszéltem az irodával, a motorbérlést 6-7000 Ft/napra mondták, a 2 napágy/napernyõt pedig 6-8 Eurora. Az utóbbi meglepett, az elõbbi pedig csalóka, mert sokat számít, ha hosszabb idõszakra bérel az ember, lehet alkudni.
Mi Benitsesben béreltünk robogót, ha jól emlékszem, 80 €-ért 1 hétre. Egy magyar srác dolgozott ott, ezt a kedvezményes árat kalkulálta ki nekünk.
Szóval érdemes jól körülnézni.
Két éve a Magyar Autókölcsönzõ cégtábla is kinn volt náluk. Több helyen is van telephelyük, úgy tudom Benitsesben kettõ is van. Mûködött még amikor ti ott voltatok az az isteni palacsintázó? (A tulajnak magyar volt a sógornõje egy szõke hajú 30 körüli szeplõs arcú nõ.) Ott náluk sokat ettünk. Meg is látszott mindegyikõnkön!
Palacsintázó?
Azt hiszem, azt nem láttunk. Pedig kíváncsi lettem volna rá. Merrefelé volt (nagyjából)?
Más a görög palacsinta, mint az itthoni?
Sidariban van egy isteni gyrosos, a San Remo. Vele szemben egy utcácska, ami párhuzamos a "fõútra", és kivisz a tengerparthoz. El kell sétálni egészen a végéig, ott lesz egy fagyizó, amit egy magyar nõ vezet - ha jól emlékszem, görög a férje.
Érdemes megkóstolni a fagyikat, nagyon finomak.
A Potamaki Hoteltól nem messze az autókölcsönzõ irányában. Ha jól emlékszem a taverasor legelején volt. Egy kisebb tavernához tartozott.
Egész más mint a magyar. Kb kétszer akkora ( nagy sütõlapon sütik ki elõtted) s rengeteg féle töltelékkel kérheted. Én a nutellás-mogyoró,mandula darabos- banán szeletest részesítettem elõnyben.
Igazi kalóriabomba! De volt bacon szalonnás is! Az már nekem is durva.
Geot!
Igen, pont erre gondoltam. Mi is töredék árért béreltünk motort, amikor a 3. évben ugyanoda mentünk vissza.
Aki Paleora megy, annak ajánlom is, "Spiros Bikes". Velünk nagyon rendes és korrekt volt a pasi.
Kyra!
Kassiopiban ettünk ilyesmit, na meg itthon, Szentendrén, nagyon finomat. "Crepe" néven fut, francia palacsinta.
Ha már szóba kerültek az étkezdék és motorkölcsönzõk, Messonghiban/Moraitikán van valakinek favoritja?