Nekem tavaly volt úgy hogy minden áron Rodoszra akartam menni , de az utolsó percben Kosra kaptunk jó ajánlatot és az került elõtérbe, nem bánom egyáltalán , de idén se Rodosz lesz ettõl függetlenül
Igaz nem itt, hanem az Index/fórumon érdeklõdsz Lefkada térképpel kapcsolatban. Ott helyben mi utazási irodákban nagyon jó térképeket kaptunk, /ingyen/ melyen a helyi autóbusz menetrend volt rajta, illetve különbözõ autó-motor kölcsönzõknél is szivesen adnak az egész szigetrõl nagyon jól használható térképeket. Mi rengeteg anyagot gyûjtöttünk amit jól lehet használni. Az idegenvezetõ Paja segítségével olyan helyekre is eljutottunk maszekban, ahová nem volt fakultatív program és írtó jó helyeket találtunk. Csak az volt a baj, hogy a csapatból kevesen vállalták a kb. 2 km hosszú túrázást. De a látvány szerintem akár több km-t is megért volna. Pl. egy ilyen hely Vaszilikibõl kiindulva / Nidritõl kb. 20 km/ Ajolifile, kb. 2 km séta a hegyoldalán végig a tenger mellett és egy gyönyörû szikás öböl van. Vaszilikibõl ide ugyan jár egy kishajó, de mivel mi szeptemberben voltunk, csak igen ritkán voltak utasok. Mi az egy hét alatt négy alkalommal mentünk ide, annyira megszerettük. De tavaly busszal voltunk, gondolom most több helyre eljutunk kocsival. Természetesen a hajóúton is voltunk, Kefalónia stb. amit nem szabad kihagyni.
üdv. süni
A hídról egy kis infó: a szorosba egy uszályhajót tettek a két part közé, ez szolgál hídként, ha hajóforgalojm van, ezt egyszerûen elfordítják az egyik irányba. Figyelem, ez csak magára a hídra vonatkozik. Lefkada és a szárazföld között valóban egy hosszú keskeny földnyelv található, ennek hossza valóban több km. A közepén hiányzó lyukban (Dioryktos-csatorna) van az említett uszályhajó. A földnyelv és Lefkda város között egy lagúna található.
MIvel mi 4-en terveztük és úgy néz ki a másik pár nem jön mégse....viszont az út be van fizetve (40%)átadnám vkinek !
Indulási idõpont Aug.28-Szept 3-ig . Gatsoulis apartmanba 4 ágyas rész.
Irj mailt ha érdekel , jõvõhéten lemondom az utat mindenképpen.
Sziasztok! Mi júl. 10-17-ig leszünk Nidriben és az Apollon buszával megyünk. Szegeden szállunk fel. Van valalki aki ebben a z idõben utazik? Amúgy sok infót gyûjtöttem már és én már tavaly kinéztem az utat, de akkor csak Sarti-ig jutottunk el, ami nagyon jó volt. Már alig várom az utat. Fõleg a gyros hiányzik, mert itthon nem az igazi.
Ha nem jönnek (most megint agyalnak...nemtom meddig) akkor inkább az egészet átadnám , nem szivesen mennék idegenekkel egy autóba + a szállás is egy ......De max lemondom az utat ez esetben viszont lesz másik csak nem autóval hanem repcsivel ha ketten megyünk.( Rodosz vagy Kréta )
Szia Tina!
Komplett egyben foglaltátok az utat? Én így nem szeretek foglalni, pont ezért, mert még a legjobb barátok is képesek felültetni. Én nagyon sajnálnám Lefkádát. Nem tudod áttetetni a foglalást úgy, hogy csak a társaitok részét kelljen lemondani és ti meg kapjatok helyette egy két ágyas apartmant? Máskor gondolj erre és foglaljatok inkább két két ágyast, akkor te nem bukod el. Sajnállak mán nagyon
Hát sajna én voltam a majom, hogy így szerveztem , de megbíztam bennük....Azt mondták kifizetik a lemondás rájuk esõ részét.
MOndták az irodában , hogy van 2 ágyas amire lehetne módosítani , de busszal nem szeretnénk menni autóval meg 2 fõre luxus lenne
Ezért nézegetek most repülõs utat kb 75-90 ezer ft közt/fõ illetékkel van egy pár lehetõség.
Lefkádát meg majd megnézzük egy másik nyáron ha valóban összejövünk 4 en oda mindenképp autóval mennénk.
Szeretném betájolni a Metropol apartman, de csak annyit tudok róla, hogy a kikötõ közelében. Néztem egy pár képet, ahol elég sok minden látható, de nem találom. Megpróbálom beszúrni a képet, hátha valaki megtalálja rajta.[1167/img][/img]