Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25585 Üzenet linkje2007-04-18 11:31:15 

Kosz mindenkinek a jokivansagokat! Most itt nagy a pangas, mert megcsinaltam mar a bringakon, amit kellett, ugyhogy gyakorlatilag csak a berlesekkel meg a telefonokkal kell foglalkoznom, ma az effektiv melo (negyed 1` ota vagyok benn) kb 5 perc volt, szo szerint:D

Csutek bar en meg csak masfel hete indultam utnak, mindenkepp ki merem jelenteni, hogy nagyon jo huzas volt, sztem mindenkinek erdemes belevagnia. Meg erettsegi elott beszeltuk egy fiatal, nalunk alig par evvel idosebb tanarunkkal, hogy ha valakinek nem jon ossze a felveteli, mindenkepp erdemes kulfoldre menni melozni, mert annyi tapasztalatot ad, mint 3-4 szemeszter egyetemen/fosulin...Persze majd igazan a hatasaitkesobb fogom erezni...Gorogorszag pedig...En egyebkent eleve csak es kizarolag delebbre akartam jonni, noverem amugy tavaly volt kinn Korzikan 4 honapig szallodai szakmai gyakorlaton, mikor hazajott, biztositott minket, hogy o a jovoben csak es kizarolag mediterran orszagban akar elni, kezdem erteni, mire gondolt...icon_biggrin.gif Tegnap pl befejeztem a melot fel 3kor, meg gondoltam mielott hazamegyek es kajalok kiulok 10 percre a tengerpartra aztan 2-2 es fel orara kinn ragadtam a tengert bamulva es filozofalva, szoval szvsz az, hogy az ilyen elmenyek minden egyes nap karnyujtasnyira vannak, tenyleg megfizethetetlen...

Miskolciutas en vasarnap voltam benn Haniaban, ott azert mar van elet, persze korantsem annyi, mint a hasonlo helyeken foszezonban. Engem amugy abszolut nem fogott meg a varos, nem sok egyediseg van benne... Egydeul jottem, haverek csinalgatjak a sulikat otthon. Az, hogy nincs munkatars, mondjuk nem igazan jo dolog, de ennel ezerszer rosszabb szituaciokba is belefuthattam volna, ugyhogy igyekszem nem foglalkozni ezzel. Meg amint irtam, ha minden jol megy majus elejen valtok, akkor meg mar annyi ember fog korulvenni, hogy negyed ora magany maga lesz a paradicsom...icon_smile.gif

# 92
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25594 Üzenet linkje2007-04-18 12:49:26 

Szia Velõ!

Ha kicsit fiatalabb lennék, én is belevágnék. A gyermekemet biztosan nem fogom visszatartani, ha mégis kint próbálna szerencsét.
A jelenlegi munkahelyeden a fõszezonban is csak fél állásban lennél?

# 93
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25605 Üzenet linkje2007-04-18 13:24:12 

Jo kerdes...elvileg ugy jottem ki, hogy junius legelejen atmegyek Rethymno-ba egy masik ceghez turavezetonek, de valoszinu megse az lesz a befuto...Foszezonban azert gondolom a fonokur megiscsak foallasban tervezett valakit alkalmazni, bar ez se 100%, mert azt mondja, hogy mar tavaly is sokkal inkabb a turazas tartotta fenn a ceget, nem a bringak. 5 perc mulva lelepek, ma a postason kivul senki nem jart az irodaban...icon_biggrin.gif
# 94
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25611 Üzenet linkje2007-04-18 13:38:31 

Hát Csutek nagyon egyet értek veled! A lányaimnak nagyon nyomatékosan segítem a nyelvtanulását, a nagynál már látszik, hogy van is érzéke hozzá. Kicsi korukban én választottam nekik a nyelvet, a németet, már akkor olyan megfontolásból, hogy esetleg német nyelvterületen könyebben el tudnak helyezkedni, az angolt meg úgyis fel kell venni második nyelvnek. Ha egyszer úgy alakul nem fogok tiltakozni én sem ellene, hogy külföldön dolgozzanak. Nagyon szeretném, ha meg tudnám fizetni, hogy tanulhassanak is kinn, de iszonyú összegeket kérnek érte, legalább is ahol én néztem. Annyira meg nem tanulnak jól, hogy csak azért kivigyék öket. icon_confused.gif Pár év múlva a nagy is mehetne nyáron külföldre dolgozni, már csak tapasztalat szerzés okán is, de ezt neki kell vállania, akarnia. Én szeretném, bár biztos izgulnék érte, de melyik anya nem?
Így aztán érdeklõdve olvasom mindenki hozzászólását aki hosszabb-rövidebb ideig kinn dolgozik vagy tanul és drukkolok értük, hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnék. Ha annyi idõs lennék mint õk és a család sem kötne nagyon szivesen követném õket én magam is.

# 95
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25657 Üzenet linkje2007-04-18 20:45:09 

A hátország veled van velõ!!!
isszuk minden szavad kintrõl icon_smile.gif

# 96
Babi15
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25735 Üzenet linkje2007-04-19 17:15:15 

Velõ!
Szorítunk érted, hogy bejöjjön Neked is az, amit elterveztél. Az én fiam is nagyon készül Görögországba, de még a vizsgákat le kell tennie, Egerbe jár médiatechnológus szakra. Most vizsgázott, mint úszómester (mellékesen a suli mellett), valószínüleg hazajön nyárra a Termál fürdõbe dolgozni, de mihelyt lehetõsége akad, kimegy külföldre. Érdeklõdve olvasom beszámolódat minden nap, s amikor hazajön õ is olvasgatja.
Üdv:Babi

# 97
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25817 Üzenet linkje2007-04-20 13:24:12 

Na akkor irok meg...icon_smile.gif

Alakulnak a dolgok a valtast illetoen, beszeltem ma a fonokkel, hogy lelepek tole, semmi gaz nem volt, mert ugyis be akarta zarni az irodat par napon belul, nem eri meg neki (nincs eleg berles). Hetfot meg keddet meg valoszinu lenyomom itt, de ez attol is fugg, hogy a masik cegnel mikor tudok kezdeni...de meg en se latom 100%-ig tisztan a dolgokat, titeteket meg gondolom ez a resze a kintletemnek meglehetosen hidegen hagy...

Tegnap fantasztikus ido volt, szo szerint egy szal felho se volt az egen, legmozgas semmi, ugyhogy a tenger is nyugodt volt, igy fogtam a kajakot, ami itt all benn az irodaban, es atmentem szembe a szigetre (Agia Theodori). Eleve dobbenetes elmeny volt atevezni (bar ez a kajak abszolut nem tengerre valo, mert ide masfel-2 meterrel hosszabb kene es mas orrkikepzessel), most eveztem eloszor tengeren, hihetetlen dolog egy szal muanyagdarabon hanykolodni a vizen... Na de mikor atertem...Sehol senki, ures a sziget kornyeke, tok egyedul jarkaltam a part mellett (iszonyatos lejtessel szinte belezuhannak a sziklak a vizbe), es minden teljesen erintetlen . Vegul talaltam egy kis oblot homokos parttal, na ott ereztem azt, hogy...mindegy ugyse tudom megfogalmazni, de talan eleg annyi, hogy percekig csak nyokogtem magam ele, hogy `ez hihetetlen...` Mintha a Pongo/Pongo szigetre erkeztem volna meg (Kincs, ami nincs). Mondjuk attol eltekintve, hogy volt nehany meretes rozsdas femdarab meg falecek a `beach`-en, de hat ugye Gorogorszagban vagyunk... Ott voltam ugy masfel oran at, aztan mar vissza kellett jonnom, mert kezdtek erosodni a hullamok. Gyakorlatilag semmi emberi nyom, a tenger hullamzasan es a siralyok rikoltozasan kivul semmi mast nem hallottam, tudtam csomo kagylot gyujteni, ami itt a falu strandjan abszolut nincs... A homok is teljesen mas, mint itt. Elvileg termeszetvedelmi terulet az egesz, van valami tabla errol, meg hogy 100 meternel tavolabb tilos elmaszkalni. Van egy icipici kis haz (hogyha rakerestek neten a szigetreneten, lathatjatok, kozvetlenul amellett van ez a kis obol). Nemtom mik elhetnek a szigeten, de talaltam csomo allati csontot. Hazafele meg maszkaltam kicsit a part menten es lattam vadkecskeket, talan toluk szarmazik... Bocsi ha tul szivfajdito volt, de nekem eletem egyik legnagyobb elmenye volt ez a par ora!! Szombat-vasarnapom meg szabad, egyik nap elmegyek bringaval Balosra, masikon pedig vissza a szigetre, viszek gepet es csinalok majd kepeket, vasarnap este pedig valoszinu bemegyek Haniaba, es felrakok joparat, de baromi nehez volt kivalogatni oket, mert mar van vagy 400...

Amugy meg mindig viszonylag nagy nyugalom van itt a faluban, de azert mar most erezhetoen tobb turista van, mint mikor megerkeztem. Persze meg boven az elviselheto hataron belul van a szamuk. Viszont tegnap eleg nagy sokk volt latni nehanyszor elhaladni itt az iroda elott a kis varosnezo vonatot (mint pl Balatonfureden), nem igazan tudom mi a rakot nezegetnek itt Agia Marinaban...A helyiek kozul a leglustabbak meg csak most csinositgatjak, festegetik az appartmanjaikat, javitjak a falu foutcajat is tobb helyen (meglepo latvany egyebkent gorogoket igy latni dolgozni, persze Mo-n se jobb a helyzet ugyebar...Azert persze minden oraban elsetal egy melos az iroda elott egy talcanyi frappeval:D

Az ido egyebkent ma eleg borult, de ejjel pl olyan szelcsend volt, hogy semmit nem lehetett hallani az erkelyrol...Es szurkoljatok a szelcsendert hetvegen is, mert akkor olyan kepeket kaptok a szigetrol, hogy ihaj...

# 98
Babi15
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25824 Üzenet linkje2007-04-20 15:53:18 

Velõ!
Szurkolunk a szélcsendért hétvégére, és várjuk a lakatlan szigetrõl készült képeidet. Kíváncsian olvassuk beszámolódat. Egyébként érdekel bennünket, hogyan alakul odakint a sorsod. Üdv: Babi

# 99
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25825 Üzenet linkje2007-04-20 17:00:17 

Szia Velõ!

Szerintem ezen az oldalon bõven akad potenciális munkavállaló, úgyhogy bármilyen részlet jöhet. A gondok is, hogy aki ezután indul felkészültebb legyen.
Remélem a szél már csak itt fúj. Várjuk a képeket.

# 100
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25826 Üzenet linkje2007-04-20 18:05:37 

Velõ!

Tedd meg egy itthon robotoló görög-imádó kedvéért,hogy Balosról is teszel fel képeket!!!Nekem ugyanis az volt életem élménye,tavaly nyáron!Ilyen helyeken érti meg az ember azokat a szólásokat,hogy "Szólni nem tud a csodálkozástól,meg elakad a lélegzete"Vajon most is olyan már,mint juliusban???Küldj egy képet róla!

# 101
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25831 Üzenet linkje2007-04-20 19:34:39  Válasz a #25817. hsz-ra Előzmény #25817

Szia Velõ!
Mintha magamat hallanám,valóban nem lehet elmondani ezeket a dolgokat,hanem át kell élni,én mindig arra gondoltam ilyenkor,hogy lehetek ilyen szerencsés ember,hogy ilyen kegybe hordoz az élet,és átélhetem ezeket a pillanatokat.Szerintem az ilyet csak egyedül tudod átélni tökéletesen,ha már valaki van ott ,az már nem olyan. icon_rolleyes.gif

# 102
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25842 Üzenet linkje2007-04-20 23:11:00 

Szia Velõ!

Mi is arrafelé nyaraltunk, Plataniastól még egy kicsit odébb, Geraniban. Minket két görög fickó akart átvinni az Ag. theodori szigetre, akik nagyon nyomultak, de nálunk nem voltak nyerõk. De az a sziget azért elég messze van, meg egy merõ szikla. Azért nem semmi, hogy csak úgy nekivágtál. Nem volt nagyon erõs hullámzás? Amikor mi nyaraltunk ott, állandóan méteres hullámok voltak. Nem semmi kalandvágy van benned, na meg bátorság! icon_smile.gif Csak így tovább, de azért vigyázz magadra!

# 103
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25900 Üzenet linkje2007-04-22 16:20:38 

Szép jó napot mindenkinek!

Elöljárónak közlöm, hogy sajnos nem kaptok képeket se a szigetrõl, se Balosról, se máshonnan... Oka annyi, hogy nem tudtam menni sehova, mert végülis nem melózok mégse többet az eddigi fazonnak, így nem tudok bringát meg kajakot használni se (a szigetre amúgy se mentem volna, mert iszonyatos szél van ma is meg tegnap is az volt)... Most úgy állunk, hogy este beszélek a nõvel az új cégnél (Hellas Bike), egyik túrájukra elmegyek, hogy azért mégis lássam, hogy mennek a dolgok, aztán majd meglátjuk a továbbiakat, drukkoljatok!icon_biggrin.gif Hogyha összjön, akkor bõven kaptok majd képeket.

Most Haniában vagyok egyébként netcaféban, skypeoltam haza. Megpróbáltam átküldeni képeket, de irgalmatlan lassan mentek át, úgyhogy leállítottam. Úgy fogjuk majd csinálni, hogy kiírom cdre az összes képet és levélben hazaküldöm családnak, õk meg majd felpakolják õket netre. Hogy mikor kerül erre sor, passz...

Mono azért szerintem alapvetõen mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, elsõsorban magadnak köszönheted, ha eljutsz bárhova (nem csak térbeli értelemben)... Ott vannak az ilyen lehetõségek mindenki elõtt, csak bele kell vágni, megteszed az elsõ lépést, aztán onnantól kezdve már úgyis visz az út, ahogy Bilbó mondta volt...

Hatalmas érzés egyébként, ahogy így a hely szelleme átragad az emberre, bár én otthon is nagyon nyugodt voltam és gyakorlatilag semmin nem stresszeltem, de ez mégis egészen más. A nyaraláshoz képest is ugye, mert nincs benned az az érzés, hogy "anyám már csak 2 napom van, nem maradhatok itt fél óránál tovább már, mert menni kell..." Tényleg határtalan a nyugalom, ami körülveszi az embert minden nap... Múltkor így hirtelen rám zuhant egy hasonló érzés, mikor megcsináltam a vacsorámat, beraktam a laptopba egy dvdt, és volt egy vodafone reklám, amit nem lehetett átpörgetni, mint a szerzõi jogos stb dolgokat. Levettem a hangot, igyekeztem nem odafigyelni rá, és így hirtelen belémhasított a gondolat, hogy mióta kijöttem, mennyire elkerülnek a reklámok. Óriásplakátok sehol sincsenek szinte, persze minden kis boltnak/autóbérlõs cgnek megvan a maga kis reklámja, de ez egészen más. Bekapcsolt tvt egyszer láttam eddig, pont egy hete ugyanitt, azon is Forma-1 ment, ha rádió be van kapcsolva, azon is zene megy, azért hosszú tvon az ilyen "kis" dolgok is nagyon sokat számítanak...

# 104
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25903 Üzenet linkje2007-04-22 16:41:59 

Kedves Velõ!

Nagyon drukkol neked mindenki a Hellászról, hogy kapjál munkát és folytasd az érdekes beszámolókat a szigetrõl! Azért ahogy Te is írtad kicsit másképp éled át a kinnti dolgokat, mint egy turista, van idõd mindenre, nem sietsz sehova, kiszakadtál a rohanó 7köznapokból...
Kiváncsian várjuk, hogy alakul a munka projekt!!! Hajrá icon_exclaim.gif

# 105
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#25964 Üzenet linkje2007-04-23 16:21:47  Válasz a #25900. hsz-ra Előzmény #25900

Igazad van Velõ,mindenki a maga szerencséjének kovácsa,én megtettem
a lépéseket,és szuper volt,hogy ott lehettem a szigeten,csak ez a dolog félbeszakadt egy itthoni szerelem miatt.Hogy jól döntöttem-e akkor,hogy itthon maradtam azt még nemtudom,majd az életem megválaszolja,viszont minden évbe a szezon kezdete elõtt kicsit belehalok
és kimondhatatlan hogy mennyire vágyom vissza.

Nagyon remélem hogy összejön a köv.meló.Hasonlóképp jártam,elsõ évben,az elsõ munkahelyen kb.2 hetet melóztam aztán átmentem egy másik helyre,és utána már minden évbe oda mentem vissza dolgozni,az már egy jó választás volt.
Egyébként nem értem a "jelenlegi"fönõködet,még szezon sincs ki béreljen bringát meg kenut icon_question.gif icon_rolleyes.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu